Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
3 kanał w cylindrze???
Autor Wiadomość
Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2006-03-10, 11:58   

Ja mam rysunek, na którym są podane w kątach fazy rozrządu silnika P65. Jak będę składał silnik (jeszcze trochę czasu upłynie) sprawdzę kątomierzem co i jak i wszystko stanie się jasne. Do tego czasu będą krążyć różne wersje. Ja swój pierwszy silnik złożyłem tak, by oba otwory na przeciwwadze wału były w pełni odsłonięte (jest druga możliwość - jeden otwór lekko przesłonięty, drugi odkryty). Przy odsłoniętych otworach silnik chodził dobrze, ale daleko mu było do mojego dzisiejszego silnika, który mam w autku - czy to przez te stawidła - nie wiem. Jeżeli byłaby jakaś miła osoba, zamieściłaby na stronie cartoontrabant.pl i instrukcję rasowania, na zrobienie której poświęciłem sporo czasu, jak i rysunki trzeciego kanału, stawideł, i wielu rzeczy, które mam nie tylko ja, a poskanować przecież nie problem. Sęk w tym, że dziś władających tym forum i stroną chyba to nie interesuje...

klakson
Gość
Wysłany: 2006-03-10, 12:39   

jezlei chodzi o orginalne stawidla, to z tego co pamietam w kierunku obrotu walu ma byc zalozony ten fragment ktory ma wyciecie blizej osi walu.

rennpape
Gość
Wysłany: 2006-03-11, 16:31   

http://cgi.ebay.de/Trabant-Rennmotor_W0QQitemZ8046017379QQcategoryZ14767QQrdZ1QQcmdZViewItem

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi