Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trab 601 - BRAK MOCY
Autor Wiadomość
GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2005-12-06, 11:06   

Hej. Nie wiem czy moge podpiąć sie do tematu , ale mam też problem, troszke inny ale moze ktos bedzie wiedział. Mianowicie przyspiesza dobrze ale gdy chce utrzymywac stałą prędkość to strasznie przerywa. Na 2TAKTACH sie nie znam bo mam go dopiero od 3 dni.Nie wiem jaki ma zapłon ale chyba nieelektroniczny bo ma 6V.
POMOŻECIE???

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-12-06, 13:01   

Cewki, kable, kondenstatory lub nadpalone przerywacze. JA bym raczej obstawiał kable WN

GOLiAT
Gość
Wysłany: 2005-12-10, 09:42   

witam. mialem ostatnio podobny problem ale okazalo sie ze swieca zaczela dawac nie tak iskre mialem zapasowa i ja wymienilem. i bylo przez jkis czas ok, potem strzelila znowu. i tu mam pytnko: mam trabantac 601 i swiece F95PS super, poszedlem do sklepu po nowe a koles powiedzial ze powinny w trabanie byc F75S i teraz nie wiem jakie kupic :( i o co chodzi ta cieplota? pozdrawiam

magik
Gość
Wysłany: 2005-12-10, 21:28   

hej Greg !

Zacznij od zapłonu.Ogólni to normalne, ale im lepiej jest ustawiony tym szrpanie mniejsze. najlepiej powymieniać styki naoliwić ciężarki ośrodkowego przyśpieszacza zapłonu Trzeba do tego wyjąć całą płytkę zapłonu i odkręcić tą centralną śrubę. Zapłon ustawić najlepiej na czujnik lub lampę. Na suwmiarkę dokładnie się nie da.
Też mam 6 V więc pytaj jakby co. Świece na zimę F85.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi