Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Predkosc w 1.1
Autor Wiadomość
Złoty
Gość
Wysłany: 2006-06-20, 20:08   

A co do tych kontroli radarowych... Chyba kazdy ma odruch wciskania pedalu hamulca jak widzi suszarke wymierzoną prosto w jego zderzak ;)

Kuba NCA
Gość
Wysłany: 2006-06-21, 07:44   

a ja proponuje przed dalszym popisywaniem sie swoimi predkosciami ..i srubowaniem ich .. posprawdzac sobie tylne wachacze !!!! Juz przy 100 km/h mozna zrobic sobie "krzywde"( wiem z doswiadczenia ) nie mowiac o 150km/h !!!

Bartek Zawadzki
Gość
Wysłany: 2006-06-21, 08:12   

A przy 140 km/h niektórym odlatują oprawki reflektorów :D (vide podróż do Zwickau). Pozdrowienia dla tych, co widzieli, a szczęśliwie oprawką nie dostali po oczach.

Arthas
Gość
Wysłany: 2006-06-21, 19:56   

Na gazie 140 z hakiem na benzynie swego czasu zamknołem licznik i jeszcze przyspieszałem ale nie polecam. Jednen malutki uszczerbek jezdni i po Tobie

cinek
Gość
Wysłany: 2006-06-23, 16:41   

miałem traba z 1.1 i wiem co piszę, 150km/h to tak wielka prędkość że przy tych oporach przepływu powietrza i małej mocy silnika naprawdę wielkie osiągnięcie. a ile pokazywał licznik to inna sprawa. mam jeszcze ducati monster, na pierwszym biegu dociągnę do 100, biegów 6 i nie pojedzie szybciej niż 170-180... dziwne no nie? ale tak jest i już

Dzikus
Gość
Wysłany: 2006-06-23, 23:38   

A przy 140 km/h niektórym odlatują oprawki reflektorów :D (vide podróż do Zwickau). Pozdrowienia dla tych, co widzieli, a szczęśliwie oprawką nie dostali po oczach.
mnie tam też raz odleciała, ale to było raptem przy 80km/h :P

zwykły trabi 1.1 nie pojedzie szybciej niż ok. 130km/h a na prędkościomierzu będzie nawet 150, ale tylko po to aby tacy jak wy mogli opowiadać o "wyczynach" przy piwie... każdy prędkościomierz pokazuje za dużo nawet do 20%. porównajcie wskazania z drogowymi radarami, w moim trampku przy 100 na liczniku wyszło ok 90 na radarze, a w focusie mojej żony przy 150 na liczniku marne 135 na radarze... amerykańskie prędkościomierze nie pokazują więcej niż 110-120m/ph bez obrazy
no to do wiadomości specjalisty, mam możliwość elektronicznego pomiaru jadąc na uczelnie, i "suszarka" wykazuje u mnie więcej niż licznik w samochodzie :) a licznik mam orginalny trabantowy fabrycznie zamontowany nie ruszany od nowości, i jak ja mam na liczniku 40 (testowane wiele razy) suszarka wyrzuca około 52-53 km/h,

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-06-25, 12:00   

i jak ja mam na liczniku 40 (testowane wiele razy) suszarka wyrzuca około 52-53 km/h,
Tylko, że wraz z prędkością błąd rośnie... I bynajmniej, nie zaniża :D

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-06-26, 21:37   

Panowie! Testujcie możliwości swoich trabów na polskich drogach. Pekniecie wahacza, wieksza dziura, koleiny. Taki sam eksperymentator z naprzeciwka. TESTUJCIE KTOŚ CZEKA NA WASZE ORGANY.
Dla mnie najprzyjemniejszą predkoscią w trabim jest przedział 80-100km/h. Przynajmniej widze co jest wokół.

Kuba NCA
Gość
Wysłany: 2006-06-27, 07:26   

Swiete slowa!!! juz o tym wczesniej pisalem !

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-06-28, 07:55   

Oj tak odlatuja oprawki hehe :-p
Ja odkad mam tego piekielnie szybkiego trampka :-p 1.3 to raz osiagnalem tylko predkosc 140 i wiecej nie chce bo sie boje. Robilem to na autostradzie niemieckiej plaskiej jak stol (w drodze do Zwickau) i to tylko na chwile. Wrazenia niemile raczej. W glowie tylko mysl kiedy cos sie urwie, posypie czy inne takie. Na szczescie nic sie nie stalo, a moglo, bo jak sie okazalo mialem latajace luzno na piascie tylne kolo .
Jak sie chcecie pozabijac to jezdzijcie szybko, chyba ze macie wszystko sprawdzone na tip top i ufacie swoim samochodom i umiejetnosciom, mnie wystarcza 90km/h.

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-07-03, 08:42   

hmmm... Qbs... piszesz tak jakbys nie ufal swojemu trabikowi ;) a w takim ukladzie jazda 80 na godzine to tez tendencyjna sprawa ... :D :D :D ;)

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-07-03, 10:05   

bo nie ufam :-) wszystko w nim luźno lata, skrzeczy, trzeszczy, stuka, puka, wali i się trzęsie. Przy predkosci 80 te objawy sa minimalne wiec tej predkosci sie nie boje :-D

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-07-10, 11:16   

ja po zakupie swojego nie wiedzialem co jest, oprocz tego ze nawet przy niewielkich predkosciach na nierownosciach odglosy dobiegajace z wnetrza samochodu byly dosc niepokojace, nie wspominajac o sytuacjach typu wjezdzanie jednym kolem na kraweznik itp itd.... do tego dziwne wrazenie ze w prawych lukach samochod jakos dziwnie sie kladzie na tyl... jak go rozebralem do szkieletu dowiedzialem sie skad to wszystko.... w kilku miejscahc byl tka przegnity ze jak mniemam sztywnosc calej konstrukcji dawala wiele do zyczenia... za stary jestem na podrozwoanjie czyms co zaraz moze sie rozpasc ... ;)

KamiL_ON
Gość
Wysłany: 2006-07-11, 09:04   

Potwierdzone na 100%

To było na gazie....

A na benzynce wskazówka poszła o 1 cm dalej :P

Mally2105
Gość
Wysłany: 2006-07-11, 10:48   

U mnie tak jak widac w profilu.A ile to faktycznie bylo, to nikt nie wie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi