|
Teraz to będe zapinał pasy... |
| Autor |
Wiadomość |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-11-02, 22:36
|
|
|
P link Latając po tym forum znalazłem te fotki. Normalnie mnie zamurowało. Wcześniej nie zapinałem zbyt często pasów, teraz zmieniłem zdanie na ten temat. Pisze to do takich jak ja- co im sie wydaje, że to gówno daje. Wiem, że większość młodych ludzi sceptycznie podchodzi do konieczności zapinania pasów.
Piszę to, bo już kilkakrotnie widziałem na własne oczy skutki nie zabezpieczenia się przed wypadnięciem przez przednią szybę. Widok nie był za ciekawy
Może by tak jednak zmienić zdanie i pomyśleć o swoim bezpieczeństwie?
Ostrzegam zdjęcia są drastyczne! |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-11-02, 22:48
|
|
|
| Nie chciałbym pracować sprzątając takich gości... |
|
|
|
 |
Syl
Gość
|
Wysłany: 2005-11-02, 23:14
|
|
|
... smacznego.
Ja się najbardziej "głodna" zrobiłam po zdjęciu ze zbliżeniem na lewarek od zmiany biegów...
Generalnie obeznany anatom może szybko stwierdzić, patrząc tylko na zdjęcia, co kolesiowi dolegało, a co nie... np. że nie miał artretyzmu... |
|
|
|
 |
Michał & Ela
Gość
|
Wysłany: 2005-11-02, 23:23
|
|
|
| O kurcze.... |
|
|
|
 |
Łukasz `gajos` Gajewski
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 07:20
|
|
|
| moznaby powiedziec ze stracil glowe dla chwili beztroski....powinni takie rzeczy pokazywac w TV ku przestrodze... |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 07:36
|
|
|
| Sam jadąc niedawno bez pasów musiałem ostro hamowac (a hamulce miałem jak brzytwa). Przeliczyłem się i mało szyby nie wywaliłem głową nie mówiąc już o guzie na głowie |
|
|
|
 |
cizik
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 09:05
|
|
|
Wiecie co zdjecia są drastyczne i nie mówie by pasów nie zapinać.
Ale ten koleś został potrącony i nie był kierowca,duzo rzeczy na to wskazuje |
|
|
|
 |
Michał & Ela
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 12:24
|
|
|
| tak, miedzy innymi szyba wgniecona do srodka i to ze dziura w szybie byla po stronie pasazera. Widac tez zbity kierunkowskaz i wgniecenia na masce. Ale i tak nalezy zapinac pasy..... |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 14:41
|
|
|
| Tak, rzeczywiście, po dokładniejszym obejrzeniu to widać, ale nie chodziło mi też o pasy. Ale może skłoni to kogoś do myślenia... |
|
|
|
 |
Michał & Ela
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 19:46
|
|
|
| Pewnie ze tak... zamysł jak najbardziej słuszny. Calkiee niezle są te plakaty "OSTATNI WYSKOK"- dość obrazowe i przemawiające do wyobraźni |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 21:40
|
|
|
| a ja tam zapinam pasy tam gdzie jest poducha powietrzna, bo w ryja nia dostac nie chce. w kartonie to roznie. czasem zapne czasem nie, a co do zapinania pasow, to roznie z tym bywa. bywaly chwile ze niezapiecie pasow tez uratowalo ludzim zycie, wiec nie tak hop siup z tym jest. zauwazyc tez trzeba, ze w krajach gdzie nie ma obowizazku zapinania pasow, jest tez mniejsza wypadkowosc - tak przynajmniej jakis czas temu trabily statystyki na onecie, a teraz jak ruszyla akcja by pzu to nagle juz pasy staly sie czyms do czego sie modlic o pomoc trzeba. to nie pasy nam ratuja zycie, tylko rozsadek. |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2005-11-03, 22:02
|
|
|
| też racja co do ostatniej wypowiedzi. Przy 170 to już nawet poduszka sie nie otwiera. One są tak zaprogramowane że przy tej prędkości już nie warto... |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2005-11-04, 12:19
|
|
|
a ja w 600-tkach nie mam pasow i co mam zrobic? a tak BTW to moj kumpel z podstawowki zgninal,bo pasy go rozciely przy czolowym. budzik sie zatrzymal na 140,transit z naprzeciwka walil 100...:/ drugi kumpel nie mial pasow i wylecial przez przednia szybe i znalezli go 25metrow dalej w rowie,mial tylko obrazenia czaszki...niestety mial powiklania i zmarl w szpitalu... |
|
|
|
 |
Michał & Ela
Gość
|
Wysłany: 2005-11-04, 13:03
|
|
|
Dobra ok- nie masz pasow to wiadomo ze ich nie zapniesz.. Mowisz ze ktos zgina przez to ze mial zapiete pasy ale... Zobaczmy ile zginelo osob przez to ze mialo zapiete pasy a zobzcmy ile zginelo przez to ze ich nie mialo! jest to zreszta napisane na stronie ktorą podał Grzegorz- jest tam zakladka "mity i fakty".
Jedyne co mnie denerwuje to to , ze w Polsce ZMUSZA sie do zapinania pasów- nie masz zapietych- mandacik. Chcesz- to zapinasz. Nie chcesz- twoja brocha:):) PozDDRowionka! |
|
|
|
 |
|
|