Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki alarm wybrać
Autor Wiadomość
Kargul
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 20:10   

Witam, chcę zakupić do swojego 601 alarm, ponieważ ostatnio u mnie zrobiła się moda na kradzież trabantów:) Tak więc chciałbym abyście mi doradzili jaki alarm mam kupić. Zastanawiam się nad tymi:
1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75338011
2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75339283
3. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75439686
4. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75460894
5. może sami mi coś doradzicie??
Pozdrawiam

ba
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 22:00   

wsyztskie inne tylko nie z allegro :P

QBA
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 23:12   

Idz do sklepu z alarmami i kup tani, prosty alarm z syrenką z własnym zasilaniem. Ba dobrze mówi nie kupuj na alegro bo nie wiesz co kupujesz i nie masz pewnosci ze to działa a to co piszą na to nie patrz. U mnie za dość dobry alarm trzeba zapłacić 230-280 zł. Najważniejsze aby syrenka wyła jak najgłośniej. W razie pytan pisz kubex@gazeta.pl. Pozdrawiam.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2005-12-16, 01:42   

A ja kupiłem na allegro i sie nie zaciąłem z tym że nie zależało mi na alarmie a na centralnym zamku. Tu dużej różnicy nie ma jeżeli cie interesuje oferta to ja oscylowałbym w kosztach koło 150 zł żeby miał dużo opcji sterujących takie jak np impuls domykania szyb czy własnie dodatkowy moduł czujników. Same czujniki zależenie od typu kształtują sie w takich cenach :
czujnik zbicia szyby 20 zł
czujnik uderzeniowy 20 zł
czujnik ultradzwiekowy - ruchu 35 zł
Takie ceny mialem jak ja kupowałem. więc jeżeli chcesz miec tanie i w dobre to poszukac te co już mają czujniki i obowiązkowo molestować żeby dał 2 zwykłe. Będziesz miał jeden na klape drugi na bagażnik. Same alarmy od siebie dużej różnicy nie mają tzn jest tylko że to musiałbys sie dopatrywać czy np. skanowanie jest 64bitowe czy np większe wszystko zależy juz od tego co tam wsadzili.... Moje zdanie jest takie. Funkcjonalność i co oferują w standardzie. Nie kierowałbym sie wyglądem pilota, który i tak spędza czas w kieszeni albo w stacyjce.
Co do samej zabawy myśl już na zapas jak zamontujesz czujniki drzwiowe.
Z alarmem jest dużo zabawy:P Pozdrawiam.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-16, 16:46   

Ja polecam centralki SUPER FORTECA... Montuję i polecam je wszystkim znajomym. Są naprawdę dobre i niezawodne. Sama centralka kosztuje 130 zł.

Montowałem też różne tańsze centralki, ale główny problem jaki w nich występuje to kiepski zasięg pilota...

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 23:37   

Ja swojego kupiłem na allegro i nie narzekam cały komplet czyli centralka 2 piloty 2czujniki ruchu syrenka wielotonowa kosztowała 140zł więcej nic nie potrzeba do szczęscia chyba że ktoś chce się bawic w centralny zamek jeszcze

bRq
Gość
Wysłany: 2005-12-23, 18:49   

Ja tez polecam Super Fortece. Kiedys mialem tez Inferno. Obydwa alarmy dobre wg mnie.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2005-12-27, 00:19   

Ja mam alarm Frodo2 i działa jak trzeba bez problemu

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-12-27, 00:55   

z prestige'm tez nie ma problemow :)

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-01-02, 21:08   

Witam, dzisiaj przysłano mi alarmek, ale po jego obejżeniu już wiem ze będę miał problemy z jego montazem, szukałem na forum technicznym w archiwum, ale nic ciekawego nei znalzłem. Chciałbym prosić posiadaczy alarmów w swoich trabach o przesłanie mi foto na e-mail kargul1204@tlen.pl zamontowanych czujników w treabie, chodzi mi o drzwi, maske i klape:)
Ps. To pierwsze moje starcie z alarmem, ale mam nadzieje ze podołam nowemu wyzwaniu:) Pozdrawiam i z góry dzięki

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-01-04, 23:17   

a co chcesz montowac w tych drzwiach?wystarczą czujniki ruchu które masz w zestawie mam nadzieje, do klapy i pod maskę użyjesz krancówki działających na zasadzie masy kiedy otwierasz maskę wtedy nastepuje załączenie alarmu

bRq
Gość
Wysłany: 2006-01-09, 17:19   

wylaczniki krancowe daje sie po to zeby po kazdym wylaczeniu alarmu (o ile posiada funkcje automatycznej aktywacji) sam sie nie wlaczal. Jak ma podlaczenie do stacyjki to za kazdym razem kluczyk wkladac ?

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-01-09, 17:42   

Witam, alarm praktycznie zamontowany, zostały tylko czujniki na drzwi, maske i klape, ale jestem zadowolony z wyboru, alarm jest bardzo czuły i głosny:) Ja własnie podłączyłem ten kabelek pod stacyjke i zeby sam mi się alarm nie aktywował muszę przekręcić stacyjke i jest ok:) Wielkie podziękowania za pomoc dla bRq

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi