Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
MASA
Autor Wiadomość
picia353
Gość
Wysłany: 2005-12-28, 23:22   

Tak a silnik 353 doslownie rozdziera "rame " trabika , pęka i wygina sie :)

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 00:17   

co do masy to....... naprawde wiele mozna wyjzac z trabanta .....

przy hardkorze pokusil bym sie na okolo 400 kg ... oczywiscie bez klatki

Ralf
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 00:32   

ET 16,43 to Trabanta 8v czy 16V ?? bo to duzo wolniej od mojego Civica 1.5 z LPG i takie coś mnie nie interesuje. jeśli mam sie zabierac do budowy Trampka to musi od zapierdzielać lepiej niz Civic :) tak jak wczesniej napisałem chciałbym zejsć do ok 550kg i jeśli tak jak qba_601 pisze mozna zejśc do 400kg to z mocniejszym napędem i klatka mam szanse sie wyrobić w tej wadze... a jeśli bedzie to 600kg to tez bedzie dobrze :)

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 01:19   

wszystko kwestia jak powaznie chcesz to "czynic" bo jesli na sztuke to saj sobie siana

jesli na powaznie to zastanow sie do czego to ma byc autko bo to wiele zmienia

ps. ile ma civic na 400 m na lpg ?? (tak z ciekawosci)

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 14:25   

Radziecki a co ty tam masz?

picia353
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 15:54   

kuzynku radziecki wkleił poscik arka :)

Złoty
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 16:34   

qba 601! 400 kilogramowy trab 1.1?? to co ty z niego wyrzucisz? silnik? Nie wydaje mi sie zeby sie dalo bez naprawde hardkorowej przebudowy wyjac z traba 1.1 300 kg. pozatym taki hardkor bedzie kosztowal tyle co 4 hondy civik..

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-12-29, 17:06   

fotele tapicerke szyby zbedna elektryke podnosniki szyb deske rozdzielcza nagrzewnice i wiele wiele innych lacznie z wywaleniem wycieraczek spryskiwaczy uszczelek rury wlewowej oswietlenia tablicy rejestracyjnej zderzakow ..... itp itd a na koniec jeszcze wierconko tego co zostalo a nie musi byc :D jak jeszcze bedzie za ciezko to mam taki jeden ostry patent ale jest tajny :)

Ralf
Gość
Wysłany: 2005-12-30, 00:27   

moja Honda juz mnie kosztowała tyle co 4 Hondy Civic i nie narzekam ;) a tak serio to odezlenie Traba wiele nie bedzie kosztowalo (tyle co kubły, szelki i plastik na szyby i pare innych pierdółek). Moj Civic LPG - zwykłe 1.5 robi cos około 15.6sek na 400m.

ps. co ma Arek we wspomnianym wcześniej Trampku (16.42s) ??? 8V czy 16V ??

Złoty
Gość
Wysłany: 2005-12-30, 12:26   

to jest silnik 1,8 z golfa II bodajze... w kazdym bac razie ma 136KM czyli to jest najprawdopodobniej 16v

Apropo traba 1.1 mam teraz rozbebeszonego na maksa... jest tylko zawieszenie i duroplasty... nic wiecej, no i juz w tym momencie wazy ok 300kg. A gdzie jeszcze silnik, skrzynia, przeguby, hamulce, ukl. chlodzenia, chociaz jeden fotel, wszystkie pierdoly niezdedne do jazdy tj cala kolumna kierownicy, pedaly, dzwignia zmiany biegow, pasowal by jakis reczny, rura wydechowa pasy bezp, szyba przednia kturej nie mozna zastapic pleksą, oswietlenie itp... nawet glupia elektronika silnika... to wszystko wazy...

Trab moze wazyc 400 kg, ale bez wymiany czesci zawieszenia na lzejsze, i innych pierdol ktore wyzej wymienilem nie sadze zeby dalo sie tyle zejsc...
szczerze... az mam ochote sprawdzic ile to bedzie wazylo ;) no i moge obiecac ze wsadze tylko niezbedne rzeczy ktore sa potrzebne do startu np: na 1/4 mili.. bez szyb i innych pierdol. Nie wsadze nawet oswietlenia... tylko to co musi byc zeby auto bezpiecznie jechalo... Ba... nie wsadze nawet tlumikow... sama rura... zobaczymy ile to bedzie wazyc... To jeszcze potrwa kilka miesiecy bo musze dokonczyc estetyke przed malowaniem a nie mam zbyt wiele czasu, ale obiecuje ze jak to sprawdze napisze na forum wynik... no chyba ze ktos zrobi to wczesniej

pozdrawiam

klakson
Gość
Wysłany: 2005-12-30, 16:40   

ralf po pierwsze gratuluje wyboru, trabant to wdzieczny obiekt do takich przerobek i wyjatkowo sie sprawdza. zrobilismie kiedys w ciagu weekendu w belchu takie monstrum na bazie 601 (zeby fajnie wygladal na orkiestrze), sam zaluje ze go nie zwazylismy, teraz bym nie klapal pyskiem bez poparcia. trabik jezdzil, mial tylko i wylacznie niezbedne rzeczy aby sie poruszac: fotel, maly aku, elektryka minimum, kolumna kierownicza, silnik i skrzynia, brak szyb tylko przednia pleksa i kilka innych ciekawych rozwiazan na ktore z pewnoscia wpadniesz jezeli bedziesz chcial (bo co to za zabawa jesli ktos ci podyktuje jak to zrobic - nuda) i zeszlismy napewno na 500 kg. wobec czego dodajac roznice wagi silnika 1.1 i 601, ponizej 600 napewno bez wzmocnien zejdziesz.
zycze powodzenia w budowie i pamietaj wszystko sie da, wystarczy mlotek :)

picia353
Gość
Wysłany: 2005-12-30, 23:57   

tak tak czasy arka nie sa wspaniałe ale wez pod uwage ze on nie przygotowywał traba specjalnie pod wyscigi , on ma na sobie z 30 kg szpachli albo i wiecej, z parenascie kg kabli wiecej, i cholera wie ile kg pierdul i pierdulek niezbednych w jego wydaniu, no i ostatnio troche koników mu padło ...

arek_353
Gość
Wysłany: 2005-12-31, 17:44   

hej
widze, że tu mowa o mnie
fakt moje auto kreci kiepskie czasy, jest cięzkie
mam ciezki silnik, felgi , gaz , moze tez kiepskie umiejętnościw startach
1/4 mili to nie są moje marzenia tylko zabawa i jedyne przygotowania to było zatankowanie paliwa
autko rocznie robi 40 tys. i jest nastawione nie na sciganie tylko na przyjemną jazde

okazało sie ze konie uciekły poprzez wade pompy paliwa
obecnie auto jeździ jak honda CRX v-tec
nie jest to szczyt marzen ale mi wystarczy
a wracając do twojej hondy , piękny czas jak na 1,5 i
pozdrawiam

bRq
Gość
Wysłany: 2006-01-01, 13:39   

Maske mozna odelzyc... sam duroplast na zapinki zamontowac. Bez szkieletu... Prawe drzwi z tworzywa (regulamin SSS zabrania miec lewych z tworzywa, a musza byc metalowe), szyby z plexi. do 1/4 niepotrzebny ci drugi fotel ;), lampy, elektryka tylu (tylne lampy, kable itd). No i oczywiscie sedan jest lzejszy od kombika ;)

Arek... Jezeli jezdzi tak jak CRX V-tec to niezle... a ktory V-tec ? z jednym walkiem czy dwoma?

arek_353
Gość
Wysłany: 2006-01-01, 16:45   

2 wałki

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi