Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zderzaki
Autor Wiadomość
Krzysiek & Asia
Gość
Wysłany: 2006-01-31, 16:45   

Witam! Wiem że temat zderzaków już nie raz był ale niestety nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Może mi ktoś powiedzieć czy te zderzaki to przedni i tylni czy 2 przednie?? Chodzi o to ze mam okazje je kupic po dlugich poszukiwaniach i nie chce tak w ciemno...

foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9
foto10

Pozdrawiam.

macq
Gość
Wysłany: 2006-01-31, 19:33   

Hmm Taak teraz to inna rozmowa:). Ten biały to raczej tylni jest ( co widac na foto4). Przynajmniej widać coś :P

Goofy
Gość
Wysłany: 2006-01-31, 19:59   

Biały jest tylny na bank...:) A ten drugi wygląda na przedni z urwanym ( uciętym ) mocowaniem - foto8. Choć brak przetoczenia na środku- pod numer rejestracyjny, wskazywałby na to że oba są tylne...

pozddrawiam

James
Gość
Wysłany: 2006-01-31, 21:01   

Obydwa są tylne. Przedni jest troszke dłuższy od tylnego i ma inne mocowanie. Poza tym przedni powinien posiadać spłaszczenie na środku, żeby można założyć tablicę rejestracyjną, chociaż spotkałem już taki bez spłaszczenia. Najważniejsze to porównać długość!!!

morti
Gość
Wysłany: 2006-02-01, 16:17   

ani jeden nie ma tego splaszczenia na tablice rej. pozatym przednimial od spodu chyba jakies male owalne dziurki w liczbie 2

Krzysiek & Asia
Gość
Wysłany: 2006-02-01, 16:51   

wiec w takim razie myslicie ze ten bialy nada sie do chromowania czy jego stan jest juz zbyt kiepski??

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-02-01, 17:24   

Jeśli nie jest pogięty a rdza go nie sperforowała, tylko jest nalot, to po piaskowaniu powinno się dać.

Yankes
Gość
Wysłany: 2006-02-01, 18:17   

orientujecie się jakie ceny są za chromowanie zderzaków i innych elementów?

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-02-01, 18:35   

Od 6 zł za dm2 wzwyż. Za zderzak wychodzi ok 500 zł do warba. Za trabantowski pewnie koło 400zł.

Alan
Gość
Wysłany: 2006-02-01, 22:51   

Oba są tylne - przednie mają krótsze "boczki".

Alan
Gość
Wysłany: 2006-02-01, 22:53   

...chociaż.... cholera wie, nie widać dokładnie na zdjęciach wielkości :-(

Sebastian W.
Gość
Wysłany: 2006-02-09, 19:13   

co do rodzaju to się nie znam czy przedni czy tylny.Ale co do chromowania to na bazary motocyklowe w Łodzi przyjeżdzają firmy, które nawet głębokie wżery wypełniają czymś i nic nie widać.

MAXIMUS
Gość
Wysłany: 2006-02-12, 12:36   

TYLNE !!!

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-02-14, 02:16   

pewno ze tylne...a co do chromowania-duzo kosztuje za taka powierzchnie,lepiej znalezc oryginalne... ja kupilem 2 chromowane 3-czesciowe(szly tylko na niemcy) w zwickau za 200pln komplet,a sa idealne. w zyciu bym za tyle nie pochromowal nie mowiac ile bym szukal takich zderzakow co sie nadaja do chromowania,bo malo ktore sie nadaja. a co do przetloczenia-stare nie mialy przetloczenia pod tablice.ja mam te 3-czesciowe z 1968 i nie maja... sa tylko takie firmowe gumki-podkladki pod srubki o skosnym ksztalcie,ktore sprawiaja ze tablica jest prosto.

J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-09, 01:15   

podepne sie

ktos kto ma 3czesciowe niech mi powie w ktorych miejscach byly one przykrecane bo tymczasowo nie moge dostac sie do garazu ( ;[ ) i oblukac czy sa tam gdzies jakies dziury czy cos

DDR

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi