|
Sportowy wydech do polówki. |
| Autor |
Wiadomość |
Dawid Szejn
Gość
|
Wysłany: 2005-12-21, 21:33
|
|
|
| Jestem nowym użytkowniekiem moze juz było takie pytanie.A wiec chodzi mi o zalożenie sportowego wydechu ultera do polówki sedana i czy wchodzi on tam bez problemu czy trzeba coś przerabiac.I czy mozna bez obaw wyciasć wytłoczenie na koło zapasowe i by wtedy idealnie psaował.I jak mozecie prosze napisac dobre i złe strony tumnika sportowego.www.allegro.pl/show_item.php?item=77162332 |
|
|
|
 |
Kuba Depa
Gość
|
Wysłany: 2005-12-21, 22:02
|
|
|
| witam, ja ostatnio zakladalem sportowt tlumik do moje trabika. jesli chcesz zamontowac jakis sportowy tlumik to musisz wyciac wytloczenie pod kolo i wspawac porzadnie kawalek blachy do ktorej potem dospawasz uchwyty na tlumik. Nastepna rzecza jest odpowiednie wygiecie rury co nie jest latwe i tanie ;-( jesli chcesz zlikwidowac pierwszy tlumik to musisz zrobic cala nowa rure i przejsciówke bo ten tlumik ma wieksze wejscie od rury trabantowej. Plusem jest to ze auto dostalo troche wiekszego kopa (takie jest moje odczucie, zadnych pomiarow na hamowni nie robilem i nie bede robil). Minusem jest to ze kolo zapasowe w bagarzniku bedzie lezalo na plasko i troche bedzie latalo jak go nie pzrymocujesz, i w samochodzie jest glosniej. |
|
|
|
 |
Michał & Ela
Gość
|
Wysłany: 2005-12-21, 22:13
|
|
|
| Ja mialem sportowy tlumik (co prawda w 601) i... NIGDY WIECEJ!!! Sporo jezdzilem po trasie i to byl koszmar... Po 6 godzinach jazdy w trasie jedyne o czym marzylem to wysiasc z tego pierdziwozu. BYL STRASZNIE GLOSNY! Przemysl to- ja tez kiedys bylem zwolennikiem "sportowego tlumika" ale sie wyleczylem raz na zawsze:):) Pozdrawiam!! |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-21, 22:34
|
|
|
wcale nie trzeba wycinać wgłąbienia na koło zapasowe... Ruszcie głową i się uda... |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2005-12-21, 22:43
|
|
|
| nic nie wycinaj. zamontuj wydech pomiedzy bakiem a kolem zapasowym. kolanko mozesz uzyc ze starego wydechu jak chcesz zaoszczedzic. a jak bedziesz robil nowa rure to poprostu pusc ja prosto... bez wyginania. |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-12-22, 01:28
|
|
|
tak jest ! Bez użycia kolanek i spawania NIC DOBREGO nie zrobisz !!! A tłumik można umieścić bardzo ładnie bez wycinania czegokolwiek.
Wycinanie / usuwanie / wgłębienia na koło to szczyt głupoty i własnej bezradności / braku pomysłowości...
Jak zapomnisz klucza do domu to wywalasz ścianę taranem do burzenia murów ???? |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-12-22, 07:23
|
|
|
| witam,szejn mówiłem zostaw to wgłebienie na koło... |
|
|
|
 |
Kristoff
Gość
|
Wysłany: 2005-12-22, 21:50
|
|
|
| Kiedys mailem taokwez cudo 2x100 mm najpierw sebringa caly tlumik a potem zmienilem na nowszy model ale z palety KM i da sie go wcisnac miedzy kolo a wglebienie na zapas najlepiej zlapac do pasa tylnego obok mocowan zderzakow na zawiasach ja mialem od audi a8 bo jedynie takie uchwyty mogly udzwignac ciezar blisko 8 kg tlumika co do obejscia to proste trzeba dac zagieta rurke tzw kolanko i puscic nad tylnym lewym wahaczem i dalej do rury normalnej ja zostawilem sobie srodkowy tlumik i tylko dlatego bylo w miare ok podczas jazdy a i tak slychac mnie bylo z odleglosci 2 km przyczym byl to typowo sportowy dzwiek (wszyscy mysleli ze mialem ze 2 litry pod maska:)) acha musisz miec atest na ten tlumik i nie wystarczy sam numer na puszce nowe tlumiki i oryginalne maja tez papierowy certyfikat z homologacja i numerem dopuszczenia acha i jeszcze jedno w opcji szukaj ten temat byl juz poruszany:)pzdr |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-12-23, 06:53
|
|
|
| Michal a jaki miales ten tlumik sportowy w 601? |
|
|
|
 |
GrzegorzG(Greg)
Gość
|
Wysłany: 2005-12-23, 16:25
|
|
|
Nie lepiej zrezygnować ze sportowego tłumika na rzecz zwykłego wydechu ale o przekroju rury 50mm. Na zwykłym serjnym wydechu tylko z ostatnim spotrowym tłumikiem przybedzie ci tylko decybeli a nie mocy(no może troszke). Ja u mnie mam taki wydech, mocy przybyło a chodzi tylko troszeczke głośniej(fajnie buczy). Zapłaciłem za to 280 zł a ruru pochądzą z jakiegoś TDI.
Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
 |
|
|