Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
woda, wilgość... jest wszędzie!!!
Autor Wiadomość
KrzysiekM
Gość
Wysłany: 2005-12-20, 18:28   

a co myslicie zeby na podloge, miedzy filcami a wykladziną na calej powierzchni polozyc taka ladnie dopasowana gume, szczelnie dopasowaną do scian bocznych zeby woda nie mogla sie przedostac pod spod. jednoczesnie wigloc ktora sie tam znajdzie bedzie mogla "wyparowac" od przodu auta lub od tylu. i z bagaznikiem tak samo planuje zrobic. jak myslicie?? pomoze?/pozdrawiam.

macq
Gość
Wysłany: 2005-12-20, 18:32   

Lepiej nie, bo po zimie nie bedziesz miał blachy :P

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 03:05   

np. wartnurgi miały fabrycznie montowaną taką folię bezpośrednio na podłogę, ale to było tak przemyślnie skonstruowane że woda absolutnie nie miała szans się dostać do podłogi,i to NAPRAWDĘ DZIAŁA... ale wątpię abyście byli w stanie zrobić coś takiego w domowym garażu, więc na zimę to najlepiej wywalić wszelakie wykładziny i jeździć na gołej blaszanej podłodze. To będzie najzdrowsze dla podłogi...

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 09:27   

Ja mam w tej chwili warstwe lodu pod wykładziną hehe, chyba trzeba ją zdjąć :P

KrzysiekM
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 09:30   

W mojej starej skodzie 110L, byla taka guma i choc skoda miala juz 30 lat - podloga zdrowa jak dzwon..moze to kwestia blachy lub konserwacji?

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-12-23, 06:47   

a gdyby tak mate szklana?

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-23, 09:19   

To ja znowu przypomnę o izolacji budowlanej. Fundamenty się izoluje taką plastikową, bardzo sztywną folią z wypustkami. W każdej większej hurtowni budowlanej można kupić. Na allegro znalazłem http://allegro.pl/show_item.php?item=78122649

Miałem to w maluchu i teraz mam w Wartburgu. Spełnia moje oczekiwania. Śnieg z butów nie przesiąknie do blachy bo woda wpłynie w te koreczki. Potem sobie to powoli odparuje. A od spodu jest dużo powietrza bo folia stoi na tych koreczkach.

macq
Gość
Wysłany: 2005-12-23, 18:20   

Nom niegłupi pomysł widziałem to w polonezie :p Tylko że to bedzie tańczyć po aucie

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-23, 20:18   

Jest sztywne i dociśnięte wykładziną i przykręceniu bocznych listewek nic się nie dzieje.

Butcher
Gość
Wysłany: 2005-12-24, 10:47   

a co do wspomnianych scian bocznych? tam gdzie byly te worki po ziemniakach wspomnaine na początku wątku? przecieka komus tez w tym miejscu? bo jak narazie bylem zmuszony wyjac siedzenei tylnie bo bylo cale mokre...

Kuba Depa
Gość
Wysłany: 2005-12-24, 12:41   

http://forum.cartoontrabant.pl/forum.php?forum=technika&do=read&thr=8145#M8203
moze tu cos ciekawego znajdziecie;-)
Pozdrawiam

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-24, 13:34   

buther. wyciąg tylną sybę i osadź ją na uszczelnieaczu poliuretanowym. Wtedy będziesz miał szczelność 100% bo przez szybę też Ci napewno cieknie - była wyjmowana, a potem wsadzona na sucho. Boczne szyby tak samo.
Przez plastik boczny raczej nie będzie ciekło na siedzenie...

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-12-25, 00:33   

Jest sztywne i dociśnięte wykładziną i przykręceniu bocznych listewek nic się nie dzieje.
A przy przednich słupkach Ci nie zacieka pod tą folię?

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-25, 12:32   

Przy otwartych drzwiach kapie oczywiście na krawędź wykładziny. Ale bez tej folii też by przecież kapało. Tak przynajmniej mokra watolina nie jest dociśnięta
do podłogi.

Yankes
Gość
Wysłany: 2005-12-26, 20:58   

Ok a moze wie ktos jak pozbyc sie tego "przykrego zapachu" w Trabie??Samochód uszczelnilem czeka do wiosny na remont tylko chyba sie grzyb albo cos zaleglo pod podłoga albo gdzies?wiecie czym i jak to czyścic?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi