Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabant 1967
Autor Wiadomość
Goofy
Gość
Wysłany: 2006-07-03, 11:58   

Tylko pogratulować takiego zakupu :D

Pozwólcie że podepnę się pod temat:
Niedawno otrzymałem propozycję zaopiekowania się Trabim właśnie rocznik 67. Niestety nie mam warunków, by utrzymać dwa auta, a już tym bardziej jedno tak cenne :) Chciałbym pomóc w znalezieniu mu nowego właściciela, który zadba o niego jak przystało na zabytek:)
I stąd moje pytanie - Czy znajdzie się odpowiedzialny Trabanciarz gotowy podjąć to wyzwanie? :)

Trabi jest w kolorze szarym (jak dobrze pamiętam) kombi, rocznik 1967 :D
Naprawdę ładny.

marcin k
Gość
Wysłany: 2006-07-03, 16:11   

Witam trabancik na pewno się nie zmarnuje będzie stał w garażu i będę go 'pieścił" tak jak rzeczywiście na to zasługuje co do pieska i wazonika to pieska niestety nie dostałem a wazonik oczywiście zostaje, tak na marginesie ja też już mam trabanciki z czego jednego 71 rocznik właśnie w trakcie renowacji a ten rzeczywiście nic pracy nie potrzebuje.
Ja również rozmawiałem z Panią pośrednik nie z właścicielem, ale naprawde byłem pierwszy dzwoniłem nawet nie pięć minut po rozpoczęciu aukcji i chyba poprostu wzbudziłem zaufanie:)

Prorok601
Gość
Wysłany: 2006-07-03, 16:52   

no to gratuluje refleksu:)
jak sie pojawimy kiedys na zlocie razem to porownamy bo zacząłem swojego dłubac
zobacz z jakiego jest miesiąca:) bo rocznik ten sam
jest identyczny tylko troche stal na dworze i lakierek splowial i poprzedni wlasciciel go troche spaskudzil (zaczął remont... ble )
jakbys mogl mi przeslac zdjecie obic tapicerskich to bylbym wdzieczny chcialbym odwzorowac oryginał a ja nie mam oryginalnych
pozdrawiam

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-07-03, 17:26   

Goofy ja chce tego traba!!!!!!!!!!!!!!!!!! wtedy proroka trabi bedzie mial braciszka w lodzi, a chce go zrobic na piekność!!!!!!!!!

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-07-03, 18:40   

ładnie utrzymany... ile konkretnie to kosztowało ??

nie owijaj w bawełnę napisz jak człowiek !

Kosma
Gość
Wysłany: 2006-07-03, 20:46   

dopisuje sie do apelu kolegi, ILE? (chce pozazdrościć)

emilia j.
Gość
Wysłany: 2006-07-03, 21:39   

ciarki po plecach mi przeszły :) ja cie sunę!!!!! co za Trab! jest po prostu boski!!! ja mojego chce na takiego kiedyś "wystylizować"

marcin k
Gość
Wysłany: 2006-07-04, 18:50   

koledzy -co do ceny , co mam wam powiedzieć ,jest to pewien interes a jak wiadomo wszystkiego sie nie mówi . Dla jednego jest to kwoto niska , a dla kogoś innego astronomiczna ,wiec aby uniknąć pewnych spekulacji i domysłów powiem że dla mnie była to atrakcyjana cena wręcz super okazyjna , nawet doliczając koszty transportu (lawety + paliwa) opłacało się, o a moze ktos powie ile byłby wstanie dać aby sie opłacało??
jak narazie to wymieniłem bak bo zardzewiał (oczywiscie cze na oryginał)wymienilem gumki w przednich cylinderkach bo sie zlasowały i lekko zatarły odpowietrzyłem cały układ pedał jest wysoki ale jeszcze nie skuteczny musze zajrzeć na tylnie cylinderki czy przypadkiem tam tez nie zatarły sie cylinderki,wymienic musiałem jeszcze wszyskie wieszaki tłumika ( bałwanki) poprostu skruszały, wcisnołem troszke tawotu w zwrotnice nic nie zatarte przeszło wszedzie i zero luzu a i reanimuje akumulator jest"nowy" 14 lat ma , ale sie zasiarczył i go teraz lecze ,jeszcze pasek musze wymienić i to chyba bedzie wszystko..I jade na przegląd , bo chcę go przerejestrować
foto
foto
foto

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-07-04, 20:20   

Powiem krrótko, ten trabi jest piękny i zapewne nie jeden ci zazdrosci tego cuda...

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-07-04, 22:04   

Wiem gdzie w Dąbrowie Górniczej stoi Trabant z uszkodzonym przodem. Stoi tam pare lat. Mogę się spytać czy nie można go zabrać z tamtąd - jedynie laweta.
Ma okrągłe zderzaki, jasną tapicerkę, niekompletne chromowane dekielki. Trochę pracy i byłby łądny.
Do wymiany: przedni zderzak, leflektor, maska, błotnik.
Nie wiem który rocznik ale jasna tapicerka jest super. Jeśli ktoś byłby NAPRAWDĘ chętny i miał możliwości lawetowe to napiszcie na priwa to się spytam. Nic pewnego że dałoby się to załatwić, ale nie pytałem jak nie potrzebuję.

Kosma
Gość
Wysłany: 2006-07-04, 23:40   

Widzę, że tajemnica handlowa na całego. Cóż...jak by tu zgadnąć cenę...astronomiczna na tym forum zaczyna się od 34 zł.... 36zł ? :)))))))))

Prorok601
Gość
Wysłany: 2006-07-05, 10:27   

odsłaniając rąbka w sposob niecny, moge powiedziec, ze dawalem za niego 800 pani posrednik, na co ona sie ucieszyla... ale po 2 dniach dostalem smsa ze sprzedany
jak do niej zadzwonilem to nie chciala powiedziec za ile....
węsze jakis spisek.. penie poszedl za 100 albo 200
haha
pozdrawiam

marcin k
Gość
Wysłany: 2006-07-05, 10:32   

Witam Proroku mogę ciebie zapewnić że nie poszedł za 100 lub 200 i nie myśl o tym za dużo pozdrawiam Aneta

Prorok601
Gość
Wysłany: 2006-07-05, 10:41   

wiem wiem zartuje sobie niewinnie:)

marcin k
Gość
Wysłany: 2006-07-05, 18:41   

właśnie zalałem bak "odrdzewiaczem " podobno super>> i czekam do jutra co z tego bedzie moze zejdzie ta rdza ze środka.

trabi po malowaniu

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi