Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Buda z Polo a silnik z 601
Autor Wiadomość
ArturM
Gość
Wysłany: 2006-05-12, 11:24   

Witam!

Czy w karoserie z Trabanta Polo da się włożyć bez większych przeróbek silnik z Trabanta 601 ?

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-12, 13:23   

nie

Bartek Zawadzki
Gość
Wysłany: 2006-05-12, 14:37   

Się nie da? A słyszałem, że Czesi robią to masowo. Ale nie będę strugał madrego, bo tylko słyszałem. A może sam coś pokręciłem.

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2006-05-12, 16:54   

teoretycznie niby nie, praktycznie - czemu nie, tylko po co?

Paweł Bross
Gość
Wysłany: 2006-05-13, 12:11   

Wprawdzie niemam T.Polo ale wiele osób mówi że to studnia bez dna a 601 ? żadko się psuje a jeśli to Naprawdę żadziej niż Polo 1.1 i łatwiej naprawić na Trasie. Pozatym 601 Ma Duszę i to czego nimają inne samochody. Pozatym Zdrowa Buda bo "Młody" rocznik.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-05-13, 14:01   

??? polo to studnia bez dna ???
??? Psuje się ???

jak ktoś kupi jakąś padlinę i na dodatek nie ma zielonego pojęcia o jego budowie i działaniu to pewnie tak...

Paweł Bross
Gość
Wysłany: 2006-05-13, 14:25   

Tak mawiają koledzy Którzy Posiadają Traba Polo 1.1 Ja tam Mam 601 i nienażekam a Powinienem (na poprzedniego właściciela i siiebie że kupiłem na szybko ale da się Wszystko zrobić)

macq
Gość
Wysłany: 2006-05-13, 14:59   

To zalezy przede wszystkim od szczescia, ja mam 601 i sie cholerstwo co chwile psuje (moze dlatego ze malo jezdze) w sumie robie tak jak ma byc a zawsze sie cos zje.ie. A rozmawialem juz z kilkoma ludzmi, co mowili ze 601 jest nie do zarzniecia a 1,1 to shit. Ja twierdze ze 1,1 jest lepsze, ale co czlowiek to opinia.
POZDRO

Paweł Bross
Gość
Wysłany: 2006-05-13, 16:14   

Każdy ma co lubi ja lubie co mam a mam 601.
kiedyś chciałem kupić T.Polo ale lepiej będzie T.Torpeda 353s. hehehe

ArturM
Gość
Wysłany: 2006-05-13, 18:18   

A czy ktos wie jak Czesi to robią ?? jakies bliższe info.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-05-13, 20:23   

T.Torpeda 353s
a najlepiej T.luxTorpeda 1,3 hehe

teraz takie piękne czasy nastały... nie ma nr silnika w dowodzie, nie to co dawniej, że trzabyło silnik rozbierać żeby blok został stary...
kurde jak ja bym teraz miał polo to natychmiast zmienił bym silnik na 1,3...

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-05-13, 22:24   

ja nie napisałem że wogóle sięnie da... ale pytałeś czy sie nie da bez większych przeróbel, więc odpowiadam że nie.

Ogon
Gość
Wysłany: 2006-05-14, 10:15   

W teorii sprawa lezy w odkreceniu ok 8 srob, wyjeciu calego ukladu napedowego, razem z silnikiem i skrzynia (wszystko co przykrecone do trawersu), pozniej zmiana zawiechy na McPersony, zrobienie tunelu do wadzika od biegow no i trzeba jezdzic na jakis plyn... jak jestes kozak, to mozesz walnac sama instalacje gazowa :), ale ja w papranine bym sie nie bawil ;). Noo i jeszcze pare spraw kompleksowych tak jak grill i inne gownienka.

Tak jak koledzy mowia, zweitakt ma dusze, to dopiero nazywa sie trabant, ja wlasnie swojegi remontuje, po za tym, ze mi odpadla poducha pod skrzynia, bo jej nie dokrecilem jak jechalem do belchatowa, to ogolnie nie ma tragedii i wszystko jakos sie trzyma ;). Powodzenia z zabawa :D

pozdro
Lord

JaNN, Wartburg Zone
Gość
Wysłany: 2006-05-14, 11:03   

To zalezy przede wszystkim od szczescia, ja mam 601 i sie cholerstwo co chwile psuje (moze dlatego ze malo jezdze)
To fakt. Zanim zrobiłem prawo jazdy i odpalałem moje 353 raz w tygodniu dla przesmarowania, co i rusz coś wychodziło do zrobienia. Przed każdą dłuższą jazdą, obojętnie kto miał prowadzić mojego Wartka, strasznie się stresowałem, czy dojedzie do celu. Prawo jazdy zrobiłem, jeżdżę nim prawie codziennie i nie mam jak na razie żadnych problemów.

picia353
Gość
Wysłany: 2006-05-14, 11:37   

Paweł Bross 353 w polówce napewno ci sie nie bedzie psuło buehehehehhe
podejzewam ze za dózo czytasz o swap-ach

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi