Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
skrzynia 5-cio biegowa
Autor Wiadomość
sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-09, 21:59   

Hmmm ja nie powrocilem do tematu tylko pytam o same polosie! A o silniku pisalo sie juz hoho :) Ale ja napisze- wykrecasz 1,1, wsadzasz 1,3 jak lezy i juz :) Powodzenia

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-09, 22:03   

no mam nadzieje bo przeraża mnie ta zmiana koła zamachowegom i tych innych pierdoł
PS: sam napisałeś że powracasz do tematu..

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-02-09, 23:18   

Siiiiduuuss!

Chyba wiesz jak wyglada polos?
Po prostu polos musi miec odpowiednia dlugosc!

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-02-10, 08:06   

NO I FRZY CHYBA ? Chyba ze sie myle ? PZDDR

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-10, 21:45   

HaHa no ja wiem co to półoś, wiem jak wygląda w VW, wiem czym to sie smaruje i łączy, ale chodzi mi o to, że ja mam wszystko w domu i jak sie zrobi cieplej chce po prostu zrobić szybka akcje i to przełożyc, a półosie chce juz przygotować szybciej, ale nic w takim razie widze ze sam musze do tego dojść... pozdrawiam ps wkładam silnik 1,3 na wtrysku od VW :)

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-02-11, 23:49   

MIArka w raczke i do przodu tak bywa powodzenia.PZDDR

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-12, 17:35   

ja tego nie bede robil, nie dotykam nic co mogloby mnie potem zabic, pozostawiam to fachowcą...

wnuk
Gość
Wysłany: 2004-02-13, 18:47   

mam katalog wydany prz4ez polskie WKŁ.i tam ciekawostka.W Wartgolfie jest montowana skrzynia 5 biegowa czy ktos z was moi mili wie cos wiecej albo widzial kiedys takiego Warczka? Moze tam jest mniej przerobek.????

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-13, 19:32   

ja widziałem dzisiaj ogłoszenie silniczek za 410,00zł z papierami i możliwością zarejestrowania w b. dobrym(podobno) stanie 1.3 wtrysk wielopunktowy z golfa II

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-02-13, 20:28   

Jest w wartgolfie 5ciobiegowa, w tym jeden wsteczny :)

wnuk
Gość
Wysłany: 2004-02-14, 13:41   

Muffin zle mnie rozumiesz to skrzynia pt:piec biegow do przodu i wsteczny,zreszta tam jest pokazany uklad biegow i ich przelozenia.piatka to nadbieg.Drugi typ to cztery biegi i wsteczny taka sama jak w trampku.PozDDRawiam

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-14, 14:23   

dzisiaj widziałem VW polo z silniczkiem -pełen wtrys 1.3 skrzynia 5 rok pr.91 model coupe za 7.5tys. fajne autko. i dużo miejsca ma. A takie są w ogłoszeniach za ok 1.5-2tys zł z białymi blachami

sidus
Gość
Wysłany: 2004-02-15, 17:01   

No ja właśnie takiego kupiłem :)

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-05-11, 08:19   

wczoraj jak przewozilem trabancika rozgrzebanego, gosc od ktorego pozycalem lawete pytal czy nie chce kupic wartburga z silnikiem 1.3
Stwierdzilem ze jak ma skrzynie 5tke to mozemy pogadac, twierdzi ze ma, i ze sprzeda mi go za tysiaka, pewnie jakby z inm dobrze pogadac to za 5 stow by poszedl.
Myslalem zeby wziasc silnik na wymiane (mam 1.3 w trabie) i skrzynie, reszte sprzedac na czesci czy cos.
Zastanawiam sie tylko czy ta skrzynie da sie przestrzepic bez wiekszych problemow.
Moglby ktos sie wypowiedziec???

A co do polo z silnikiem 1.1 z lat przed 90 znajomy ma 87' WV polo 1.1 z 5tka.
silnik tylko jakis taki dziwny, bo w momencie gdy przechodzi na wolne obroty jakis przekaznik mu pstryka, cos mi tlumacyzl ze tam elektorniczny gaznik jest czy cos... (nie znam sie wiec nie wiem ale ewidentnie wolne obroty z przekaznika sa odpalane).

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2006-05-11, 11:47   

Dobrze nie mieć takich problemów... Mam cale 4 biegi do przodu i jeden do tylu, sprawne wolne kolo, zajechane lożyska i niezapomniane doznania akustyczne - i jakoś żyję. Robię co tydzień trasę Warszawa - Katowice - i też daję radę...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi