|
klir luki do traba |
| Autor |
Wiadomość |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2006-02-28, 13:18
|
|
|
| masz normalną regulacje trabantową itp. czy wycinałes cos w budzie traba ? |
|
|
|
 |
Speeder
Gość
|
Wysłany: 2006-02-28, 14:11
|
|
|
| Wycinałem w budzie traba, bo te trabantowe są łamliwe |
|
|
|
 |
GrzegorzG(Greg)
Gość
|
Wysłany: 2006-03-01, 11:49
|
|
|
| Ja mam regulacje trabantową. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2006-11-12, 22:57
|
|
|
| http://moto.allegro.pl/item138326368_reflektory_golf_ii_gladkie_tuning_nowe.html te by pasowaly po przerobkach? i czemu takei tanie?;d |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2006-11-12, 23:16
|
|
|
Eagle... odkopałeś posta prawie sprzed roku :)
Bez żadnych większych przeróbek każde cleary z golfa II - od tanich polskich AUTOPAL lub inne (notabenne bardzo rozsądnie wyglądają za rozsądną cenę) po drogie z ringami za 250,- |
|
|
|
 |
pelu-p
Gość
|
Wysłany: 2006-11-15, 03:18
|
|
|
tylko cena jest za jedna sztuke, czyli razy dwa, chyba, ze chcesz jedna tylko zalozyc :)
ale polecam, wyglad duzo lepszy i co nowy odblask, to nowy |
|
|
|
 |
Pyralginum
Gość
|
Wysłany: 2006-11-28, 17:26
|
|
|
| Idz do kastoramy i tam jest duzo kloszy.. są gładkie i inne... a czy przednie... pewnei też sie znajdą chociaż moze nei od VW |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-11-29, 10:19
|
|
|
| Pyralginum, tylko zapominasz o tym, że do lamp Clear Look są montowane specjalne lustra rozpraszające, tak żeby w efekcie lampy świeciły jak normalne. Gdyby założyć sam ładki klosz efekt mógłby być powalający... (dosłownie) |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-11-29, 22:30
|
|
|
Pozatym nie należy dziwić się cenie tych lamp...
Wyprodukowanie szkła i obudowy to drobnostka, troche gorzej z odpowiednim ukształtowaniem lustra do tego... |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2006-11-30, 00:16
|
|
|
| to i tak nie wszystko dochodzi jeszcze cena homologacji na takie lampy. to tak jak z folia na szybie czy czerwonymi kierunkowskazami. Jedni jeżdzą ze świadomością ze mogą stracić dowód inni wolą dopłacić i mieć satyfakcje że mogą mu naskoczyć jak sie ktoś doczepi do czegokolwiek. Wiesz za satysfakcje nie zapłaci sie kartą master card :P hahah ale to juz jest sugestia... |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2006-11-30, 08:44
|
|
|
Spike Spiegel ma rację - oczywiście, że cleary za 40PLN sztuka nie są mistrzowskie, ale jedno jest pewne wyglądają i świecą bardzo dobrze i są warte ceny - jeśli masz kupić za 25 oryginalną H4 trabantową to polecam za 37 Autopala typu clear z Golfa. Auto wygląda po prostu inaczej. Jak piękne oczy nadają błysku twarzy, tak ładne reflektory nadają wyglądu Trabikowi.
Autopal za 37/szt. na Allegro kupiłem - z dobrą żarówką świecą ładnie, wyglądają git, szkło jest szklane, odbłyśnik niczego sobie, a i posiadają homolgację i wszystkie oznaczenia niezbędne na reflektorze. |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-11-30, 09:19
|
|
|
| A swojądrogą mam szanse kupić na allegro tylne lampy całe czerwone. Skontaktowałem się ze sprzedawcą i powiedział że po założeniu żółtej żarówki świecą na żółto (ale troszke ciemniej niż normalnie) Jest to wyrób prawdopodobnei tej samej firmy co produkuje lampy na których jeździ większość trabanciarzy (biało-czerwone). Czy blacharze nie powinni mnie za to capnąć? |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2006-11-30, 16:05
|
|
|
Spike,
Ja mam te klosze biało-czerwone produkcji polskiej i powiem tak: jak będą chcieli to się przypieprzą. A dlaczego? Bo NIE MA NA NICH PÓŁ OZNAKOWANIA. Powinny mieć, jak każdy klosz i światło w aucie, znaki homologacyjne. TE NIE MAJĄ.
Jak spytałem przed zakupem gościa czy mają znaki homologacyjne to mnie wyśmiał od kretynów, że on sprzedał już ich tysiąc i nikt nigdy o to nie pytał i klosze nie muszę wogóle mieć homologacji. Idiota. MUSZĄ MIEĆ. I teraz jeśli glina będzie chciał to może się przypieprzyć. Co do jakości tych kloszy - miałem oryginalne przywiezione z niemiec białe z homologacją i wogóle cacy i były super, dopóki ktoś mi ich nie zapierd....lił. Ta czerwień w polskich pozostawia trochę do życzenia - nieieckie biało-czerwone dają mocne ładne czerwone światło, te polskie świecą na jasno-czerwono-pomarańczowo. Jest OK, ale ideał to to nie jest. Ale z braku laku. Poczekaj do Zwickau i ktoś ci przywiezie, albo sam pojediesz i kupisz. Ja za komplet migacze+lampy tył zapłaciłem bodajże 12 euro. To chyba nie dużo, zważywszy, że są to całkiem legalne klosze... |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-11-30, 17:59
|
|
|
| Dzieki Zbuk za rade :) A tak przy okazji jeszcze to czy można w polsce wogóle jeździc bez tylnego światła przeciwmgłowego? Wiele Trabików nie miało swiateł z tyłu (nie mówiąc o wielu innych wozach) a i a sam zastanawiam się jedynie nad światłem cofania |
|
|
|
 |
JaNN, Wartburg Zone
Gość
|
Wysłany: 2006-11-30, 20:17
|
|
|
| Wszystkie pojazdy rejestrowane bodajże po październiku '86 muszą mieć tylne światło przeciwmgłowe. W praktyce na przeglądach przymykają na to oko, nie słyszałem tez, żeby jakiś gliniarz się przyczepił. |
|
|
|
 |
|
|