Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uklad wydechowy
Autor Wiadomość
Andrzej TomaszewskiSpike_
Gość
Wysłany: 2006-08-21, 14:06   

Ja mam w planach końcowy tŁumik sportowy od Hondy Accord (urwał się kumplowi, kupiłem za 40zł), rury o srednicy 5cm i strumienice jak w pliku dotyczącym tuningu silnika

robak
Gość
Wysłany: 2006-08-23, 20:25   

jak znajde fakturke za wydech to wypisze co i z czego zostalo zarzucone.

sintesi MIELEC
Gość
Wysłany: 2006-08-23, 23:36   

fajnie RObak , podoba mi sie :D Mam podobnie poprowadzony tył ale ponizej wachacza bo mi sie gibał na boki na nierównosciach i stukało :) Tak jak u Ciebie jest spoko :) wieszaki porządne :D

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-08-24, 09:01   

a co sadzicie o montowaniu tylnej czesci wydechu na sztywno? barciszek tak kiedys zamontowal w seicento wlasnorecznie zrobiony wydeszek na dwie strony (zreszta calkiem fajniutki, dyskretny i estetyczny tylko troszke za lgosny do normalnej jazdy), przykrecil go zaraz za zderzakiem do podlogi na sztywno, jezdzac z czyms takim kilka razy nie zauwazylem efektow ubocznych takiego rozwiazania, a odpadly sprawy z gibaniem sie wydechu itp, a wydeszek byl spasowany bardzo ciasno z profilem zderzaka.... ?

Jaco007
Gość
Wysłany: 2006-08-24, 09:48   

Mnie wkurzalo notoryczne rozlaczanie sie ukladu wydechowego (Sorki Wartborgini, ale za dobra ta konstrukcja to nie jest) i postanowilem zrobic caly od nowa. Rura kwasowka, sr. 6cm dlugosc 3m - cena za rure 126zl. Narazie tyle mam bo samochod nadal stoi u blacharza :(

Julek
Gość
Wysłany: 2006-09-03, 01:37   

a montował ktoś końcowy tłumik od syreny? nie wiem jak to jest w syrenie ale one bardzo fajnie chodzą, czy po przełożeniu tłumika będzie podobny efekt?

maxxx601
Gość
Wysłany: 2006-09-03, 03:46   

Miałem taki gruszkowaty ze starszej syreny... i dzika bodajrze. ale tam jest strasznie gruba rura!!

Julek
Gość
Wysłany: 2006-09-03, 12:58   

ale masz na myśli końcowy wydech? dzika? tzn? a co nie da rady bez przerobienia zamątować? zależy mi na tym dzwięku (jak w syrenach) da rade?

znalazłem pza niedawno, cały zdemolowany, ale wydech ma (jest to caro) czy będzie pasował? coś trzeba poprzerabiać w nim? i jaki to da efekt ma ktoś może?

chicco
Gość
Wysłany: 2006-09-03, 15:36   

no ja na zlocichu w aleksandorwie dowiedzialem sie jesli dobrze pamietam kamik mi to mowil zeby zdjac ta oslone od 1tlumika w 601 ta oslone co odprowadza powietrze do ogrzewania...no na moje mniej miejsca:D a 2tlumik od duzego faita bedzei ponoc maly pomroczek i schowam go pod progiem pasagera:Dheheh co powiecie o tym mozna tak zrobic czy cos bedzie nie tak bo w najlepszym wypadku weglarksiego sobie strzela jak bedzie przyplyw gotoweczki!!

macq
Gość
Wysłany: 2006-09-03, 19:26   

dzik- taki ciungnik :}

Julek
Gość
Wysłany: 2006-09-03, 23:08   

no ale to co wkońcu z tym tłumikiem da radę czy nie? i czy to coś zmieni??

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2007-04-03, 16:42   

Odkopuje temat bo trapi mnie pewne pytanie. Co by sie stało jak bym odciął dwururke od tego miejsca gdzie się łączy w jedną rure, i wyprowadził dwie osobne rury np. na boki?? Czyli jedna rura na dwa cylindry, oczywiscie jakies tłumiki po drodze. Czy wpłynęło by to niekorzystnie na charakterystykę pracy silnika? I zastanawiam sie czy chodził by jak jakiś "muscle car" czy jak dwa maluchy?:)

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2007-04-03, 21:26   

na boki... wlasnie ... moze ktos ma doswiadczenie, czy nie ma problemu z zaciaganiem spalin przy wypuszczeniu wydechu przed tylnym kolem? oczywiscie zaciaganie przez otwarte okienko...
Wydech bede robil jak sadze za jakis tydzien, gora dwa, no i mam mieszane uczucia co wymyslic, biorac pod uwage ze nie mam nic w tym momencie i zakupy przedemna, wiec i pewnego rodzaju pelna dowolnosc... nadal chcialbym cos cichego, ale nie koniecznie rureczke sterczaca za tylnym lewym kolem o dziwnie malej srednicy ;)

vader
Gość
Wysłany: 2007-04-03, 21:54   

Mialem wydech przed tylnym kolem z lewej strony i nic nie zaciagalo. Ale to w kombi.

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2007-04-04, 08:28   

no no ... ma sie rozumiec ze trabancik jest kombi... nie rozumie jak mozna myslec o innej opcji :) :]
Dzieki za info...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi