|
znowu złodzieje! pilnujcie swoich trabów!! |
| Autor |
Wiadomość |
emilia j.
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 09:51
|
|
|
to pewnie pzypadek, wczoraj przeczytałam na forum o skradzinym trabancie Qb'y a dziś w nocy mój miał się stać łupem złodziei :/ Spłoszyła ich moja mama która około drugiej w nocy nie spała i kręciła sie w okolicach okien. Mieli otwarte drzwi kierowcy i pchali go z parkingu, może ze trzy metry go upchneli, nie mogli go chyba odpalić, z wiadomych względów :) Zwiali w długa a mi została stłuczona poczna szyba ( przy pomocy imadła ręcznego ją stłukli, zostało na tylnim siedzieniu). Widok zgroza, jak z szyby zostają postrzępione , kawały szkła wystające z drzwi, a siedzenia całe pokryte tymi milionami kawałeczków na które rozpada sie samochodowa szyba. Mój trabi miał więcej szcześcia, czujną mamę i niekumatych raczej złodziei.
Qba, gdyby twoj trabi zabłąkał sie jakoś do elbląga, to go wypatrzę.
pilnujcie trabantów!! |
|
|
|
 |
ba
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 10:04
|
|
|
| [przytul] |
|
|
|
 |
BaseBall
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 10:17
|
|
|
| ojej a ostatnio wlasnie tak sobie myślałem żeby wymyślić alarm do Traba..w sumie jakiś banalny patent ale zawsze troche opóźni kradzież..ale na szczęście Ci go nie ukradli.. |
|
|
|
 |
SŁAWNY
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 14:49
|
|
|
to miałaś naprawde duże szczęście ja bynajmiej nie mam tego problemu póki co bo mój trab stoi bez silnika szyb i przednich kół więc współczuje temu który chciałby go ukraść
pozdro 601 |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 15:18
|
|
|
| Wygląda na to, że niebieskie są najbardziej pożadane przez złodziei :o |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 15:18
|
|
|
| można na wszystkie drzwi pozakładać takeie mini alarmy na sznurek:) Ja miałem taki w bagażniku, jak ktoś chciał otwożyć to ciągnął za sznurek, który wyskakiwał z takiej syrenki i włączał się alarm. Ale w sumie alarmy nie są drogie na allegro:) Jak dobrze pójdzie to w tym miesiącu jakiś zakupie |
|
|
|
 |
Voo Doo
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 16:12
|
|
|
| no ja własnie zakładam alarm w swoim razem z centralnym ale co teraz widze to główny temat na forum. Co oni chcą od tych trabantów co zlecenie jest od jakiegoś milionera debila?? A może nasze mają do Niemiec wędrować bo już im tajli brakuje. Albo Węgry przyszły do nas i też kroją bo to jedyne państwo co rzeczywiście można było traba jeszcze ukraść. Okazuje sie że jednak nie... Ja pier.... paranoja sie robi normalnie |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 17:50
|
|
|
| Ja myśle że to wszystko pujdzie na części, teraz wchodzi prawo że silnik jest traktowany jak inne części w samochozie więc nie trzeba zgłaszać wymiany. A jak wiadomo kupno nowego silnika wyniesie taniej niż remont więc trabanty opłaca sie kraść:( |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 19:53
|
|
|
| No ja się już boję bo też mam niebieskiego :) ale jak nieraz własciciel nie może lub ledwo co go odpala to też im współczuję heheheh |
|
|
|
 |
emilia j.
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 21:08
|
|
|
| eeehhh mówie wam! co to sie dzieje na tym świecie! strach sie bać! policjant, który przyjechał w nocy do mojego wezwania powiedział, że to mogłobyć coś takiego: bo oni mają na oku takich typków z wsi pod Elblągiem co to kradną fury, żeby dojechać nimi do chaty po prostu, nie powiedizał co z nimi potem robią. Takie supozycje starego gliny. W sumie ma to ręce i nogi. Po co krasc jakąś lepszą furę co to pewnie alarm ma i jakieś inne bajeranckie zabezpieczenia szmery bajery? Lepszy trabant, pudło na kółkach, prosty , niezabezpieczony bo kto alarm do czegoś takiego zakłada , ale się na szczęście przeliczyli! |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 22:38
|
|
|
| ten kraj jest chory... |
|
|
|
 |
Pylbas
Gość
|
Wysłany: 2005-11-02, 14:24
|
|
|
| ja wiem jak można się ustrzeć przynjamniej 601 żeby nie kradli wystaczy coś wymyślić żeby kranika nie mogli otworzyć :D Możę ktoś coś ma podobnego?? |
|
|
|
 |
emilia j.
Gość
|
Wysłany: 2005-11-02, 21:01
|
|
|
złapali sprawców!