Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] przekladnia; Z jakiego auta pasuje??
Autor Wiadomość
Arthas
Gość
Wysłany: 2006-02-02, 19:41   

Może ktoś mi powiedzieć z jakiego auta można dopasować przekładnię kierowniczą do Traba 1,1?? Oczywiście żeby było w miarę dostępne bo do 1,1 nie umię nigdzie przekładni dostać a przynajmniej nie sprawnej. Sprawdzałem juz 3 i każda była w gorszym stanie od mojej a wydawało mi się że gorszej już być nie może. Pomóżcie mi plisssssssss

Eagle
Gość
Wysłany: 2006-02-02, 19:54   

hmmm.chyba powinna z 601 podejść, można kupić nową do 1,1 ale to kosztuje majątek. Są np na www.motirex.pl

arek_353
Gość
Wysłany: 2006-02-02, 21:22   

majątek to kosztuje mesiu klasy S
jeśli Twoje bezpieczeństwo postrzegasz w kategorii drogie to nie kupuje to nie mam pytAń
wiem, że nie wszyscy mają fundusze ale take coś jak układ jezdny, czy też hamulcowy chyba należy załozyć nowy
nie wiem może jestem dziwny ale tak się nauczyłem

z tego co wiem od 601 nie pasuje
od poldka zakładają oczywiście z przeróbkami , podobno lepiej sie sprawdza, nie wiem nie sprawdzałem więc nie wyraże opini
widziałem tez od SC w trabie pytaj Arka CB

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-02-03, 11:11   

...

A ciężko było dopisać w temacie wiadomości słowo PRZEKŁADNIA KIEROWNICZA ????

beznadzieja...

Markus
Gość
Wysłany: 2006-02-03, 13:17   

Niewiem poco ten nowy post bo juz taki zalozylem jakis czas temu ,a co do motirexu to wczoraj tam dzwonilem i nie maja. Pan mi powiedzial ze mozna im wyslac swoja ,a oni dadza ja do regeneracji koszt takiej zabawy to ok. 200zl.
pozdr

Arthas
Gość
Wysłany: 2006-02-04, 10:35   

A ja nie wiem po co od razu się czepiacie. W ogóle to forum zamienia się w jedną chamówę. Jak się coś pytam to raczej nie mam zamiaru wysłuchiwać czegoś co nie jest związane z moim zapytaniem ale chcę się dowiedzieć czegoś konkretnego. A tu proszę. Widzę że tylko nieliczni mają o czymś pojęcie a reszta się wpisuje tylko po to żeby żeby zrąbać, upominać, i pokazywać że jest się "mądrzejszym" bo wpadłem na coś czy zauważyłem coś czego ten kto zadaje pytanie nie zauważył. A tak w ogóle po co zmiana mojego tematu na forum? Jakbym chciał dać inny temat to bym dał inny. Człowiek już nie ma nawet ani trochę ingerencji w to cobi bo albo go zjebią albo pozmieniają. Już mnie nigdy nie zobaczycie na żadnym forum bo to wszystko nie ma chyba sensu. Niby jeden klub a każdy na każdego najeżdża. Wypisuję się. Nara

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-02-04, 14:35   

po to zmiana Twojego tematu i po to dostałeś OCHRZAN, bo wprowadzając temat "od jakiego auta pasuje"... nie wiem na co liczyłeś...

Wchodzili Ci, którzy być może nie wiedzieli nic n/t przekłądni kierowniczej, a byćmoże nie weszli Ci, którzy znali temat doskonale, ale stwierdzili że być może pytasz "od jakiego auta pasuje".... żarówka do kierunkowskazu....

Czy jak chcesz kupić mleko to wchodzisz do sklepu i mówisz: "Poproszę litr" ???? Gdybyś poprosił "pół litra" to pewno byś kupił... tyle że nie mleko...

kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-02-04, 18:50   

Półlitrówek też jest wiele :) I ekspedientka napewno by się upomniała o jaką połówkę chodzi.
A wogule to jestem wzruszony, jakie to przykre :(

arek_353
Gość
Wysłany: 2006-02-04, 20:31   

urzekła mnie ta historia

MAXIMUS
Gość
Wysłany: 2006-02-04, 21:05   

Arek CB nie ma seiciento tylko Punto i razem za wspomaganiem.

Ja miałem i mam (znowu) założone seiciento połączone z polonezem i jest ok.

Jednak przeróbek jest nie mało.

Maximus

Maciek
Gość
Wysłany: 2006-02-05, 13:30   

Człowiek już nie ma nawet ani trochę ingerencji w to cobi bo albo go zjebią albo pozmieniają.

Ingerencja jest wtórna i koledzy wręcz namawiali Cię do ingerencji np: w temat. Więc do OCHRZENU dołączam brak znajomości podstawowych pojęć, oraz gramatyki.

Arek CB SQ5HAW GTI
Gość
Wysłany: 2006-02-05, 20:06   

Poszukajce sobie na forum taki temat juz byl i wyjasnilem .

pozdrawiam

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-02-05, 22:35   

popieram zdanie Arka a co do przeróbek to powiem z przerobkami to roznie bywa...jak nie stac na oryginalną to polecam zakład regeneracyjny w katowicach, rozwiercają tulejki, bawią się w to jak zegarmistrze i jest cud miód. biorą 60 pln za regenerację przekładni jeżeli przynosisz im samą przekładnię, jak przyjeżdżasz autem i zostawiasz to 200pln. ja przekładnię wyciągam 40 minut,wkładam 30. nie znam lepszej opcji.pozdro,a tak na marginesie-coraz mniej lubię to forum... co Wy z nim robicie...:////

Dawid
Gość
Wysłany: 2006-02-06, 09:24   

witam!

Da się zamontować przekładnie od 601 po drobnych przeróbkach blachy w okolicy mocowania i trzeba powiększyć otwór w przegrodzie. Przekładnia z 601 jest troszke inna niż w 1,1, najlepiej jak porównasz sobie na żywo (wycieczka na złom :))
Tylko czy jest sens takiej przeróbki jeśli regeneracja kosztuje 60 PLN ?
Nie popieram "napraw" w stylu wymiany zużytego na mniej zużyte!

ps.
temat powinien jasno wskazywać o co chodzi.

PozDDRo!

Yankes
Gość
Wysłany: 2006-02-06, 20:26   

miedelnica możesz daćjakis namiar na te Katowice.Z góry dziękuje.A może w Warszawie też gdzieś można w takiej cenie przeprowadzić taką operacje?-niezabardzo w to wierze ale może....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi