Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] zapchany tłumik
Autor Wiadomość
Goofy
Gość
Wysłany: 2006-02-26, 10:59   

A bardzo go rozgrzać? I czy potem da sie to wysypać, tzn ze środkowej komory? :)

macq
Gość
Wysłany: 2006-02-26, 18:15   

Do wisniowego koloru, tylko zeby oparow benzyny w srodku nie bylo... ;]

Krzysiek,Ula i Marcinek
Gość
Wysłany: 2006-02-26, 19:36   

Ja mam trochę inny problem, ale chcę się podpiąć pod ten wątek.
Wymieniłem przedni tłumik w 601, na używany ale napewno szczelny i autko dostało z 5 PS, ale zato czuć spaliny. Trochę mi przedmuchuje na połączeniu z rurą. Czy to może być to, czy szukać na połączenu kolektora z cylindrami?

qbak
Gość
Wysłany: 2006-02-27, 14:04   

Trochę mi przedmuchuje na połączeniu z rurą.

Raczej to . . . u mnie właśnie było czuć wewnątrz przy nieszczelnej rurze. Musiałem niestety wymienić rurę, bo ta była już za krótka :-)

shardac
Gość
Wysłany: 2006-02-27, 22:24   

W dniu, w którym Polsat puścił "Speed"*, ja stwiedziłem, że czas przepalić tłumik, bo się szwędam non-stop po mieście, a dwusów... to dwusów. :) Wyjeżdżam na E40 w kierunku Gliwic. Jadę, dodaje gazu, auto zaczyna dławić się i słabiutko przyspieszać do... 60... 70... Jest! Z górki 80! Mi robi się smutno, kiedyś jechałem nim setką. Patrzę w lusterko, a tam snop kupa dymu! Myślę... na forum ostrzegali, będzie dobrze. Po chwili jednak snop iskier. Kombinuję... zatrzymałem się i patrzę. Nic nie zerwane, koła całe - muszą dopalać się resztki z rury. No więc sru i jadę. W Gliwicach nawróciłem i E40 w kierunku Bytomia. Kiedy już przekroczyłem zjazd z E40 na Zabrze-Biskupice, nagle aptrzę policyjna skoda za mną mrugnęła światłami. Iskry już nie leciały, ale dymu kupa. Zatrzymuję się, awaryjne i postojowe. Policjant podchodzi do okna.
"Panie kierowco... auto się chyba panu pali" - tłumaczę mu, że to normalne, że tłumik przepalam, bo szykuję auto do wypadu do Krakowa itd, itp. On mi nie wierzy, ale kiedy zaczynam opowiadać o mieszaniu miksolu i innych takich pierdołach, począł wierzyć i zaprosił do ichniej skody. Wchodzę i spisują mnie. Drugi policjant na to, że mandacik mi nakłada, bo wyrzuciłem peta przez okno. Ja się dziwię, mówię, że nie palę. On mówi, że widział coś tlącego sie, iskrę czy coś. Wieć mu tłumaczę, że to przez tłumik i dalej ciągnę historię o dwutaktach. Spisali mnie, pożyczyli szerokiej drogi, kazlai dmuchnać w alkomat i wykopali z auta. Ja w śmiech, Gruby w aucie w śmiech.... i hajda do domu na resztkach iskier. :D
PO dordze była jeszcze panda, która widzą co się dzieje migała swiatłami, a potem zrównała i cos machała. Kiwnąłem, że ok i posłałem ją w pizdu. :)
I tak właśnie przepalanie tłumika skończyło się kontrolą. :D

*film o uciekającym autobusie, odkryłem pewne analogie :)

Goofy
Gość
Wysłany: 2006-03-02, 18:31   

Ha ha :D A przepaliłeś w końcu ten tłumik? :)
pozddrawiam

p.s.
Gliwice - Bytom ->moja ulubiona trasa :D

shardac
Gość
Wysłany: 2006-03-02, 22:14   

łi :) chodzi jak marzenie :)

dzisiaj mialem spot w Zabrzu na skrzyzowaniu wolnsoci z Brysza? (tym dziwnym obok mlyna). znajomy trabanciarz swoja polowa ejchal od storny brysza, ja wolnosci w brysa. stoje i psuzczam ludzi z naprzeciwka, kolega stoi rowniez, machamy sobie. trza dodac, ze obaj, pomimo, ze ona ma polwoe ja, 601, mamy zolte wozy. i klient stoajcy obok niego dosc dziwnie patrzyl to na jednego, to na drugiego. no coz :)

pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi