|
Czy Trabant to dobry samochód dla niedoświadczonego kierowcy |
| Autor |
Wiadomość |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-07-05, 08:55
|
|
|
| Dokładnie. Mając 14 lat sam zrobiłem sprzegło, tylko w wyciagnieciu silnika potrzebowałem pomocy. Tak samo z naprawą alternatora, czy hamulców. Po prostu trabi jest tak prosty. Oczywiście nie wszystko zrobi samemu ale dużą część. No i ten dźwiek silnika przy predkosci 80km\h prawie kazdy się ogląda za trabem (zwłaszcza, że mam dziurawy przedni tłumik taki fajny basik :)). A spalanie no cóż.... niektórzy mówią 5l na 100km, ale u mnie to tak poniżej 7l nie schodzi... |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-07-05, 09:58
|
|
|
| Ja mam 2 książki jak naprawiać trabanta, lecz zdaża się ze czegoś tam nie ma, a jak boję sie że coś zepsuje to piosze na forum:). Ale trabant jest bardzo prosty, tam nie ma co się psuć:) |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2005-07-05, 11:50
|
|
|
| macq - czas zaczac mowic ze tez ci pali 5 litrow.najtansza i najprostsza regulacja;) |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-07-12, 07:38
|
|
|
Golf z 91 za 10000? Buhahaha, może ze złota 1-4 tys. za taki wynalazek to max. A co warto kupić? To już zalezy od kupującego. Jeśli potrzebujesz auta na co dzień do jeżdżenia na dłuższe lub krótsze trasy to zdecydowanie polecam golfa, przerabiasz na gazik i śmigasz. A jeszcze lepiej wziąć klekota, silniki są nie do zdarcia.
Natomiast jeśli chcesz się trochę polansować, mieć fajowskie autko i uzaleznić się do końca życia - bierz traba, najlepiej 601. |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-07-12, 09:13
|
|
|
| Czy ja wiem ja golfa II za 2 tys nie widziałem szczerze patrze po cennikach w komisach z opłatami i innyi duperelami. Za 2 tys to szrota kupi :) |
|
|
|
 |
newman
Gość
|
Wysłany: 2005-07-24, 20:41
|
|
|
| mnie po wymienie tlumika na DDR i regulacji zaplonu i gaznika zszedl do 7/100 po miescie i 4,8/ 100 na trasie, ale predkosc w porywach do 90/h, srednio 80/h. przedni tlumik duzo daje... |
|
|
|
 |
Pawel Lulas/bolo
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 18:10
|
|
|
| ile sie płaci za prawko na kategorie b1 ?? |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 18:43
|
|
|
| prawko na b2 jest nie opłacalne, l;epiej troche odczekać i grzebać przy trabim:) |
|
|
|
 |
Pawel Lulas/bolo
Gość
|
Wysłany: 2005-11-04, 13:09
|
|
|
| ale ile kosztuje ?? |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-04, 20:17
|
|
|
| Jak ja się pytałem to mi odpowiedzieli że może wynieść do ok. 2tys. zł a potem i tak musisz zdawać na kategorie B jak ukończysz już wiek. A i tak trabant jest cięższy. Wiem że pewnie myślisz o odciązeniu, wywalenie kanapy itp. Ale później zapewne chciałbyć to włożyć, a jak policja będzie uparta to i tak cie wykryje ze autko więcej waży. Dodatkowo musisz płacić za przeglad i zmiane dwodu rejestracyjnego bo zmieniają się dane samochodu. Więc jak to zliczysz to są ogromne koszty. Też nad tym myślałem , ale jak sie dowiedziałem że w moijej szkole za rok będę zdawał na prawko za ok. 500zł to sie rozmyśliłem całkowicie:) Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pawel Lulas/bolo
Gość
|
Wysłany: 2005-11-05, 09:41
|
|
|
| dobra dzieki juz wole poczekac do osiemnastki |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-05, 14:08
|
|
|
| Heh, tak jest lepiej i duzo kasy masz w kieszeni, a trabant się nie pogniewa jak na niego pujdzie ta kasa:) |
|
|
|
 |
ali
Gość
|
Wysłany: 2005-11-11, 22:04
|
|
|
Witam
To mój pierwszy post na tym forum i cieszy mnie, że moge pochwalić sie, że wreszcie zakończyłem czyszczenie trabika polo. Zapłaciłem za niego 1450zł i jedyne co musiałem zrobić to tylną klape i gril zakonserwować, wyczyścić wnętrze i śmigać na LPG!!! Czyli kupiłem go w cenie instalacji gazowej do przeciętnego auta!!!
Szczerze wszystkim polecam zakup trampka ojciec ma 601 ja 1.1 oba kombi i nie mamy powodów do narzekań - te auta praktycznie sie nie psują.
3 lata byłem właścicielem kaszlaka i wolałbym jeździć trabantem na pedały niż wrócić do malucha a jak patrze na gnijące nadkola w innych autach to dziękuje bogu za duroplast
Ps. Wybieram sie do Bielska 13.11.05 już jako zarażony ciężką chorobą trabancią |
|
|
|
 |
Pawel Lulas/bolo
Gość
|
Wysłany: 2005-11-12, 19:12
|
|
|
| mam zamiar se kupic trabiego ale za bardzo nie wiem jak sie jeździ moze ktos mi wytlumaczy. Prosze |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-12, 21:10
|
|
|
| Jakbyś mieszkał w Wieluniu, to dałbym ci lekcje nauki jazdy trabantem:) byś sobie moim posmigał:) |
|
|
|
 |
|
|