|
[1.1] Jaki rozmiar dojazdówki ? |
| Autor |
Wiadomość |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2006-07-28, 09:47
|
|
|
Podpinam się pod stary temat.
Zaciekawił mnie powiem ten wątek.
CZY RZECZYWIŚCIE NIE ZAKŁADAĆ DOJAZDÓWKI NA PRZÓD W TRABANCIE (ale 601?). Ponadto ciekawi mnie inna rzecz - jak się ma taka dojazdówka na przedzie do zacisków hamulcowych? Pasuje to to jedno z drugim? Po przeróbkach w 601 na hamulce tarczowe nie każda felga pasuje, bo jak ma za duże ET no opiera się na zacisku i dupa zbita. Stąd moje pytanie: czy taka dojazdówka standardowa wejdzie mimo zacisków?
Pozdrawiam
ZBuK |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2006-07-30, 10:21
|
|
|
| Do seryjnych zacisków z 601 powinna podejść. Jak masz kombinowane z innego samochodu, to jest tylko jeden sposób- założyć i sprawdzić. Poza tym lepiej jednak mieć taką samą średnicę kół na napędzie. Za brak zapasu mandatu Ci nikt nie wlepi, bo nie ma obowiązku posiadania takowego. Nie pamiętam jaki samochód, ale nówka w salonie ma zamiast zapasu spray. Testowałem taki dezodorant w motocyklu i było do d... |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-07-30, 11:06
|
|
|
| Ale miałeś w motocyklu oponę bezdętkową? |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2006-07-31, 12:12
|
|
|
| A na czym polega opona w sprayu? Jak ona działa? I co to właściwie jest - gaz? pianka? klej? |
|
|
|
 |
vader
Gość
|
Wysłany: 2006-07-31, 18:26
|
|
|
| przez wentyl wprowadzasz srodek w spraju :) i on zatyka dziure, jest to pomoc doraźna, opona i tak potrzebuje później wizyty w wulkanizacji i nie można szybko jeździć na tak polepionej oponie. jest minus taki że często usłyszysz w wulkanizacji, że nie załatają opony bo jest zasyfiona tą opona w sprayu i nie da się tego zmyć ale ponoć nowe środki w sprayu już nie syfią tak opony i łatwo jest je zmyć po użyciu |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-07-31, 21:34
|
|
|
Oponiarze są tak niechętnie nastawieni do robienia czegokolwiek z oponą po działaniu takich środków, że nie polecam tego.
Dojazdówki o rozstawie VW są dość uniwersalne, powinny bez problemu pasować. Oczywiście najlepiej przypasować...
Gorzej z dojazdówkami 4x98 - te wiele się nie różnią od standardowego koła do Trabanta, więc korzyść z takiej dojazdówki jest żadna. |
|
|
|
 |
|
|