Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dobry warsztat?? Wawa i Okolice
Autor Wiadomość
warszawak
Gość
Wysłany: 2006-04-15, 12:46   

Witam

Chce wymienic tylne amorki na nowe + zrobic hebrowanie sprężyn by je rozciągnąć.

Poza tym drobiazgiem chyba poszla mi jakas uszczelka na uszczelniaczach bo z kolektora leci olej i sie dymi :-)

szukam warsztatu na tyle dobrego i milego gdzie da rade zrobic obie rzeczy na raz niekoniecznie wydajac na to majatek.

Oczywiscie czesci przywioze, jedyna praca to wstawic szystko na swoje miejsce:-)

Jak ktos ma fajny warsztat na oku gdzie wlasciciel przychylnie patrzy na trabanty prosze o info.

pozdrawiam i szerokosci

twe
Gość
Wysłany: 2006-04-15, 13:26   

7. Kiedyś ktoś wspomniał na forum o warsztacie na ul. Nowy Zjazd. Raz tam bylem i robiłem gniazdo wahacza. Goście mówili, że dość często robią trabanty. Możesz tam spróbować. Jadąc Wisłostradą od mostu Gdańskiego musisz skręcić w prawo od razu za mostem Śląsko-Dąbrowskim (za stacją benzynową)i później za kilka metrów znów w prawo. pozdr.

warszawak
Gość
Wysłany: 2006-04-15, 13:41   

dzieki za op. a masz moze jakis nr tel do tego warsztatu??? MOze zabrales przypadkiem wizytówke:-)

pozdrawiam i szerokosci

twe
Gość
Wysłany: 2006-04-15, 15:41   

Gdzieś cuś takiego miałem, ale nie mogę znaleźć w moim bajzlu. Coś mi się kojarzy, że na tym warsztacie są jakieś namiary. Dziś tam podjadę i jakby były, to wrzucę tu wieczorem. pozdr. \m/

twe
Gość
Wysłany: 2006-04-15, 17:28   

228260155 i kom. 501829567

Michal&Ela
Gość
Wysłany: 2006-04-15, 18:35   

A ja nie polecam tego zakladu! Facet to naciągacz. Licz się z tym że jak powie "150" to do zapłaty bedzie "200". Robiłem tam traba dwa razy i za każdym razem było tak samo. Raz gość sobie wymyslił ze mam pęknięty bęben to kupił i wstawił swój- oczywiscie nie pytajac sie. Ja polecam raczej warsztat na konstruktorskiej. Panowie są mili zawsze wszystko uzgodnią i mocno spuścili z cen. Poza tym oni naprawiaja tam prawie wyłącznie Traby i Warczyburgi. Pozdro!

radzieckii
Gość
Wysłany: 2006-04-15, 22:45   

O Konstruktorskiej też różne opinie krążą... Ja się nie wypowiadam, bo jedyny warsztat z którego korzystałem z Trabem to parking u mnie pod blokiem i czasami mechanik w postaci Marcina W, którego pozdrawiam :-D Ostatnio poznałem niezłego mechanika, który ma "prywatną praktykę" na Włochach. Jest naprawdę zajefajny i może Traba też by się podjął...

warszawak
Gość
Wysłany: 2006-04-16, 21:11   

NOwy Zjazd , inny konstruktorska.

Zobaczymy co bedzie szybciej - moze jeszcze sie okaze ze gdzies indziej wyjade z autkiem.

Wyjezdzam we wtorek z samego rana i wracam po tyodniu.
Mam nadzieje ze jutro (poniedzialek) cos dogram. Jest tyle rzeczy ktore chcialbym zrobic za jednym razem ze az szok. Lecz jak sie pomysli o tym jak bedzie wygladal i jak bedzie smigal ten trampek po wizycie u mechanika to od razu lepiej.

dzieki za szybka odpowiedz. Jak tylko sie naprawie i znajde w koncu troszke czasu (z czym mam odwieczny problem) to moze uda sie pojawic gdzies na miescie.

pozdrawiam i szerokosci

Arek CB SQ5HAW GTI
Gość
Wysłany: 2006-04-17, 07:27   

Ja nigdy nie oddaje samochodu do warsztatu, ale na ul. Konstruktorskiej czlowiek naprawia ponoc jest spoko, namiary masz na stronie w dzile warsztaty.

pozdrawiam

warszawak
Gość
Wysłany: 2006-04-17, 09:01   

to co moge sam zrobic tez sam robie:-)

ale nie mam sciagacza by wymienic amorki, i nie jestem mocno biegly z diagnostyce silnika. Leci mi olej z kolektora i akumulator nie laduje. wszelkie pomysly jakie mialem z tym zwiazane juz poszly na odstawke. Moze uszczelka na uszczelniaczach jezeli chodzi o wyciek - a sam silnika rozbieral nie bede:-) a co do tego ze nie laduje na prawde nie mam pomyslu:-)

Chyba ze laduje, ale nie nadaża bo ostatnio w zakrety wchodze z pelna predkoscia i wychodze z nich bokami tak wiec moze nie ma szans??? W co bardzo wątpie.

pozdrawiam i szerokosci

qbak
Gość
Wysłany: 2006-04-18, 07:55   

Konstruktorska jest OK, jak dotąd wywarli na mnie dość dobre wrażenie ;-) Może dlatego, że oprócz Trabanta mam też inne samochody, więc mam porównanie cen :-D

Inne auta naprawiam u Fogli (dokładnie u p. Maćka) na Mlądzkiej 17 (okolice Placu Szembeka). Dotychczas w Trabie robili mi tylko spawanie kielicha tylnego wahacza - już rok minął i wszystko jest OK. Polecam ich z czystym sumieniem - ale Trabantów mało robią. Z drugiej strony, ten warsztat ma wieloletnią tradycję, więc na pewno znajdzie się w nim ktoś, kto wie co to Trabant i jak to naprawiać ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi