Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio w 601 PROBLEM
Autor Wiadomość
Palencik
Gość
Wysłany: 2006-05-21, 21:58   

Mam pytanie co zrobic zeby radio dzialalo po zalonczeniu silnika jak jest zgaszony to smija ok ale jak zapale to wyswietlacz miga a radio niegra jest podlączone pod akuś bezposrednio ale jak podlączylem pod bezpieczniki to jest to samo prosze o pomoc dzieki

macq
Gość
Wysłany: 2006-05-22, 06:27   

Haha ja tez mam choinke jak auto zapale :) U mnie to padnieta dioda. Ale jak nie gra to moze aku nie laduje wogule? Bo zwykle radia maja zabezpieczenia przeciw spadkom napiecia i podczas rozruchu ew. zbyt malego pradu sie wylaczaja. A jak zapalisz swiatla to one tez migaja?

krzysiek G
Gość
Wysłany: 2006-05-22, 15:48   

a mase masz pociąbniętą przewodem do radia, czy łapie obudową z półki? jak opcja druga to pociągnij przewód i dobrze go przykręć do metalowe części nadwozia. jak opcja pierwsza to nie wiem co może być
pozddro-k

shardac
Gość
Wysłany: 2006-05-23, 00:03   

moze zaklocenia z cewek? masz odklocacz? :D

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-06-02, 21:36   

Radio mam podłaczone u siebie pod ostatni bezpiecznik od prawej i wszystko działa jak potrzeba sprawdź lepiej czy kable masz podłaczone u siebie odpowiednio i czy masa jest taka jak potrzeba.Bo jak masy nie będziesz miał to radyjko bedzie głupiec albo wcale nie bdzie działać.

----------------------------------------------
Trabant601s rocznik 85
----------------------------------------------

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-06-03, 07:24   

A ja u siebie wogołe sięnie doszukałem masy :) Radio jest podłączone pod ostatni bezpiecznik i leży na półce (i co najważniejsze gra).

krzysiek G
Gość
Wysłany: 2006-06-03, 10:21   

pewnie masę z anteny ma.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-06-03, 15:12   

:) na takich masach "z anteny" itp to pewnie jedynie safari-6 będzie grało...

przy konkretnych radiach połączenie masy jest nawet ważniejsze niż połączenie plusa... (np przy współpracy ze wzmacniaczem...)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-06-03, 22:54   

redio mam pioniera

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-06-04, 00:53   

ja mam mase z anteny. Radio mam daewoo z gornej polki i gra swietnie. Ale zeby tego malo bylo to antene mam taka malutka jakas badziewna i schowana w srodku auta pod deska rozdzielcza.

macq
Gość
Wysłany: 2006-06-04, 08:31   

Ja mam philipsa i tez chwile darlo mase z anteny ale piszczalo, pierdzialo, etc. Dopiero jak zalozylem osobno mase to jest w miare ok. Czasem cos popierdzi chwile ale to pewnie przez to ze radio nie jest odizolowane od deski rozdzielczej.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-06-04, 11:55   

Czasem cos popierdzi chwile ale to pewnie przez to ze radio nie jest odizolowane od deski rozdzielczej.

dokładnie. obudowa radia nie powinna dotykać żadnych metalowych elementów karoserii, bo wtedy mogą się pojawiać dziwne dźwięki typu gwizd itp itd.
Dobre firmowe radia nie wydają z siebie takich dźwięków, ale już przy podłączeniu wzmacniacza zaczynają się cuda.
najlepiej masę i plus połączyć bezpośrednio na akumulator (oczywiście zabezpieczając bezpiecznikiem).

Matthew1986
Gość
Wysłany: 2006-06-06, 17:28   

Ja osobiscie mialem taki problem ze swoim radiem JVC.Jak stalem na wylaczonym silniki gralo znakomicie, a jak odpalilem silnik to slyszalem prykprykpryk. Pozniej dowiedzialem sie ze to moga byc kable zaplonowe.Wymienilem i bylo oki...

BaseBall
Gość
Wysłany: 2006-06-09, 20:17   

Ja zastosowałem filterek tylko nie wiem czy dobrze połączyłem bo mase filterka dałem na mase auta nie na - aku i musze przyznać że zakłenia są mniej słyszalne ale jeszcze gdzies tam się ich dosłuchuje...mase dać na aku lepiej nie ?

Ziolohrs
Gość
Wysłany: 2006-06-14, 14:58   

ja mam zwykle radio typu jamnik dwie kasety i tez gra swietnie :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi