Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sportowy wydech do polówki.
Autor Wiadomość
Dawid Szejn
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 21:33   

Jestem nowym użytkowniekiem moze juz było takie pytanie.A wiec chodzi mi o zalożenie sportowego wydechu ultera do polówki sedana i czy wchodzi on tam bez problemu czy trzeba coś przerabiac.I czy mozna bez obaw wyciasć wytłoczenie na koło zapasowe i by wtedy idealnie psaował.I jak mozecie prosze napisac dobre i złe strony tumnika sportowego.www.allegro.pl/show_item.php?item=77162332

Kuba Depa
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 22:02   

witam, ja ostatnio zakladalem sportowt tlumik do moje trabika. jesli chcesz zamontowac jakis sportowy tlumik to musisz wyciac wytloczenie pod kolo i wspawac porzadnie kawalek blachy do ktorej potem dospawasz uchwyty na tlumik. Nastepna rzecza jest odpowiednie wygiecie rury co nie jest latwe i tanie ;-( jesli chcesz zlikwidowac pierwszy tlumik to musisz zrobic cala nowa rure i przejsciówke bo ten tlumik ma wieksze wejscie od rury trabantowej. Plusem jest to ze auto dostalo troche wiekszego kopa (takie jest moje odczucie, zadnych pomiarow na hamowni nie robilem i nie bede robil). Minusem jest to ze kolo zapasowe w bagarzniku bedzie lezalo na plasko i troche bedzie latalo jak go nie pzrymocujesz, i w samochodzie jest glosniej.

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 22:13   

Ja mialem sportowy tlumik (co prawda w 601) i... NIGDY WIECEJ!!! Sporo jezdzilem po trasie i to byl koszmar... Po 6 godzinach jazdy w trasie jedyne o czym marzylem to wysiasc z tego pierdziwozu. BYL STRASZNIE GLOSNY! Przemysl to- ja tez kiedys bylem zwolennikiem "sportowego tlumika" ale sie wyleczylem raz na zawsze:):) Pozdrawiam!!

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 22:34   

wcale nie trzeba wycinać wgłąbienia na koło zapasowe... Ruszcie głową :-) i się uda...

bRq
Gość
Wysłany: 2005-12-21, 22:43   

nic nie wycinaj. zamontuj wydech pomiedzy bakiem a kolem zapasowym. kolanko mozesz uzyc ze starego wydechu jak chcesz zaoszczedzic. a jak bedziesz robil nowa rure to poprostu pusc ja prosto... bez wyginania.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-22, 01:28   

tak jest ! Bez użycia kolanek i spawania NIC DOBREGO nie zrobisz !!! A tłumik można umieścić bardzo ładnie bez wycinania czegokolwiek.
Wycinanie / usuwanie / wgłębienia na koło to szczyt głupoty i własnej bezradności / braku pomysłowości...

Jak zapomnisz klucza do domu to wywalasz ścianę taranem do burzenia murów ????

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-12-22, 07:23   

witam,szejn mówiłem zostaw to wgłebienie na koło...

Kristoff
Gość
Wysłany: 2005-12-22, 21:50   

Kiedys mailem taokwez cudo 2x100 mm najpierw sebringa caly tlumik a potem zmienilem na nowszy model ale z palety KM i da sie go wcisnac miedzy kolo a wglebienie na zapas najlepiej zlapac do pasa tylnego obok mocowan zderzakow na zawiasach ja mialem od audi a8 bo jedynie takie uchwyty mogly udzwignac ciezar blisko 8 kg tlumika co do obejscia to proste trzeba dac zagieta rurke tzw kolanko i puscic nad tylnym lewym wahaczem i dalej do rury normalnej ja zostawilem sobie srodkowy tlumik i tylko dlatego bylo w miare ok podczas jazdy a i tak slychac mnie bylo z odleglosci 2 km przyczym byl to typowo sportowy dzwiek (wszyscy mysleli ze mialem ze 2 litry pod maska:)) acha musisz miec atest na ten tlumik i nie wystarczy sam numer na puszce nowe tlumiki i oryginalne maja tez papierowy certyfikat z homologacja i numerem dopuszczenia acha i jeszcze jedno w opcji szukaj ten temat byl juz poruszany:)pzdr

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-12-23, 06:53   

Michal a jaki miales ten tlumik sportowy w 601?

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2005-12-23, 16:25   

Nie lepiej zrezygnować ze sportowego tłumika na rzecz zwykłego wydechu ale o przekroju rury 50mm. Na zwykłym serjnym wydechu tylko z ostatnim spotrowym tłumikiem przybedzie ci tylko decybeli a nie mocy(no może troszke). Ja u mnie mam taki wydech, mocy przybyło a chodzi tylko troszeczke głośniej(fajnie buczy). Zapłaciłem za to 280 zł a ruru pochądzą z jakiegoś TDI.
Takie jest moje zdanie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi