|
Bebny hamulcowe |
| Autor |
Wiadomość |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-01-04, 22:11
|
|
|
prawda z tym uno?
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
JAWA
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 21:57
|
|
|
| Wie ktos czy pasuja te bebny i tarcze z fiata uno ????????? |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 22:21
|
|
|
| tarcze to spoko motirex pomoze ;) Koszt niewielki a odnosnie bebnow pytanie to padlo juz pare razy i chyba nikt nic nie wie- trzeba sprawdzic jak mowilem. |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-02-04, 09:06
|
|
|
kto sie podejmuje sprawdzenia?
ja mam tutaj w mlawie kolesia ktory mi mowil o tym ze chce takie zalozyc, ale z miesiac go nie widzialem .. jak tylko zobacze sie z nim to pogadam i zobaczymy co wykombinowal ... :)
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
Robert Piątek
Gość
|
Wysłany: 2004-03-29, 22:22
|
|
|
| dla zainteresowanych moge wyslac fotki i info dotyczace dystansow na priv |
|
|
|
 |
kooNar
Gość
|
Wysłany: 2006-01-02, 23:53
|
|
|
A ja też mam pytanie odnośnie bębnów..ale troche odmienne od powyższych
Mianowicie czy mozliwe jest zalozenie bębnów z 601 do traba 1.1 ? Pytam poniewaz dysponuję sporą ilosciaczesci do 601 a poniewaz bęben od 1.1 rozpad`l się w czasie pr`oby zdjęcia a nowy jest drogi -ciekaw jestem czy mozliwa bylaby taka zamiana wlasnie. Poza tym nawet nowe bebny do 601 sa tansze. 100zł za jeden bęben do traba to troche przesada.
Jezeli ktos juz ma jakies doswiadczenie z bebnami od uno np to tez niechaj się wypowie.
Acha - tak samo chetnie przyjmę krytyke pomyslu jak i akceptację i wskazówki. Nie ukrywam ze wolalbym przeczytac ze da się to zrobić w miarę prosty sposób, no ale slucham opinii...?? |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2006-01-03, 00:19
|
|
|
| Da się napewno tylko pasowało by cylinderki od 1.1 :) i będziesz mniał inny rozstaw :) pozdro |
|
|
|
 |
Orem
Gość
|
Wysłany: 2006-01-05, 00:31
|
|
|
Ja zasłyszałem, że nie powinno byc problemów przy montażu bębnów z dwusuwa, a inaczej mówiąc - obeszłoby się bez spawania. Koncowe roczniki dwusuwow mialy zawieszenie identyczne jak w 1.1 wiec jak dysponujesz cżęsciami z takiego to tym bardziej nie będzie problemów.
Jak się omyliłem - niechaj ktoś na mnie krzyczy ;) |
|
|
|
 |
Bartosz Lewandowski
Gość
|
Wysłany: 2006-01-06, 20:59
|
|
|
a co ma rocznik dwusowa do tylnych bebnow..ca za glupoty gadacie... Łozyska w tylnych kolach sa takie same nawet w Trabantach 600..lozysko o oznaczeniu 6206... wiec z tylu mozna bezproblemowo stosować bębny TraPolo i Cfaj, jedyną różnicą są ośki bo sa trzy typy osiek..starego typu stozkowe... poznać łatwo po wystającej piascie..nowego typu dwusówa i oski od Polo z wycieciem do zaklepania nakretki.... oski od polo nie sa nagwintowane do konca !!! Ja w swoim Trabie rocznik 1970 mam zalozone oski od Polo i bebny od Polo.... Z przodu natomiast mam dystanse z redukcja rozsstawu... Po pierwsze dla zmiany tego rozsstawu po drugi e co by poszerzyć troszke rozstaw kol...bo zdeczka kola w dusówie sa schowane w nadkola...
pozDDRo... |
|
|
|
 |
|
|