|
półka nad przednia szybą |
| Autor |
Wiadomość |
dawid błatoń
Gość
|
Wysłany: 2006-01-06, 18:26
|
|
|
| Uwaga bo ważne. Pamiętaj żeby nie zrobić jej zbyt długiej bo ja przesadziłem i ze zlotu w Krakowie przywiozłem pamiątkę na czole w postaci długiej krwawej kreski :):):):) bo pewien Kuba chciał sprawdzić czy mam dobre hamulce i fruuuu czachą w deche :):):):) więc strach pomyśleć co by było przy wypadku |
|
|
|
 |
Marcin
Gość
|
Wysłany: 2006-01-13, 00:25
|
|
|
| Dawidzie, bo trza pamiętać, że samochode to się w pasach jeździ, a nie bez. Nie zapinasz się to masz za swoje;-) Pomysl tak gdyby nie półka, to być na szybie wylądował:-) Moja półeczka prawuje się znakomicie i jest daleko od mojej głowy, a ni enaleze do niskich osób. |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2006-01-17, 19:05
|
|
|
...i kasku Panowie jeździmy, w kasku! Żartuję oczywiście |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2006-01-18, 18:14
|
|
|
Wczoraj poczytałem, dziś w 1,5 godziny wykonałem i nawet fajnie to wygląda; i jest gdzie wreszcie mapy i inne papiery połozyć A robiłem to tak (może sie komuś przyda ten opis):
1. Najpierw poszedłem do Traba z kartonem (brystol). Odciąłem "na oko" pas na połowę szerokości dachu. Odmierzyłem, przyłożyłem, odciąłem, dorysowałem i wyszło 1/2 mustro. Podwójnej długości i o tej samej szerokości mustra odciąłem pas z płyty (tylna, laminowana ściana szafki) [fot.1]
2. Płyta z tylnej ścianki szafy + lustrzane odbicie odrysowałem na pasie dyksty, obciąłem i oszlifowałem [fot.2]
3. Żeby półkę usztywnić przyciąłem cienką listewkę; przykręcona do przedniej krawędzi półki - jednocześnie zabezpiecza duperele na niej żeby nie spadały na kolana w czasie jazdy [fot.3]
4. Żeby toto jakoś wyglądało, krawędź z listwą okleiłem takim pasem do oklejania krawędzi mebli (na gorąco) [fot.4,5]
5. Listewka jest przykręcona mini-wkrętami do drewna 2,5x12mm. Krawędzie oklejenia oszlifowałem [fot.6]
6. Listewka usztywniająca jest krótsza o ok 15mm z każdej strony, bo inaczej nie wejdzie między podsufitkę a krawędzie wewnętrznych rynienek [fot.7]
7. Gotową półkę wsunąłem "na wcisk" pomiędzy podsufitkę a krawędzie wewnętrznych rynienek; trzeba się trochę z tym namęczyć . Siedzi bardzo mocno, pewnie i nie trzęsie się podczas jazdy. A gotowe wygląda tak: [fot.8]
Całą robota zajęła mi ok półtorej godziny, z czego najwięcej czasu zajęło mi łażenie na dwór w celach przymiarek Szczelina półki to jakieś 8-10cm. W zupełności wystarczy do jakichs pierdół które normalnie walały się po całym samochodzie
Miłego dłubania. |
|
|
|
 |
Arek CB SQ5HAW GTI
Gość
|
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2006-01-19, 16:09
|
|
|
Arek CB SQ5HAW GTI - właśnie o taką nisko zawieszoną półeczkę mi chodzi:) Tylko jak Ty to masz podwieszone? Bo efekt jest super, ale jak do niego dojść? :)
pozddrawiam |
|
|
|
 |
Arek CB SQ5HAW GTI
Gość
|
|
|
|
 |
Krzysiek & Asia
Gość
|
Wysłany: 2006-01-22, 20:03
|
|
|
| A czy ktoś wie jak się ma sprawa pólki podczas kontroli??Nie czepiają się? bo podczas wypadku to prawie jak gilotyna =] |
|
|
|
 |
Marcin
Gość
|
|
|
|
 |
|