Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
schemat do webasto
Autor Wiadomość
Krzysiek,Ula i Marcinek
Gość
Wysłany: 2006-03-10, 19:29   

Tarnów-Włocławek to kawał drogi jak na mojego bolida. Chyba podepnę to webasto szeregowo do standardowego ogrzewania. Dzięki za rady.

magik
Gość
Wysłany: 2006-03-12, 12:34   

Podpinając się do tematu mam pytanie. Czy wiecie może gdzie kupić bezpiecznik do webasta ten który jest zamonowany pod blaszką na urządzeniu? A może ma ktoś na zbyciu?

mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-04, 23:31   

to nie jest bezpiecznik tylko rezystor

Prorok601
Gość
Wysłany: 2006-09-05, 01:35   

tak sobie mysle ze powinno sie jednak podlączyc webasto zupelnie niezaleznie od oryginalnego nadmuchy cieplego powietrza w trampku z tlumika...poza tym jest taka zasada ze wentylatorek powinien wpychac powietrze do urządzenia grzejnego a nie zaciągac juz gorące... przedluza to znacznie zywotnosć wiatraczka :)

magik
Gość
Wysłany: 2006-09-05, 07:07   

Schematy i zdjęcia dla zainteresowanych

JaJer
Gość
Wysłany: 2006-09-07, 22:57   

Poniewaz nie wszystkie wypowiedzi trzymają się prawdy, a szczególnie o bezpieczniku pragnę wyjaśnić:
- jest to bezpiecznik wykonany ze stopu o niskiej temperaturze topnienia (wygląda jak cyna).
Nie pamiętam temperatury topnienia, ale jest bardzo niska (poniżej 100 stopni).
Jeszcze w szkole odlewaliśmy łyżeczki z takiego stopu i wiele było smiechu jak wspomniana łyżeczka roztapiała się w gorącej herbacie.

mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-08, 00:19   

proszę bardzo prospekt do webasto ze schematem no i w ogóle cacy :-)

prospekt webasto

mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-08, 00:24   

Poprawiony link

Sorki złe wkleiłem teraz będzie ok

magik
Gość
Wysłany: 2006-09-08, 07:52   

Ten schemat jest mało zrozumiały dla laika. Po drugie wszystko jest już od dawna na stronie. Wystarczy użyć opcji szukaj :-) Lepiej popatrzeć na czeskie strony. Jedyną dobrą rzeczą jest instrukcja obsługi i zasady bezpieczeństwa

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-09-08, 14:10   

jakby ktos jeszcze chcial pokombinowac z webasto od zaporozca.

krzysiek G
Gość
Wysłany: 2006-09-10, 18:48   

Sebastian. Jak zamontujesz to webasto od zaza pod maską to proszę o jakieś fotki, bo ja nie mam koncepcji. Najbliższy jestem montażu pod tylną kanapą, ale boję się pożaru tapicerek.
kgiszczak@op.pl
Pozddro-K

mtrabant
Gość
Wysłany: 2006-09-21, 19:55   

Troche sie tu namieszalo w tym temacie. Webasto trabowe ma DWA bezpieczniki: jeden w wylaczniki glownym (takim pstrykanym), ktory wylacza wszystko gdy jest zbyt duzy pobor pradu i drugi topliwy w wylocie goracego powietrza ktory zapobiega pozarowi odcinajac doplyw paliwa gdy temperatura zbytnio wzrosnie. Co do pompki to bez niej nie zadziala bo tutaj nie ma wlasnego gaznika tylko same dysze. Co wiecej, instrukcja okresla zalecana roznice poziomow zbiornika i palnika zeby dobrze dzialalo. Poza tym z doswiadczenia wiem ze jestna to bardzo czule i czasem kaprysi, szczegolnie pompka.

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-09-21, 22:02   

Krzysiek, ja wywalam, aku i bak wiec bede probowal gdzies tam to upchnac. Z racji braku czasu nietesty nie szybko to nastapi.

macq
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 20:00   

sebastian, jakies postepy? bo ja tez sie przymierzam do kupna takiego webasta od zaporozca i nie wiem gdzie to wrzucic. Moze do bagaznika (kombi) ? ma ktos jakies pomysły?

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 21:31   

Postepow zero. Brak czasu (praca) i pogoda sie pokopala (brak garazu) Niestety jutro go przykryje plandeka i niech czeka na cieplejsze dni.
Co do webasta wcale nie jest ono takie duze. Jak wkladasz do bagaznika to bedziesz musial zrobic gdzies dziure zeby Ci spaliny do srodka nie lecialy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi