|
Jakie żarówki max... |
| Autor |
Wiadomość |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 14:58
|
|
|
| 2. Niejednakowa barwa lub barwa inna niż biała bądź żółta selektywna - podstawa do ukarania mandatem |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 20:25
|
|
|
taaa. to chyba "pseudo xenon H4" ma bardziej białe światło niż zwykły H4, nie ???
To powinni Ci daćmandat za jazdę na zwykłych H4.
Jeszcze nigdy mi żaden policjant ani diagnosta nie powiedział słowa n/t żarówek...
Róbcie jak chcecie, ale widzę że standardowo BIJECIE PIANĘ...
Poprostu Wy-trabanciarze już tak macie...
Trudno...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 21:16
|
|
|
| ..aleś pojechał =o |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2005-11-02, 00:25
|
|
|
| dlatego napisałem ze ... to jest Polska i tu wszystko jest zgodne z prawem hehehehe a wy się niezdrowo podniecacie |
|
|
|
 |
Mario Bros
Gość
|
Wysłany: 2006-08-06, 00:14
|
|
|
| Samo przeczyszczenie styków dużo daje. ja mam jakieś h4, też niby z xenonem w środku i mi świecą z kolorową poświatą ( a miały być niebiskie) hehehee |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-08-06, 10:12
|
|
|
| ja mam xenony i swieca bardzo ladnie.. na krotkich prawie bez roznicy ale na dlugich ladnie na bialo swieci. Na niebiesko swiecic nie bedzie, ale jasniejsze jest |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2006-08-06, 10:44
|
|
|
| Philips blueVision swieci prawie tak sam samo jak zwykla... pic. Polecam zwykla helle firmowa. Traby co maja oryginalne zarowki 45/50 to chyba mozna na palcach policzyc... (chyba nie do dostania nowe) |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-08-06, 11:43
|
|
|
| Traby co maja oryginalne zarowki 45/50 to chyba mozna na palcach policzyc... (chyba nie do dostania nowe) Te o ktorych mowisz mozna dostac wszedzie, ale 12V. R2 mialy 6v. W 12 byly h4 juz. A co do zarowek to jakies podroby marketowe i jestem zadodolony. Koszt 26 pln |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2006-08-06, 13:25
|
|
|
| ja mam wsadzone OSRAMki zółte. jest różnica zwłaszcza jak sie w deszczu albo po deszczu jedzie:) |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2006-08-06, 21:47
|
|
|
szanowni koledzy ja mam u siebie H4 100/140W i jakoś nikogo nie oslepiam, NAJWAZNIEJSZE jest dobre ustawienie świateł. I mocny alternator |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-08-06, 22:28
|
|
|
| biedny wlacznik i przekaznik :o dlugo nie najezdzisz |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-08-06, 22:31
|
|
|
| sfurasz przekaznik predzej czy pozniej...mi sie zdarzylo, ze mi sie topic przelacznik zaczal |
|
|
|
 |
speq
Gość
|
Wysłany: 2006-08-17, 16:22
|
|
|
to i ja sie wypowiem, choc pewnie i tak nie da to za wiele...
niedawno w Auto Swiecie byl test zarowek pseudoksenonowych, i ich wyniki byly zastraszajace...
1. zarowki z marketow maja fatalna geometrie zarnikow, swieca gdzie i jak chca.
2. daja zdecydowwanie mniej swiatla, norma dla zarowek to ok 1400 lumenow, a te marketowe to dawaly nawet 800... porazka totalna
3. i chyba najbardziej dziwaczne to to, ze zarowki, ktore niby mialy 55W pozeraly czasem nawe 70W wiec tutaj kolejne niedorobki... wina tego to oczywiscie zle dobrane zarniki, raz da dlugie, raz za krotkie, po prostu tragedia.
4. i co smieszniejsze, testy byly przeprowadzane w jakims niemieckim labolatorium i bylo tak, ze najpier nowa zarowka byla "wyswiecana" przez okolo 1h i nawet tak krotki czas swiecenia powodowal w niektorych modelach, ze ta "czapeczka" przeciwolsnieniowa sie zaczynala palic i niszczyla lampy...
jak mi sie uda to postaram sie zrobic skan i to wrzucic tylko ze nie mam zadnego serwera wiec jakby ktos byl tak dobry i udostepnil troche miejsca to mu te foty podesle i juz. i piszcie na merida_rider@o2.pl w sprawie tego serwera...
pzdr |
|
|
|
 |
speq
Gość
|
Wysłany: 2006-08-17, 16:47
|
|
|
to i ja sie wypowiem, choc pewnie i tak nie da to za wiele...
niedawno w Auto Swiecie byl test zarowek pseudoksenonowych, i ich wyniki byly zastraszajace...
1. zarowki z marketow maja fatalna geometrie zarnikow, swieca gdzie i jak chca.
2. daja zdecydowwanie mniej swiatla, norma dla zarowek to ok 1400 lumenow, a te marketowe to dawaly nawet 800... porazka totalna
3. i chyba najbardziej dziwaczne to to, ze zarowki, ktore niby mialy 55W pozeraly czasem nawe 70W wiec tutaj kolejne niedorobki... wina tego to oczywiscie zle dobrane zarniki, raz da dlugie, raz za krotkie, po prostu tragedia.
4. i co smieszniejsze, testy byly przeprowadzane w jakims niemieckim labolatorium i bylo tak, ze najpier nowa zarowka byla "wyswiecana" przez okolo 1h i nawet tak krotki czas swiecenia powodowal w niektorych modelach, ze ta "czapeczka" przeciwolsnieniowa sie zaczynala palic i niszczyla lampy...
jak mi sie uda to postaram sie zrobic skan i to wrzucic tylko ze nie mam zadnego serwera wiec jakby ktos byl tak dobry i udostepnil troche miejsca to mu te foty podesle i juz. i piszcie na merida_rider@o2.pl w sprawie tego serwera...
pzdr |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2006-08-17, 18:48
|
|
|
ehs... co do oslepiania... to dosc prosta sprawa... to niby fizyka ale na tyle prosta ze kazdy baran powinien ja zrozumiec...
majac ustawione prawidlowo swiatla, nie oslepia sie nikogo... oczywiscie rozpatrujac prosta droge, oslepianie wystepuje przy kazdej mijance z kims na szczycie, czy chocby jadac za kims wali sie mu po lusterkach... a idealna sytuacja jest szczyt na zakrecie (na bocznych drogach dosc czeste konfiguracje w moich okolicach) gdzie jedzie sie po wewnetrznej zakretu czyli skreca w prawo... gosc z naprzeciwka jadac po zewnetrznej z automatu sledzi zakret wiec skrecajac w lewo patrzy po stycznej, jesli w tym momencie wyskakuje mu samochod z przeciwka z za szczytu, dostaje prosto w slepia... a wtedy brakuje tylko jakiegos spacerowicza po zewnetrznej idacego... i w zasadzie nie wazne czy bedzie ubrany jaskrawo czy nie... |
|
|
|
 |
|
|