|
budowa spojlerow |
| Autor |
Wiadomość |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-02-17, 21:33
|
|
|
| ja sobie myślałem że lepiej by chyba było poszerzyć nadkola, rozciąć duroplast (znaczy sie odciąć to wybrzuszenie co jest na dole takie okrągłe) i modelować to do nadkola. jak równo poszerzysz nadkola to nie powinno być problemu z symetrią. |
|
|
|
 |
vader
Gość
|
Wysłany: 2006-02-18, 13:48
|
|
|
| ja przecinałem duroplast nad wybrzuszeniem, odginałem dołem a szczelinę która powstała zaklejałem matą szklaną na żywicy i szpachla na to.no i oczywiście blacha nadkola odginana żeby się koło zmieściło. Poszerzenie było konieczne bo koło wystawało 5cm za błotnik |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2006-02-18, 20:28
|
|
|
Witam
w sumie wtrące sie tak troszke na marginesie
bo coraz częściej widze, że ludziki Co kupują traby to od razu TUNING I TUNING jeszcze raz
W większości przypadków takie cos sorki ale jest zrobione bez smaku i jakich kolowiek korzyści dla prowadzenia samochodu czy tez wyglądu !!
Chłopaki pozwole sobie zauważyć, żebyście bardzo dobrze przemysleli każdy założony element na waszego trabiego, czy on będzie pasował stylistycznie itp. Do całej reszty
Druga sprawa ; auto takie bardzo przyciąga wzrok, często inni użytkownicy drogi próbują traba po tuningu zmieszać z błotem na światłach czy tez na trasie.
Czasami trzeba pokazać „ząbki” co taki po tuningu potrafi a tu psikus bo pod maską 601 , lub 1,1 . dlatego zanim obłożycie traba spoilerami i wydacie na to pieniązki czasami duże , czy nie lepiej postawic na jednostke napędową ?? i lepsze rozwiązania techniczne np. lepsze hamulce ???, zawieszenie ?
Z tego co widze to każdy albo większość zaczyna od spoilerów a na tym TUNING powinno się kończyć!!
Pisze tak bo wiem to z autopsji i wiem jakie przez tyle latek popełniłem błędy
Chce po prostu zaoszczędzić niektórym rozczarowań J
Dzęiękuje za przeczytanie i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2006-02-18, 23:20
|
|
|
| Dokładnie, ja też powinienem najpierw zająć sie silnikiem... a nie spoj;lerami.. Gdybym mógł jeszcze raz zacząć to bym najpierw robiłl silnik.... Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gajos
Gość
|
Wysłany: 2006-02-19, 00:16
|
|
|
| a ja najpierw robię środek :D |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2006-02-19, 12:27
|
|
|
| Ja mialem najpierw 1.3 :) i na trasie czy w miescie zeby zaskoczyc debili wystarczy. Ale to nie koniec zmian... teraz robie zawieszenie, pozniej hamulce no i na koncu jakies 1.6 albo cos mocniejszego moze. |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2006-02-19, 12:39
|
|
|
Nie zaczalem od spojlerow jezeli o mnie chodzi. Juz takiego dostalem (calego w czesciach z CCF'u) wiec je tylko odrestauruje i chce do tego zrobic jakies ladne poszerzenia. Nastepnie mam w planach hamulce tarczowe od golfa I bo mam dostep do taniego tokarza. W planach jest 353 ale na to, to musze wiecej pieniazkow uzbierac.
Nie martw sie Arek. W moim przypadku na spojlerach i kupie szpachli sie nie powinno skonczyc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2006-02-19, 13:31
|
|
|
ja nie pisałem do konkretnych ludzi tylko ogólnie obserwuje samochody i czasami za głowe się łapie
ja tez zaczynałem od małysza , szachownicy i zderzaka z CC & fiata uno . ale człowiek dorasta i nabiera rozumu i doświadczenia ,... dlatego chce przestrzec potencjalnych tuningowców
pozdrawiam |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-02-19, 18:27
|
|
|
Aruś kazdy musi przez to przejść heheh
tylko nie ja :P |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2006-02-20, 06:33
|
|
|
| a ma ktos moze fotki lub link do strony gdzie ta wymiana nadkoli bedzie ladnie pokazana? Kiedys mialem ale to bylo kilka formatow temu i wsiaklo :( |
|
|
|
 |
MAXIMUS
Gość
|
Wysłany: 2006-02-21, 23:20
|
|
|
Człowiek uczy się na błędach.
Szkoda tylko, że najczęściej na swoich. |
|
|
|
 |
Nikita
Gość
|
Wysłany: 2006-03-06, 19:43
|
|
|
| ja sie tak wtrace i powiem ze arek_353 ma racje ja wyznaje zasade ze auto najpierw ma zapier***ac a potem wygladac a co do tarczowek to nie ma potem problemu z przgladem przeciez w trabim sa bebny a widzialem nie raz zrobione moze nie w trabich ale w maluchach bebny tak zrobione ze dotykasz pedal a 4 kola prawie zabokowane i auto staje w miejscu naprawde jak sie porzadnie przylozy i zrobi tak jak trzeba to mozna sie zdziwic co bebny potrafia a pozostaja podzespoly "seryjne" i ie ma problemow pozniej z panami policjantami i innymi takimi |
|
|
|
 |
|
|