|
Jak powinny się koła kręcić? |
| Autor |
Wiadomość |
Paweł Bross
Gość
|
Wysłany: 2006-05-22, 18:17
|
|
|
| Koła Tylnia jak i Przednie powinny się Kręcić Lużno inaczej Się Grzeją i (miałem tak w tikaczu jak miałem zapieczone chamulce więcej palił i był mółowaty) w pewien sposób ogranicza to możliwości Trabiego pozDDRawiam |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-05-22, 21:29
|
|
|
Kola, zderzaki, swiatla sa tylne nie "tylnie" - czy ktos slyszal co to jest tylnia? ;))
przód - przednie, ale nie "przedne";
tył - tylne, ale nie "tylnie"
a co do kol to czasem kreca sie jak im sie podoba ;)) |
|
|
|
 |
gajos
Gość
|
Wysłany: 2006-05-22, 22:05
|
|
|
a co to są "KOLA" czy "SWIATLA"? bo ja nic takiego w trabancie swoim nie posiadam.. :>
Ale mam zamontowane z tyłu światła i koła..
a dopóki koła sie nie kręcą w poprzek samochodu, to jeszcze można nim jeździć =] |
|
|
|
 |
Rafał Kośka/Wydra
Gość
|
Wysłany: 2006-05-24, 19:26
|
|
|
Podłączę się pod ten temat. Dziś wymieniłem łożyska tylnego koła. Przed wymianą czop piasty jak nim obracałem kręcił się bardzo lekko. Teraz, z nowymi łożyskami i nowym smarem stawia opory. Stąd moje pytanie, czy to zjawisko normalne, spowodowane tym, że smar jeszcze jest nieprzepracowany, czy spierdzieliłem cos przy składaniu?
PS. pisownia chyba ok:P |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-05-25, 06:36
|
|
|
| Smar daje opór |
|
|
|
 |
Rafał Kośka/Wydra
Gość
|
Wysłany: 2006-05-25, 07:52
|
|
|
| Czyli jest w porządku:) uff... |
|
|
|
 |
Benek Kielce
Gość
|
Wysłany: 2006-05-26, 19:33
|
|
|
| Drogi Grzegozu. Ja uwazam, ze forma TYLNIA/TYLNIE jest poprawna. Kiedys nawet p. policjant z Samodzielnego Pododdzialu Prewencji w Kielcach jako uzasadnienie zatrzymania mojego dowodu rejestracyjnego napisal na pokwitowaniu (dokument panstwowy i to scislego zarachowania):"brak podswietlenia tablicy rejestracyjnej tylniej". Jak policjant tak pisze to tak musi byc (na wladze nie poradze). |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2006-05-26, 23:50
|
|
|
| to bys sie zdziwil jakie ble(n)dy policjanci robia wypisujac mandaty :) |
|
|
|
 |
gajos
Gość
|
Wysłany: 2006-05-27, 04:41
|
|
|
| co do policjantow to fakt, ale nie o tym temat byl.. |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2006-05-27, 20:05
|
|
|
| Sebastian jak Ci zatrzymają dowód za "niemanie warznego badania technicznego" to może wtedy zwątpisz w nieomylność władzy. Ja widziałem to na notatce skierowanej do WK i takich "kwiatków" dostają tam całkiem sporo. Może nawet udało by się znaleźć coś o kołach kręcących się w niewłaściwym kierunku ;p |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2006-05-28, 12:30
|
|
|
| Koledze zabrali dowód za to że szyby w aucie miały przyciemnienie ponad 80 promili :) |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2006-05-28, 19:55
|
|
|
Mi tez dzisiaj chcieli zabrac za przyciemniane szyby w golfie :D Uprzejmie poinformowalem Pana policjanta o przepisach jakie obowiazuja w naszym kochanym kraju, ze nie trzeba miec atestu na tylne szyby jezeli posiada sie lusterka zewnetrzne i ze moglbym sobie w ogole blache wstawic zamiast szyb i tez nie mialby prawa zabierac mi dowodu za cos takiego. Nie mozna tylko przyciemniac przedniej i przednich bocznych, zeby kierowca mial dobra widocznosc w promieniu 180 stopni.
Pan policjant zlapal zonka jak mu to powiedzialem. Postal chwile zobaczyl co w bagazniku i zyczyl milego dnia :D eh.. |
|
|
|
 |
|
|