Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ceramizer, ale 601.
Autor Wiadomość
Misio601
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 08:44   

Witam. Było już dużo o ceramizerach, ale nie do silników P60-65. Czy ktoś z forumowiczów stosował ceramizer do tego silnika? Jakie efekty? Kupiłem ceramizer do paliwa, ale zamiast obiecywanych korzyści jedyne co uzyskałem, to zapchany tym specyfikiem odstojnik i przewody paliwowe. Korzyści: 0

macq
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 12:04   

Ja wlalem militecu- jedyny efekt to inny zapach spalin...

Misio601
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 14:55   

No więc właśnie. Wnioskuję, że ceramizer po prostu "nie ma czasu" osiąść na tulei cylindra, bo olej jest ciągle podawany na świeżo (w czterosuwie krąży ten sam olej). Ale czy (prócz dobrego oleju - np. 2T Semisynthetic ;)) do dwusuwa nie można wlać żadnego ulepszacza?

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 15:50   

Cementu wlej... Raczej nic nie ma a to co jest, to jak sam się przekonałeś może jedynie działać jako placebo.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 15:55   

Ale czy (prócz dobrego oleju - np. 2T Semisynthetic ;)) do dwusuwa nie można wlać żadnego ulepszacza?

przecież macq linijkę niżej napisał o militecu!

JaNN, Wartburg Zone
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 17:15   

Szkoda, kasy nawet na militec, który na szczęście ceramizerem nie jest. Lepiej wlej go do skrzyni biegów, przynajmniej na coś się przydadzą te dwisiarczki ;)

Misio601
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 19:39   

GrzegorzB:
Ależ macq napisał, że jedyny efekt to inny zapach spalin.

macq
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 19:40   

No szkoda szkoda. W silniku masz ~3l oleju, podczas gdy w dwusuwie musisz zrobic mieszanke z benzyna. Drogie to jak cholera, efektu zero, moze ladniej pachnie ;)))
Apropo zapachu- fajnie pachnie jak sie spala smar :) Skladalem silnik i napchalem tyle smaru, ze zanim go spalil to fajnie pachnialo :) Ale innego wyjscia nie mialem.
A jesli chodzi o militec w skrzyni tez lalem. Zreszta w skrzyni mialem castrol i biegi wchodzily jednym paluszkiem (ale na hipolu tez) a skrzynia nie stala sie cichsza. Do nowej dalem hipolu i jest cichutka. Wiec nie ma reguly. Jak dla mnie militec jest do troche starszych 4T, ktore maja juz swoj przebieg i warto je 'zabezpieczyc'

maxxx601
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 19:43   

Mój silnik chyba jeszcze jeździ tylko dzięki 2T i tego typu specyfikom, ale:
-motorlife, bez efektów
-xeramix, bez efektów
-jedyny któy działa to klasyczny STP silnik chodzi zauważalnie ciszej i trzyma wolne obroty. To tyle bez autosugestii

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 20:17   

skoro nie widać różnicy t po co przepłącać. Ja tam nie wierzę w te cudowne wynalazki. Jak sypie się silnik to zrobić remont, to jest najlepszy z motodoktorów :)

Misio601
Gość
Wysłany: 2006-07-13, 20:29   

Racja Kędzior. Swoją drogą, usłyszałem kiedyś: "skoro to tak cudownie działa, to czemu nie dodają tego do paliwa?"

picia353
Gość
Wysłany: 2006-07-15, 19:04   

Ja odczułem efekt jak dolałem eteru do paliwa hehehehhehehe

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi