|
Aluski |
| Autor |
Wiadomość |
Markus
Gość
|
Wysłany: 2006-01-20, 15:23
|
|
|
Mi szpilki dorabial tokarz na dlugość 5cm.
Felgi mam Borbety 13",ET 30,5 calowe opony 165/65
szpilki pasuja idealnie. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2006-01-20, 15:32
|
|
|
| Ja mam 5,5 Borbety model A , na to gumki 155/65 - profil ponoc jak cc/sc i wyglada jak wyglada. Na liczniku trzeba kalkulowac ile rzeczywiscie pomyka, bo przeklamanie to 7%,ale fajnie wyglada, zwlaszcza, ze poszedl w dol na kayab'ach o 4 cm. Choc moze za malo. Wciaz zostaje miejsce na piesc pod nadkolem... |
|
|
|
 |
kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-01-21, 01:10
|
|
|
Przekłamanie to ok 5,5%
Żeby było łatwiej to pod adresem www.kuzyn17.republika.pl/kolo.xls umieściłem tabelkę do obliczeń |
|
|
|
 |
samson
Gość
|
Wysłany: 2006-01-22, 15:53
|
|
|
| mam pytanie, czy to prawda że do traba pasują alusy od poloneza bez żadnych przeróbek? |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2006-01-22, 16:30
|
|
|
a nie umiesz sobie sam na to odpowiedziec ??
zobacz na oznaczenie felg i sam stwierdzisz czy pasuja czy nie
chyba ze ktos niewie jaki ma rozstaw srob :P hehe |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2006-01-22, 16:39
|
|
|
| ja nie wiem jaki mam rozstaw i co? ;p |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2006-01-22, 18:13
|
|
|
| tak,pasuja do Polo. rozstaw 4*98 |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2006-01-22, 22:44
|
|
|
| mam głupie pytanie,ile moze wazyc alufelga rozmiar jak do poldka piecioramiennna?;d bo chce kupic na allegro ale sie nie moge z gosciem dogadac co do przesylki a w firmie kurierskiej to zalezy od wagi.a moze ktos wysylal takei cos i wie ile by kosztowalo przeslanie 5 felg bez opon? |
|
|
|
 |
Michał_
Gość
|
Wysłany: 2006-01-24, 15:18
|
|
|
| Moje alu ważą razem 20kg czyli 4kg jedna (ATS Classic). Za przesyłke kurierem zapłaciłem 50zł (na drugi dzień miałem je już w domu). Myślę, że te od poldka będą podobnej wagi (lub cięższe) więc w 50 złociszach powinieneś się zmieścić ;) |
|
|
|
 |
sintesi MIELEC
Gość
|
Wysłany: 2006-04-18, 22:17
|
|
|
czy gdybym chciał do polówki zapodaćfelgi 4x100 panowie ,jest konieczne przerabianie bebnów ?? Oczywiście szpilki : wymiana na dłużesz. Ale czy jest opcja załozenia nakrętek pływających , sprawdza sie to ???
Z góry dzieki za odp.
Pozdro. |
|
|
|
 |
Michal&Ela
Gość
|
Wysłany: 2006-04-19, 18:54
|
|
|
| Podziele sie z wami pewną refleksja po zamontowaniu alu u siebie. Kupilem fele od poloneza takie "pseudoszprychowe". Ladnmie wygladaja, fajne są, tył niestety wymaga wycięcia ale nie otym... zastanawiałem się jakie spile dać.. 2cm dłuższe, 3 cm dłuższe.. czy może od wartburga. Staneło na zwykłych szpilach od Trabanta:)Na allegro znalazlem nakrętki które maja 7mm kołnierz pod stożkiem. kosztuja ok 7zł/sztuka wiec jak na nakrętki to nie sa tanie. Sruby są rewelacyjne! zamontowałem alu na zwykłych szpilach! nakrętka wchodzi głęboko i mocno łapie gwint:) Polecam spróbować z tymi śrubami. wychodzi dużo taniej niż kupno nowych szpilek i do tego śrób:)Link do gosacia co sprzedaje te sruby |
|
|
|
 |
sintesi MIELEC
Gość
|
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2006-05-25, 16:50
|
|
|
moim zdaniem takie nakrętki to podstawa
typowe przeznaczenie ALU
ale szpilki z warba tez polecam załozyć, ja mam jeszcze na dystansie 4 mm |
|
|
|
 |
Grzegorz Pawlak
Gość
|
Wysłany: 2006-10-24, 22:28
|
|
|
| Nie bedę zaśmiecał forum nowym tematen, więc podłącze się pod mój stary. Mam pytanko do Trabanciarzy... Czy istnieją realne możliwości założenia tych alu do Trabanta 1.1 ?? Potrzebne by były może jakieś dystanse, czy cuś?? To że szpilki trzeba dłuższe to wiem, ale czy mimo wszystko nie są te fele za szerokie?? Nie znam się kompletnie na tych wszystkich oznaczeniach, więc jak by ktoś udzielił mi rady to z góry Wielkie Dzięki. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Grzegorz Pawlak
Gość
|
Wysłany: 2006-10-24, 22:29
|
|
|
| http://moto.allegro.pl/item136125043_felgi_alu_4x100_biale_bbs_wrc.html |