Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamek ode drzwi
Autor Wiadomość
Masklin
Gość
Wysłany: 2005-12-14, 16:36   

Nie funkcjonuje prawidłowo. Trzeba jak z teściową: jak nie trzasne to się nie zamknie. Pomocy! Miał ktoś już to? Opowie mi o tym? Co i jak trzeba...

Pzdr.
Masklin

magik
Gość
Wysłany: 2005-12-14, 16:58   

No jasne. przede wszystkim ważny jest stan zębatek zarówno w zamku jak i w rygielku.Sprawdź gwiazdkę czy nie zjechana i czy rygiel nie ma rowów na ząbkach Po drugie były dwa rodzaje zamków i rygielków. Więc trzeba wiedzieć czy ma się komplet. Ja miałem zamek st typu i rygielek nowego i było nie tak. Różnica w tym że inny jest sysytem trzymania drzwi. inną sprawą może być zbyt twarda uszczelka drzwi jeśli jest np oryginalna.Trzeba sprawdzić też regulację rygielka (3 lub 2 śruby które luzujesz). Trzeba tak kombinować aby powierzchnie duroplastu schodziły się idealnie równo.

macq
Gość
Wysłany: 2005-12-14, 17:51   

Mogły się popuścić śruby od rygielka i nie łapie dobrze. Wystarczy wyregulować

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 00:23   

a jeszcze inną sprawą moga być wyrobione zawiasy i drzwi !!!! To ma taki sam wpływ na zamykanie jak ustawienie zamka...
Po wymianie lewego zamka na nowy może NIEWIELE się zmienić, tylko dlatego że będzie luz na zawiasach.
Jak założysz nówki zawiasy to lewe drzwi będą Ci się zamykały tak samo lekko jak prawe....

SPRAWDZONE !!!!

pozdrawiam

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-12-15, 16:19   

Ja też miałem ostatnio z tym kłopot. Okazało się, że popychacze się powycierału i jeden pękł, że nawet przy maksymalnym pociągnieciu klamik zapadka nie uwalniała gwiazdki. Wymieniłem zamek, wyregulowałem i okazało się, że po ustawieniu na lekkie zamknięcie, drzwi są luźne. Wiowajcą okazałsie luz na osi gwiazdki. Młotek w rękę, sklepałem tą ośkę porządnie i drzwi się zamykają lekko i nie klekoczą podczas jazdy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi