Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
sprzęgło 1,1
Autor Wiadomość
bipi78
Gość
Wysłany: 2006-06-08, 15:54   

wiem że już o tym było milion razy ale o to co chce zapytać nie znalazłem an forum , mainowicie wymieniłem sprzegło kopletne (startim , docisk niemiecki + łozysko )po 3 tysiacach skończyło mi sie , założyłem docisk sachsa i tarcza i łozysko zaostały beza zmian nasmarowałem wsztyko nowa linka sprawdzona łapa itp , przez pierwsze 1500 km sprzegło było jak marzenie lekkim dotknieciem nogi wciskało do końca poprostu bajka !!!, ale po ok 1500km zaczoł ponownie twardniec mi docisk tak jak pierwszym razem , pierwszy docisk reklamowałem ale nez skutku rekalmacja odzruconma , ten sachsa mi wysprzegla ale jest dużo twardszy niż na samym poczatku , co może byc powodem tego ?? nie chce za 3 tys km znowu wymieniac sprzegła bo to chy nie to ?? sam nie wiem proszę o rady i sugestie

Paweł G
Gość
Wysłany: 2006-06-09, 11:17   

Witajcie
podpinam się pod pytanie
jeżdzę ze sprzęgłem chodzącym ciężko jak w starze z 50 roku - rozłącza ale cholernie ciężko
Byłem już przyzwyczajony, ale jak wcisnąłem pedał u kolegi bRq - to oniemiałem - to nie może być tak jak u mnie

ma ktoś pomysła ? Linka wymieniona niedawno, sprzegło z pół roku temu

pozdrawiam
Paweł

Eagle
Gość
Wysłany: 2006-06-09, 12:15   

ja mam taki sam problem,ale u mnie to raczej wina tego ze tarcze mam od traba a doscisk chyba od vw(jest ciut wiekszy). Ale takie objawy moga byc tez spowodowane zatarciem lozyska wyciskowego albo jego tulei prowadzacej.

Kuba ROZPRUWACZ
Gość
Wysłany: 2006-06-10, 23:07   

a ja mam taki problem . Wymieniłem sprzegło (docisk+tarcza+łozysko) i wymieniłem silnik na 1.3 po kapitalnym remoncie.Silnik sobie dotarłem i chciałem sobie wrescie poszalec i jak startowałem rano to na 2 biegu po piskach szedł a teraz chciałem ruszyc bardzo szybko wybiło mi bieg i nie jedzie a silnik ryczy??.Biegio wchodza a auto nie jedzie?? Co to moze byc

Luker
Gość
Wysłany: 2006-06-10, 23:08   

Na ten problem jest jeden sposob. Miec znajomego spawacza i kilka razy w tygodniu na silownie lewa noge cwiczyc. Cwiczyc do momentu, kiedy ciezkie sprzeglo przestanie byc problemem i spawacz, zebys pozniej mogl lape szybko pospawac :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-06-11, 10:00   

ja mam jeszcze sugestie co to samej linki. Jest ona pod glupim katem zamocowana co powoduje ze nie wciaga sie na prosto po wyjsciu z tego ucha przy skrzyni i dodatkowo sie pruje w tamtym miejsci. Trzeba sobie jakos to popasowac na prosto i bedzie lzej chodzilo.

bipi78
Gość
Wysłany: 2006-06-15, 15:13   

powstało kilka wątków a mi nikt nadal nic nie podpowiedział

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi