|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
kupilem trabanta.... i mam problem |
| Autor |
Wiadomość |
Mateusz105l
Gość
|
Wysłany: 2006-02-10, 21:10
|
|
|
od 2och miesiecy jestem w posiadaniu pewnej 601ki.kupilem ja z zatartym silnikiem. oczywiscie chce go wymienic, ale narazie cisza- nikt nic nie ma.
oprocz tego mam nastepujace problemy, ktore nie za bardzo wiem jak rozwiazac, bo jescze nigdy nie grzebalem w trabach, do tej pory byly tylko syreny.
wiec
przy zdejmowaniu zderzaka( musialem wyklepac) urwalo sie jego mocowanie do podwozia z prawej strony. urwalo sie razem z podloga;/ jest teraz taka mala dziura ;]
nie mam dostepu do spawarki( na parkingu pod blokiem to troche ciezko by bylo) poza tym trampek nigdzie nie moze przeciez pojechac o wlasnych silach, bo jak juz mowilem silnik zrobil karate. no i tu moje pytanie, jak mozna ta usterke zlikwidowac..
problem drugi.
pomiedzy maska i lewym blotnikiem jest szpara na 2 cm, sypie sie do srodka komory snieg, tak samo w miejscu gdzie maska styka sie z podszybiem. jako, ze trab jest po malym dzwonie maska jest peknieta. oczywiscie bedzie wymienona, mam juz druga. dzisiaj udalo mi sie jeszcze ja zatrzasnac, tak ze nie sposob jej otowrzyc. cieglo sie wysuwa, ale @!#$ to daje ;/
jak zlikwidowac te szpary, no i jak ja otworzyc???
problem trzeci
przednie reflektory strasznie sie ruszaly- prawie wypadaly. dzis przykrecilem je srubami( te ktore wychodza z helmu do zakola). niby pomoglo, ale pomiedzy ramka, a elementem optycznym u dolu jest szpara na dwa palce.
szersza czesc ramki jest naturalnie " na gorze".
nie wiem, czy tak powinno byc, bo poprostu nie mam punktu odniesienia.
i tu moje pytanie, a jednoczesnie prosba.
czy ktos z wawy, badz okolic moglby mi pomoc uporac sie z tymi usterkami? jesli chodzi o traby to dopiero moj debiut, chcialbym poprostu zeby ktos z doswiadczeniem rzucil na to okiem, cos doradzil
pozdrawiam |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-02-10, 22:15
|
|
|
Ejjjjjjjjj warszawiaki !!!!!!!!!!!
Co z wami???? quba, ciocia, tomus :) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-02-10, 23:45
|
|
|
Chyba kupiles pruchno ale niech ktos doswiadczony zerknie, bo chyba powalczysz z nim troche. A co do silnika to 15 minut roboty i masz wymieniony, tylko musisz posiadac sprawny caly silnik, bo w wymiane walu to ja bym, sie nie bawil raczej, ale to tez zalezy. szybciej wlozyc drugi, bo pelno ich wszedzie |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 00:07
|
|
|
Uuuu... wyglada, ze kupiles trupa. Mam nadzieje, ze nie przeplaciles :p
A mi dzisiaj ktos urwal zderzak :P
Zderzak moze na razie zdejmij, poki nie zrobisz reszty auta, pewnie bedzie wiecej spawania, o ile ebdziesz sie chcial tym zajac.
Maske, skoro polmana, rozszarp do konca ;p. Podwaz, Ewentualnie sprobuj ja wypchnac "od dolu" poprzez komere silnika.
A szpara moze zonaczac solidnijszy dzown swiatlami, turdno tak bez rzpynajmnei jzdjec ocenic ;/ |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 08:44
|
|
|
Mateusz ty go czasem nie dostałeś za free? :P
Jezeli mowisz o zderzaku przednim to trzeba wspawac nowe mocowanie. Potrzebny jest migomat bo zwykla blache przepalisz
Po wymianie maski i wyregulowaniu jej szpary powinny zniknąc. A otworzyc mozesz ja srubokrętem.
A szpara miedzy ramką a el. optycznym jest spowodowana prawdopodobnie skrzywieniem się mocowań tegoż elementu albo spadniecie z nich reflektora |
|
|
|
 |
Mateusz105l
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 10:31
|
|
|
nie dostalem za free, wziolem go za stowe, wiec mysle, ze i tak tanio.
Qbs, jesli masz jakis namiar na silniczek, to poprosze- szukam juz 2gi miesiac i nic nie moge znalezc, a jak juz pojawia sie cos, to za kosmiczne pieniadze.
obywatele, pomozecie :>:>??
[img]http://img152.imageshack.us/img152/6085/bez5oj.jpg[/img]
[img]http://img152.imageshack.us/img152/9170/tylll4ou.jpg[/img] |
|
|
|
 |
Maciek
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 12:22
|
|
|
| Nie jestem wszystko wiedzący, ale jak coś to mogę zerknąć i coś doradzić (jeżeli będę w stanie). Wydaję mi się że problemy które opisałeś nie są dla mnie tajemnicą. mail: emo66@wp.pl tel: 502864300 |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 15:23
|
|
|
Sądząc ze zdjęcia, to maskę spokojnie otworzysz śrubokrętem:)Obawiam się jednak że przód Twojego Traba ucierpiał dość znacznie. Może się okazać, że nowa maska może np. nie pasować na długość. Wtedy potrzebna będzie interwencja DOBREGO blacharza, który by to spasował jak należy. Możliwe również, że właśnie z powodu odkształceń przodu nie trzymają się mocowania reflektorów.
Sam mam Traba z prostowanym przodem, i na swoim aucie widzę jak ważne jest poprawne wyklepanie i pasowanie po wypadku. Trabi do dziś ma zbieżnego zeza :P
pozddrawiam i życzę postępów w remoncie :) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 15:35
|
|
|
| No co do silnika to masz opcje szukania w ogloszeniach, albo latwiej pochodzic po szrotach, bo maja tam czasem tego duzo. Poza tym powiedz do jakiej kwoty mozesz ten silnik kupic? |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 19:20
|
|
|
| U mnie na szrocie za silnik w dobrym stanie jest 150zł, a w trche gorszym 100zł |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 19:23
|
|
|
| Jak będziesz tak czekał, to Ci trabanta rdza zeżre, że Ci tylko duroplasty zostaną. Przejedź się na strażacką, podjedź na nowolipki popytaj ludzi w w jednym i w drugim, mają czasami namiary. Albo zbieraj kasę i rób remont. Wtedy będziesz przynajmniej wiedział, co masz w tym silniku. |
|
|
|
 |
misza
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 21:01
|
|
|
ze szrotów po tej stronie wawy polecam szrot macierzysz[ to jest na przedłóżeniu ul sochaczewskiej. najlepiej ze skrzyżowania w babicach w lewo i na rondzie jeszcze raz w lewo] telefonu tam nie posiadam, ale pan jest rozsadny cenowo. drugi to szrot Berti ul. hubala dobrzanskiego 21 tel022722 00 75 (tu już ceny warszawskie). przy okazji mam apel żeby złomować traby w tym pierwszym na sochaczewskiej. przynajmniej można z nich coś odzyskać bo na strażackiej doprosić się u jaśnie panów jest tak ciężko ze trafia@#$%. są tacy nieprzyjemni bo żałują ze nie są w tej czesci zagranicznej i mało kasy im kapie (gniotą wszystko jak leci)
Mateusz czy twoja 105 jest czerwona i stoi na Górcach? pozd.misza
P.S. Acha a w łomiankach na ul. brzechwy jest pan złota rEka od silnikow i zawieszeń. 30 lat przy trabach- nie ma tajemnic, polecam
9 |
|
|
|
 |
Mateusz105l
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 21:21
|
|
|
chodzilem za silnikiem. na zomisie spiewaja 250 zl, a nawet nie wiadomo czy silniki sa sprawne.
najchetniej kupil bym jakis silnik do 200zl
sikor- juz jeden samochod mam w remoncie i narazie na brak wrazen i pieniedzy nie narzekam
misza- czerwona syrena byla kolezki, ale zostala sprzedana chyba w czerwcu zeszlegu roku- poszla do blonia |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2006-02-11, 22:05
|
|
|
sikor- juz jeden samochod mam w remoncie i narazie na brak wrazen i pieniedzy nie narzekam
To trza mierzyc siły na zamiary, a nie kupować ponad stan i obudzić się z ręką w nocniku. |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-02-12, 07:43
|
|
|
| 250 zeta to tak strasznie duzo? tyle kosztuje sam wał... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|