|
klir luki do traba |
| Autor |
Wiadomość |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2005-12-26, 11:36
|
|
|
spotkalem dzis w sklepie lampe firmy NEOLITE do golfa II chyba, nie wiem ile kosztowala bo nie wchodzilem tylko przez szybe zobaczylem i tu stronka z tymi lampami, zainteresowaly mnie
Ja mam te lampy. KlarGlas z ringiem. Te moje nie maja homologacji. Bez ringu maja.
Picia ile cie wyniosly Xenony? :) |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2005-12-26, 11:44
|
|
|
WESEMowskie KLIR LUKI to jest badziewie i już ładniejsze są H4 trabantowskie
Pierwsze slysze zeby Wesem produkowal lampy Klarglas. Sama nazwa wskazuje na:
- klar - czyste
- glas - szkło
Bez tych "rowkow" jak w orginalnych lampach.
Wesem poprostu dodaje do "orginalnej" lampy czarny krzyz i czarna ramke. Nie ma to nic wspolnego z tymi "niemieckimi" lampami. |
|
|
|
 |
Speeder
Gość
|
Wysłany: 2006-02-07, 10:25
|
|
|
Witam. Czy lepiej będą pasowały reflektory od Golfa 1 czy Golfa 2?
Nie wiem które kupić :I |
|
|
|
 |
Mario Bros
Gość
|
Wysłany: 2006-02-08, 23:21
|
|
|
| A gdyby tak wyciąć w pleksi szkła i wstawić zamiast orginalnych. Da radę tak zrobić?? A co z tą homologacja?? |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-02-08, 23:46
|
|
|
bi xenon wyszedł mnie ok 500zł mozna powiedzieć ze to wielka promocja :) tez mam ringi :)ładnie wokół soczewki
co do homologacji to zała lampa niema ale soczewka sama w sonie ma ;P |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2006-02-09, 23:01
|
|
|
"A gdyby tak wyciąć w pleksi szkła i wstawić zamiast orginalnych. Da radę tak zrobić?? A co z tą homologacja??"
moze z butelki sobie chcesz zrobic szkielka do dalekosieznych ?? pomysl troche |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-02-10, 08:06
|
|
|
| Mario Bros: Popatrz sobie na konstrukcje lampy clear look. W zwykłej lampie wiązka światła jest odpowiednio naprowadzana przez szybe (rowki na niej), a w clear look'u wiązka jest od razu nakierowywana na odbłyśniku, który ma inną konstrukcje niż tradycyjny. Jak wstawisz ot tak zwykłą szybe to światła przestaną być asymetryczne, ba- przestaną wogule spełniać swoją rolę |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-02-10, 08:34
|
|
|
| a jak chcesz mieć ksenony to zabierz babci okulary i wstaw przed żarówką, efekt murowany. |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-02-10, 13:28
|
|
|
| nie , wtedy bedzie miał światła soczewkowe :P |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2006-02-10, 22:57
|
|
|
| kwestia ile dioptrii;)))) |
|
|
|
 |
MAXIMUS
Gość
|
Wysłany: 2006-02-12, 12:07
|
|
|
| Dioptrii??? Czy to takie małe robaczki? |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-02-12, 12:36
|
|
|
| Ale sie osmialem,.... zaczelo sie od clear lookow a skonczylo sie na robakach...hmm..... ja proponuje swietlowke wrzucic albo jeszcze lepiej- swieczke. A ringi zaden problem, chlapnac farba, bedzie jak w czołgu :) |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2006-02-12, 23:06
|
|
|
| z okularami babci trzeba uwazac bo mozna wypalic dziure w zderzaku samochodu przed wami :D |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2006-02-28, 09:46
|
|
|
dobra ponowiłem temat
słuchajcie kto montował z MKI a kto z MKII
jeszcze ich nie widziałem live ale na foto chyba z I bdą lepiej pasowac ? |
|
|
|
 |
Speeder
Gość
|
Wysłany: 2006-02-28, 13:11
|
|
|
| Sam się o to zapytałem, ale nikt mi nie odpowiedział. Więc sam sobie odpowiedziałem i kupiłem od mk1. Małe przerobki i ok-pasuje! |
|
|
|
 |
|
|