Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z silnikiem 2T
Autor Wiadomość
bumar1
Gość
Wysłany: 2006-06-26, 20:33   

Witam,
Odpaliłem po dłuższym czasie mojego Trabiego i mam kłopoty z silnikiem. Chodzi dokładnie o reakcję silnika na ruch pedału od gazu. Kiedy depnę pedał gazu silnik przyśpiesza z opóźnieniem ok 3 - 5 sekund. Tak samo z odjęciem gazu. Po zdjęciu nogi z pedału gazu silnik zwalnia obroty ale dopiero też po ok. 3 - 5 sek. Podobne objawy już były ale nie aż w takim stopniu i szybko przeszły. teraz są cały czas. Prosze o poradę. Pozdrawiam.

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2006-06-27, 05:36   

a kombinowales cos z linka gazu? przy obudowie silnika jest taka sruba z dlugim gwintem, wykrec ja troche i zobacz czy cos da.

macq
Gość
Wysłany: 2006-06-27, 08:21   

Za duzo paliwa dostaje moim zdaniem i silnik sie nim dlawi

Ogon
Gość
Wysłany: 2006-06-27, 11:00   

Sprawdz czy dobrze chodzi ci przepustnica w gazniku, moze byc walek troche zatarty i dlatego chodzi jak mu sie podoba.

pozdro
Ogon

bumar1
Gość
Wysłany: 2006-06-28, 20:02   

Dziękuję wszystkim za pomoc. Szczególnie " macq-iemu". Zmniejszyłem stan paliwa w komorze gaźnika i jest dużo, dużo lepiej, ale to jeszcze nie to co kiedyś ( to znaczy w zeszłym roku ).Sinik reaguje dobrze na ruch pedału gazu, ale nie ma jeszcze tej mocy.

macq
Gość
Wysłany: 2006-06-29, 09:21   

To juz musisz podkorygowac skladem mieszanki- na starym gazniku sruba z tylu, na nowym ta duza po skosie. Poza tym sprawdz sobie zaplon. Btw Po dluszym czasie stania ma prawo go mulic. Ja wczoraj swojego przepalilem po miesiacu stania to chodzil jak traktor. Silnik po prostu trzeba "przegnac"- w moim przypadku poskutkowalo i silnik rowniutko (jak na 2t...) chodzi :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi