Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
półka nad przednia szybą
Autor Wiadomość
dawid błatoń
Gość
Wysłany: 2006-01-06, 18:26   

Uwaga bo ważne. Pamiętaj żeby nie zrobić jej zbyt długiej bo ja przesadziłem i ze zlotu w Krakowie przywiozłem pamiątkę na czole w postaci długiej krwawej kreski :):):):) bo pewien Kuba chciał sprawdzić czy mam dobre hamulce i fruuuu czachą w deche :):):):) więc strach pomyśleć co by było przy wypadku

Marcin
Gość
Wysłany: 2006-01-13, 00:25   

Dawidzie, bo trza pamiętać, że samochode to się w pasach jeździ, a nie bez. Nie zapinasz się to masz za swoje;-) Pomysl tak gdyby nie półka, to być na szybie wylądował:-) Moja półeczka prawuje się znakomicie i jest daleko od mojej głowy, a ni enaleze do niskich osób.

Alan
Gość
Wysłany: 2006-01-17, 19:05   

...i kasku Panowie jeździmy, w kasku! ;-) Żartuję oczywiście :-D

Alan
Gość
Wysłany: 2006-01-18, 18:14   

Wczoraj poczytałem, dziś w 1,5 godziny wykonałem i nawet fajnie to wygląda; i jest gdzie wreszcie mapy i inne papiery połozyć :-) A robiłem to tak (może sie komuś przyda ten opis):

1. Najpierw poszedłem do Traba z kartonem (brystol). Odciąłem "na oko" pas na połowę szerokości dachu. Odmierzyłem, przyłożyłem, odciąłem, dorysowałem i wyszło 1/2 mustro. Podwójnej długości i o tej samej szerokości mustra odciąłem pas z płyty (tylna, laminowana ściana szafki) [fot.1]
1/2 mustro i pas dykty

2. Płyta z tylnej ścianki szafy + lustrzane odbicie odrysowałem na pasie dyksty, obciąłem i oszlifowałem [fot.2]
wycięta półka i 1/2 mustro

3. Żeby półkę usztywnić przyciąłem cienką listewkę; przykręcona do przedniej krawędzi półki - jednocześnie zabezpiecza duperele na niej żeby nie spadały na kolana w czasie jazdy [fot.3]
listewka i półeczka

4. Żeby toto jakoś wyglądało, krawędź z listwą okleiłem takim pasem do oklejania krawędzi mebli (na gorąco) [fot.4,5]
Widok os spodu

Naklejony pas

5. Listewka jest przykręcona mini-wkrętami do drewna 2,5x12mm. Krawędzie oklejenia oszlifowałem [fot.6]
oszlifowane

6. Listewka usztywniająca jest krótsza o ok 15mm z każdej strony, bo inaczej nie wejdzie między podsufitkę a krawędzie wewnętrznych rynienek [fot.7]
Krótsza listewka półki

7. Gotową półkę wsunąłem "na wcisk" pomiędzy podsufitkę a krawędzie wewnętrznych rynienek; trzeba się trochę z tym namęczyć ;-) . Siedzi bardzo mocno, pewnie i nie trzęsie się podczas jazdy. A gotowe wygląda tak: [fot.8]
Półeczka zamocowana w samochodzie

Całą robota zajęła mi ok półtorej godziny, z czego najwięcej czasu zajęło mi łażenie na dwór w celach przymiarek ;-) Szczelina półki to jakieś 8-10cm. W zupełności wystarczy do jakichs pierdół które normalnie walały się po całym samochodzie ;-)

Miłego dłubania.

Arek CB SQ5HAW GTI
Gość
Wysłany: 2006-01-19, 08:25   

Pólka pod sprzet.
Zabudowan Pólka

Pozdrawiam

Goofy
Gość
Wysłany: 2006-01-19, 16:09   

Arek CB SQ5HAW GTI - właśnie o taką nisko zawieszoną półeczkę mi chodzi:) Tylko jak Ty to masz podwieszone? Bo efekt jest super, ale jak do niego dojść? :)
pozddrawiam

Arek CB SQ5HAW GTI
Gość
Wysłany: 2006-01-21, 14:33   

Zapytaj NIKE PAWLA to jego
wiecej na www.trabantgti.republika.pl

Krzysiek & Asia
Gość
Wysłany: 2006-01-22, 20:03   

A czy ktoś wie jak się ma sprawa pólki podczas kontroli??Nie czepiają się? bo podczas wypadku to prawie jak gilotyna =]

Marcin
Gość
Wysłany: 2006-01-22, 20:29   

Oto jak wygląda moja półeczka w trabim. Uważam, że jest zrobiona bezpiecznie i funkcjonalnie.

http://i39.photobucket.co...ntrak/polka.jpg

Tutaj natomiast narysowałem mocowania.

http://i39.photobucket.co...k/mocowania.jpg

W razie pytań piszcie raczej na mail.

PozDDRawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi