Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
co najlepsze na podwozie?
Autor Wiadomość
bumar1
Gość
Wysłany: 2006-03-10, 10:23   

Witam,ja jestem właśnie po kapitalnym remoncie blacharki w moim Trabie.Wyciąłem każdy kawałek, który był zardzewiały. Dorabiałeb wszystkie wycięte blachy. Co mi sie udało kupić to kupowałem. Trochę w Motirexie , trochę na Allegro.Blachy przed wspawaniem odrdzewiałem, zabezpieczałem minią antykorozyjną. Po wspawaniu konserwowałem Fluidolem w spreyu, a później wstrzyknąłem pod ciśnienie piankę poliuretynową do uszczelniania. Tak samo konserwowałem kilka lat temu VW. Kiedy sprawdzałem tą metodę po dwóch latach wszystko było OK. Ani śladu rdzy !!Wszystki otwory ściekowe uszczelniłem i dałem sobie czas z uszczelnieniem szyb i drzwi, tak aby woda nie leciała do wewnątrz.Wszelkie ewentualne dziury uszczelniłem silikonem. Niektórzy śmieli się , że teraz mam Traba-łódź. Kupiłem także i zamontowałem plastiokwe nadkola. Pasują idealnie.Trabi stoi pod chmurką. Testowałem go jeżdżąc po kałużach i jest super. Polecam.

Grzegorz Pawlak
Gość
Wysłany: 2006-07-18, 22:58   

Witam. Przeczytałem cały ten temat, ale konkretnie nie dowiedziałem się tego czego tu szukałem. Mianowicie chodzi mi o to, co pokoleji kłaść na podłoge (wewnątrz auta), żeby konkret zakonserwować, bo z zewnątrz to już się oczytałem. Mam wmiare pospawane ale jutro i tak będę jechał wszystko do gołej blachy wiertarką z metalową końcówką stalową. JAK ZABEZPIECZYĆ? (Począwszy od gołej blachy) ??? Z góry DZIĘX

macq
Gość
Wysłany: 2006-07-19, 06:15   

Okretowka, unikor c, albo inna podobna. Najlepsza jest okretowa. Ja kladlem hammerite'a ale pojawily sie glosy ze jest kiepska... u mnie na razie nic nie wylazi :) Bitexu do srodka nie dawaj bo bedzie smierdzialo w lecie, a opary tego sa trujace. Ja bym polozyl na to ze 2 warstwy okretowej, pozniej kolorek trabantowy i jest podloga jak ta lala :)

vader
Gość
Wysłany: 2006-07-19, 08:26   

unikor c albo corina jak dobrze wyschnie to kolor jakis i jest dobrze

Prorok601
Gość
Wysłany: 2006-08-03, 10:24   

pianka poliuretanowa jest do uszczelniania okien a nie trabantow...

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-08-04, 08:56   

i pianka owa chlonac bedzie wilgoc co doprowadzi do zgnicia profili ktore wypelniles szybciej niz Ci sie wydaje :-)

macq
Gość
Wysłany: 2006-08-04, 09:18   

na rdze dobry jest cortanin f. toto wiaze rdze, a kosztuje tylko 7pln za pol litra ;) zdzierasz resztki farby i walisz tym po rdzy, poczekasz az przeschnie. rdza reaguje z tym i powstaje jakas obojetna substancja, w kazdym razie rdza robi sie czarna, na to podlad i juz nie koroduje

macq
Gość
Wysłany: 2006-08-04, 09:22   

a co do pianki to widzialem traba robionego pianka- profili niet...

Andrzej TomaszewskiSpike_
Gość
Wysłany: 2006-08-21, 10:09   

Ja użyłem "Spray Do Podwozi Czarny" z serii TECTANE firmy DEN BRAVEN. Trab jeszcze nie jeździ, więc nie wiem jak się to sprawuje na samochodzie, ale za to pomalowałem tym rower wyczynowy. Po kilku solidnych upadkach, jedyne co się dzieje to rysy, żadnych odbić ani odłupań

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi