|
[OT] 353 w malaczu - Co o tym myślicie? |
| Autor |
Wiadomość |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 01:22
|
|
|
| Panie Luker jak na żart to fajne, ale jak na nie żart to takie średnie:) Mitek jest taki problem-czesi o których pisalem wyżej mieli chłodnicę z przodu a silnik z tyłu i silnik im się przegrzewał jak skurczybyk:/ a co do wydechu-lepiej jednak zmieścić komorę rozprężną bo będziesz zacierał silnik jeden za drugim, a kombinowanie z komorą najczęściej kończy się spadkiem mocy a nie wzrostem. komorę zmieścisz bez problemu, najlepiej poprzecznie tak jak ja mam w trabie |
|
|
|
 |
Mitek
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 01:56
|
|
|
| Chłodnicę chce umieścić z przodu. Chłodnica z poldka trucka wersja diesel czyli dwa czujniki na wejściu i na wyjściu załączające oddzielnie dwa wentylatory. Powinno wydolić jak bym założył dostatecznie grube przewody. Hmm coś w rodzaju dyfuzora, w sumie to coś takiego będzie bo zawsze pozostanie jeden wlot powietrza. Z drugiego będzie łapane chłodniejsze powietrze. Przemek opisz mi dokładniej to co czesi zrobili może wiesz o jakiś fotkach. Jestem bardzo ciekaw jak to wyglądało. Odnośnie wydechu to mnie ciekawi jedna sprawa. Jak myślicie można by przespawać wylot? Tzn. żeby nie był na środku tylko po przeciwnej stronie jak dolot. |
|
|
|
 |
Mitek
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 02:00
|
|
|
Co do budy to mam pewną koncepcję. Chciałbym zrobić go w stylu fiata 126 Abarth ale z troszkę bardziej poszerzonymi nadkolami, przechodzącymi z przodu w spojler. Jak to wyjdzie to się okaże. Możliwe że do czasu realizacji tego pomysłu zmienie wiele razy koncepcję, stracę zapał, lub po prostu zmienię auto. Niemniej chciałbym coś takiego stworzyć, 353 w malczanie, to by było... szybkie |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 09:19
|
|
|
no to teraz z tym przespawaniem wylotu to mnie ubawiłeś:)
a co do czechów-chłodnica była z przodu a silnik z tyłu i ciężko było tak duży obieg obsłużyć pompie, nie wydalała...nie wiem właśnie czy lepsze będą grubsze rury czy jednak nie ciut cieńsze. wracam do wydechu-musisz po prostu stworzyć od nowa kolektor wydechowy z rur,ale oczywiście to już się odbije na mocy...weź otwórz maskę skieła i wtedy kombinuj... |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-01-31, 17:19
|
|
|
zostaw kolektor orginalny przerób kolano wydechu , wiez mi jest z czego przerabiać
tłumik jest wykonany z potrujnej blachy wycinasz pierwsze 2 warstwy i mozesz końcówke wydechu obracać w którą chcesz strone :)
a co do umiejscowienia wylotu to raczej musi on być na środku, zresztą jak rozetniesz komore to zobaczysz dlaczego :) |
|
|
|
 |
|
|