Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
czy można lać benzyne bezołowiowom do trabiego bez dopdatku
Autor Wiadomość
peter łuczak
Gość
Wysłany: 2006-05-24, 20:02   

pomóżcie bo mam zamiar kupić trabiego i zastanawiam się czy zatre śilnik jak będe lał do 2suwa bezołowiowom 95,98 bez żadnych dodatków prosze pomóżcie.

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-05-24, 20:14   

jak bedziesz lal bez zadnych dodatkow to na bank zatrzesz. A jedynym dodatkiem do benzyny dwusowa jest olej np.: mixol. Poza tym ile razy juz byla mowa o tym. Dodatek jest do aut posiadajacych nieutwardzone gniazda zaworow, a trabant nie ma zaworow, chyaba ze polo, ale to juz jest rowniez nie potrzebne. Koniec tematu.

Ogon
Gość
Wysłany: 2006-05-24, 21:11   

Tak jak kolega mowi, olej trzeba lac, polecam bardzie orlenowski 2T niz mixol, daje lepsze smarowanie, a jest tylko pare groszy drozszy, proporcja oczywiscie 1:50, czyli 20 ml oleju na 1l beznyny. Jezeli nie bedziesz tego lal, to poprostu zatrzesz silnik po parunastu metrach, wiury z walu, tlok spuchnie i to co ci pozostanie po silniku.

pozdro
Lird

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-05-24, 22:19   

facet - pisząc DODATKI - miał na myśli ten jakiś tam środek robiący benzynę UNIWERSALNĄ z bezołowiowej. O miksolu chyba wiedział :P

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-05-24, 22:39   

Olać dodatek do benzyny bezołowiowej co niby ma robic ołowiową chyba:) nigdy tego uszlachetniacza nie kupowałem i trabik żyje.Bez problemu spala paliwo bezołowiowe tylko oleju nie zapominaj wlać do paliwa:)nie musisz kupować tego dodatku by jeżdźic swoim trabem.Tak jak pisał Ogon mieszanka 1:50 tylko coś mu się proporcja troszkę pomieszała:)1 setkę oleju lejesz na 5 litrów paliwa 2 setki na 10 litrów itd.

----------------------------------------------
Trabant601s rocznik 85
wskoczyło Trabikowi 21 latek:)
----------------------------------------------

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 06:40   

a jaki olej najlepiej lać do trabanta ??

eutyfronik
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 07:51   

najlepiej olej z pierwszego tłoczenia.... dobrze robi na tłoki!

picia353
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 11:05   

Panowie do traba 2 takta mozna lać wszystko !!!!! od denaturatu przez bęzyne lakową , extrakt (niepolecam na dłuzszą jazde) i gazoline. A co do tego śmiesznego dodatku to lejesz go czy nie i tak silnik sie zatrze ;)
a tak na powaznie to niemusisz go lać bo niemasz zaworów i podwyzszona temp nie wypali ci ich !!!!!!!!

picia353
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 11:06   

tzn gniazd zaworowych

Bartek Zawadzki
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 13:00   

Yogi, a czy setka oleju na 5 litrow to nie to samo co 20 ml na jeden litr?

Rafał Kośka/Wydra
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 21:10   

Kiedyś skończyła mi sie benzyna. Miałem coprawda ze sobą kanisterek 5 litrowy z zapasem, ale nie miałem oleju:/ Stając na poboczu olśniło mnie, że minąłem po drodze serwis kosiarek. W tymże serwisie nabyłem za 20 zł:/ litr oleju do kosiarek:] Samochodzik nie nażekał...ale przestał kopcić na zimno:P szkoda, że to takie drgie:]

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 21:22   

a gdyby komuś brakło w środku lasu, to pamiętajcie - OLEJ MACIE W SKRZYNI BIEGÓW !!!

wystarczy upuścić odrobinkę, dolać do benzyny i w drogę !!!!

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-05-25, 23:41   

Jezuuuu ile razy można to samo wałkować. Jedna merytoryczna odpowiedź Qbsa i pięć kolnów...

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-26, 08:51   

no to jaki olej jest najlepszy ??

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2006-05-26, 14:12   

najlepszy. Proste

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi