Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wytłoczenie pod rejestrację
Autor Wiadomość
Kuba Depa
Gość
Wysłany: 2006-01-06, 23:52   

witam, chcialem zlikwidowac wytloczenie pod rejestracje w sedanie. jak najlatwiej to zrobic? czy wyciac je cale i wspawac blache, czy jakos klepac? dzieki za wszystkie porady.
pozdrawiam

halogen
Gość
Wysłany: 2006-01-07, 01:32   

Wspawaj blache albo załatw sobie dupę od jakiegoś sedanika tak z hmmm chyba do 73 roku tego nie było. moim zdaniem klepanie tego niema sensu.

halogen
Gość
Wysłany: 2006-01-07, 01:34   

do 73 roku tego nie było. moim zdaniem lepiej wyciąć i wspawać blachę ;)

maxxx601
Gość
Wysłany: 2006-01-07, 14:06   

Mysle ze klepanie + szpachlowanie lub samo szpachlowanie (ale duzo z tym roboty) ma większy sens bo spaw ma tendencję do korozji. marzy sie blaszka na zderzaku? ;P

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2006-01-07, 18:57   

Powodzenia w klepaniu tego przetloczenia. Zniszczysz cala tylna ściankę i nic z tego nie będzie. Odradzam zreszta także zalepienie tego szpachlem. Odpadnie na 100% te dwa kilo co tam zmontujesz.

Jedyna metoda to wspawac blacheę. Spawy nie skoroduja jak sie dobrze zakonserwuje.

Nie omieszkam jednak zrobić to co chciałem od samego początku tego posta. Odradzić ci wygładzanie tylnejścianki. Według mnie wygląda on wtedy idiotycznie. Znam pewnego chłopaczka z południa który nie jest zadowolony z tego co zmontował, a powrót jest pracochłonny.

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2006-01-07, 18:57   

Powodzenia w klepaniu tego przetloczenia. Zniszczysz cala tylna ściankę i nic z tego nie będzie. Odradzam zreszta także zalepienie tego szpachlem. Odpadnie na 100% te dwa kilo co tam zmontujesz.

Jedyna metoda to wspawac blacheę. Spawy nie skoroduja jak sie dobrze zakonserwuje.

Nie omieszkam jednak zrobić to co chciałem od samego początku tego posta. Odradzić ci wygładzanie tylnejścianki. Według mnie wygląda on wtedy idiotycznie. Znam pewnego chłopaczka z południa który nie jest zadowolony z tego co zmontował, a powrót jest pracochłonny.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi