|
skrzynia 5-cio biegowa |
| Autor |
Wiadomość |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2006-05-24, 17:47
|
|
|
1.Układ wolnych obrotów jest sterowany modułem także w trabncie 1,1!!! to ta skrzynka na bocznej ściance, obok modułu zapłonowego.
2.Była krótka seria skrzyn 5 do wartburga dla niemieckiej policji - uzyj opcji szukaj- bylo o tym 100razy - praktycznie nie do dostania.
3.Blaz- ale jak wlozysz 1,3 to da Ci wieksza moc, ktorej i tak z ta skrzynia nie wykorzystasz do konca. A pozatym problemu glosnej pracy powyzej 100km/h to nie usunie... |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-05-24, 21:36
|
|
|
Blaz juz dawno nie ma Trabanta,
a Leon niestety odszedl :((( |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2006-05-25, 11:28
|
|
|
| A sory nie spojrzalem na date :( |
|
|
|
 |
Arozo
Gość
|
Wysłany: 2006-06-08, 16:33
|
|
|
Jeśli chodzi o 5 biegów w trabie jest nie wiażysz ??? To przeczytaj to:
I co o tym sądzicie?)
zappy
ty skrzynia 1.1 jest 5 biegowa tylko trzeba wykrecic jakas pieprzona srubke blokujaca 5 bieg
zappy
co do tej srubki to jestem pewien bo kilka osub mi o tym muwilo i to znajacych sie na trampach ale narazie niemam kontaktu wiem ze 1.1 ma skrzynie 5 biegowa (zablokowana)
Zenek
Ta srubka znajduje sie za 4 kolem zebatym po lewej w skrzyni. Mam juz 5 i od razu mi mniej pali.
Zenek
Mozesz sobie nie wierzyc jezdzij sobie 4 biegowcem a daleko zajedziesz
http://users.nethit.pl/forum/read/jazzu/475658/
Forum dyskusyjne użytkowników Trabantów. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-06-08, 16:51
|
|
|
| To jest temat z przed 3 lub 4 lat ;))) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-06-08, 20:30
|
|
|
| i jakis bajkowy, ale mi nadzieji narobiles przez chwile ech |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2006-06-08, 22:02
|
|
|
| A ja mam taką śrubkę w warbie, że jak się ją wykręci to pali na cztery gary! Powaga! Nie wierzycie? Przecież napisałem! |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2006-06-09, 16:27
|
|
|
| hehe, a ja mam 5 kół w trabncie,tylko 5 nieaktywne;d To pewnie tak samo z tymi biegami;d Po cholere robiliby skrzynie 5 z 5 ktory nie dziala?;d;d;d |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2006-06-10, 14:52
|
|
|
no ta teoria ogolnie jest raczej malo prawdopodobna.
Chodzi mi o to ze gdyby tak bylo, to chyba kazdy mechanik grzebiacy przy tej skrzynie pod katem remontu bylby w stanie sie zorientowac....
A po co mieli by tak robic???
To bardzo proste.... po to zeby 5tke sprzedawac za doplata.
W obecnych czasach to calkowicie naturalne dzialanie producentow sprzetu elektronicznego.
Np taki aparacik lustrzanka canona, model dla amatorow robil sie modelem dla polprofesjonalistow w momencie wgrania softu z wyzszego, konstrukcja sie nie roznily, tylko softem... chodzilo o wyciagniecie kasy... ale w tym przypadku... to nawet nie chce mi sie zadawac tematu mechanikowi ktory grzebac mi zaraz bedzie m.in w skrzyni bo cos nieladnie zgrzyta... |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2006-06-10, 15:48
|
|
|
| ja mam 5 biegów tylko u mnie trzeba było więcej sróbek powykręcac :) |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2006-06-10, 16:36
|
|
|
| arek: a mozesz powiedziec czy czasem nie orientujesz sie jak wyglada sprawa z wsadzaniem silnika typu 1,6 - 1,8 ? miesci sie to bez wiekszych przerobek, czy trzeba traba poszerzac, bo mam pewne watpliwosci.... |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2006-06-11, 11:21
|
|
|
historyjka fajna dla kazdego kto nie widzial skrzyni 1,1 od srodka :D
a co do wykrecania srubek ze skrzyni to raczej nie polecam bo one sa ta potrzebne :D
jak by co to tez mam 5 biegow do przodu i to nie jest "wina" jednej srubencji .. a szkoda :P |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-06-11, 12:11
|
|
|
| Kurde u mnie ze skrzyni co chwile wykręca się jakaś śruba .....czekam na tę jedyną po której wzucę tą upragnioną 5 tke :] hehehehe |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2006-06-11, 13:33
|
|
|
| Picia, ja wiem, która to śróbka! Powiem Ci, jak zdradzisz, którą trzeba wykręcić, żeby reflektory się same przerobiły na takie jak Twoje ;-p |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2006-06-12, 08:06
|
|
|
Piotr Stańczewski napisz jakie masz wątpliwości to postaram sie pomóc
a co do przeróbez to zalezy co uznajesz za większe :)
trabii@wp.pl |
|
|
|
 |
|
|