Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dane do dowodu rejestracyjnego??
Autor Wiadomość
Artur Grochowski
Gość
Wysłany: 2006-01-11, 19:37   

Witam i zaczynam mój pierwszy post. Otóż od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Helmuta 1.1. Pojawił się problem przy badaniu technicznym. Dostałem tymczasowy dowód i właśnie kończy mi się przegląd. W stacji diagnostycznej przeszedł badania lecz do nowych dowodów rej. potrzebne są dodatkowe informacje jakie jak:

F.3 dopuszczalna masa całkowita zespołu pojazdów (w kg)
O.2 maksymalna masa całkowita przyczepy bez hamulca (w kg)
P.2 maksymalna moc netto silnika (w kW)

Jeśli wiecie gdzie to znaleść do będe wdzięczny bo w moim mieście w żadnej stacji diagnostycznej nimi nie dysponują. Pozdrawiam.

kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-01-11, 23:52   

Witam. Chodziłem z Arturem Grochowskim do klasy w podstawówce. Jesteś może z Zabrza ? :)

Goofy
Gość
Wysłany: 2006-01-12, 18:10   

Moc to 29 kW (wg. książki F. Rawskiego "Trabant 1.1"). Nie jestem pewien czy to jest netto, bo niemieckie samochody mają ponoć podawaną moc silników z uwzględnieniem konkretnego samochodu...
Ale może na jakichś stronach oVW można znaleźć moc "surowego" silnika polo... :)

Pozddrawiam

picek
Gość
Wysłany: 2006-01-12, 22:33   

O.2 maksymalna masa całkowita przyczepy bez hamulca to 300 kg. Dane te powinieneś znaleźć na tabliczce znamionowej samochodu umieszczonej pod maską na prawym błotniku obok zbiorniczka wyrównawczego. Ja jak zmieniałem dowód też musiałem niektóre dane uzupełnić, lecz diagnosta wziął jakiś katalog i wpisał z niego potrzebne dane. Porównał je jeszcze z tabliczka znamionową. Ja o ile pamiętam to potrzebowałem masę przyczepy z hamulcami, która wynosi 400 kg.

shardac
Gość
Wysłany: 2006-01-16, 16:25   

Zółte Polo do niedawna na rejestracji RDE, któe teraz stoi na wolności, tuz aza wiaduktem i skrzyżowaniem ze Stalmacha w Zabrzu? :-)

macq
Gość
Wysłany: 2006-01-16, 18:34   

Zółte Polo do niedawna na rejestracji RDE, któe teraz stoi na wolności, tuz aza wiaduktem i skrzyżowaniem ze Stalmacha w Zabrzu? :-) E wiem, ja on nim powaznie myslalem ale szkoda mi bylo mojego dwutakta ;( To ten z jasla bodajze

shardac
Gość
Wysłany: 2006-01-16, 21:36   

chyba zostal sprzedany gdzies przed siwtami, od meisca rpaiwe w Zabrzu go widuje.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi