Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
co najlepsze na podwozie?
Autor Wiadomość
shardac
Gość
Wysłany: 2005-10-03, 14:20   

mial ktos z Was bialym pokryty spod? :) ciekawi mnie jak to sie rpezentuje na czysto :))

Magik
Gość
Wysłany: 2005-10-03, 14:54   

chłopie a kto Ci to od spodu będzie oglądał?

macq
Gość
Wysłany: 2005-10-03, 15:17   

Widziałem coś takiego w trabie wygląda dziwnie :P

Yankes
Gość
Wysłany: 2005-10-03, 19:26   

A ja mam pytanie przy temacie. ile odpływów jest w podłodze 601?Mam z zdjete wszystkie materialy tapicerskie (siedzenia boczki wykładziny itp.)i strasznie mi Helmut śmierdzi cały czas.Odpływy mialem zaklejone bitexem:/ jeden przebilem od dolu śróbokrętem z reszta byl problem w sumie sa 3?Miedzy blachami(pod podłogą) jest masa oleju i błota i chyba to śmierdzi mozna to wypłukac jak odetkam odpływy? CO radzicie bo juz mi ręce opadaja a smierdoli niesamowicie Pzdr.Yankes

Magik
Gość
Wysłany: 2005-10-03, 20:15   

O ile mi wiadomo to odpływy powinny być zatkane. A to że masz np wilgotne to razej nic nowego. najczęściej woda dostaje się poprzez nieszczelne uszczelki szyb(szczególnie przód i tył. To normalka.
Jeżeli już pytasz o same odpływy to chyba po 2 pod fotelami i z przodu pod nogami po środku. Jeden jest pod kołem zapasowym ( ten powinien być chyba odetkany). Więcej nie pamiętam

shardac
Gość
Wysłany: 2005-10-04, 18:01   

pal licho, Magiku, spod. wyobraz sobie blotniki :))

Yankes
Gość
Wysłany: 2005-10-04, 20:27   

tyle tylko ze juz tam jest olej/woda/"błoto" i to smierdoli wiec musze to wypłukac i potem sobie będe zabezpieczał ogolnie samochod stoi na parkingu pod blokiem i czeka do konca zimy na remont, przykryty jest pladneką wiec jak go teraz wypłucze i wysusze to bedzie sobie spokojnie stał i ja tez bede apokojniejszy. Dzieki za rozmieszczenia tych odpływów.Poazdrawiam

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-10-11, 09:28   

Czy ktos poradzi gdzie jest w Warszawie jakis porządny sklep motoryzacyjny z barankami pod pędzel?najlepiej okolice Żoliborza
byłem w 4 małych budkach i nic nie mają! co najwyzej bitexy qrde a zima tuz tuż

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2005-10-11, 17:55   

pojedz do jakiegokolwiek sklepu z lakierami samochodowymi - tam na 100% kupisz baranek. poszukaj w panormie firm lub czyms podobnym

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-10-11, 19:05   

no własnie w jakimkolwiek to nie ma!
trzaba jakis super specjalny :P

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2006-02-25, 09:27   

A ja mam pytanie odnosnie nadprozy.
Jestem przed wymiana i sie zastanawiam jak to w miare dobrze zakonserwowac przed wspawaniem zeby na troche starczylo??

Luker
Gość
Wysłany: 2006-02-25, 15:42   

Najperw druciak w lape, bo podejrzewam, ze nadproza juz masz rude. Potem ladnie odtluscic i w miejscach gdzie przewidywalnie nie bedzie spawow dajesz minie. Potem jedziesz do sklepu z lakierami i jak nie masz dostepu do pistoletu i kompresora to kupujesz taki specyfik do profili zamknietych i dodatkowo dostajesz/kupujesz rurke, o dl ok 30 cm z koncowka, ktora sika na 4 strony. Zapomnialem jak sie nazywa, ma barwe bursztynu i jest wlasnie do ochrony wewnatrz. Otwierasz zaslepki konstrukcyjne w nadkolach i ile fabryka dala tyle tego ladujesz do srodka. Powinno pomoc.

Gość
Wysłany: 2006-02-25, 18:28   

nadproza mam nowe prosto z motirexu stare jeszcze w trabie i pytam co zrobic z tymi nowymi :)

Luker
Gość
Wysłany: 2006-02-26, 22:01   

reafus, jak kupiles nadproza w takim stanie, ze widzisz gola blache bez rdzy to gratuluje !!! Ja kupilem nowe rude. Nie mowiac, ze wegierskie i spasowanie takie ze idz pan w pi..u, jakby mlotkiem klepane. Dlatego o tym druciaku pisze.

Gość
Wysłany: 2006-02-27, 23:18   

w motirexie robilem wieksze zakupy na kwote 335zl wiec przesylke mialem gratis. (juz drugi raz) nadoproza sa po 30.50zl/szt. Nie wiem jak jest z dopasowaniem bo narazie zbieram pieniazki na wymiane, bo sam tego nie zrobie, wiec nie powiem czy sa jakies problemy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi