Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zmiana 1.1. na 1.3
Autor Wiadomość
Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 14:09   

800 zł to trochę dużo.Ja za swojego dałem 50 euro razem ze skrzynią ale bez rozrusznika,altka i kolektora wydechowego w niemczech na szrocie.No ale w Polsce jest drożej.Wszystko zresztą przez przypadek bo koleś nie miał z kim jechać do reichu i pojechalem z nim poszukac jakiejs fury taniej no i patrze a tam silnik ze skrzynia od Warba stoi.No to na drugi dzien z kasa do szkopa i nazad z motorem.W sumie chyba fart.Tak miało widocznie być.

ba
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 14:18   

sikor od 1,4 :?
kupel patrzal na golfa 1,3 i mial inne mocoania wiec trza bylo by juz kombinowac...

a 800 ziko to duzo...
znajomy dal 500 zl kilka lat temu:)

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 14:26   

1,4 od golfa trójki, zostawił oryginalny dolot i gaźnik. Z tego co mi wiadomo nic więcej nie przerabiał, bo silnik był nie jego.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-11-30, 18:06   

ceny sa rozne, czasem 300zl za goly silnik, czasem tyle samo z pelnym osprzetem...

gonzo
Gość
Wysłany: 2005-12-01, 13:39   

za 800 pln to jak dobrze poszukasz to kupisz calego warczybura, nawet z gazem i ubezpieczeniem

Tomasz Suchocki
Gość
Wysłany: 2005-12-02, 21:06   

a i za 650zl można Wardgolfa z gazem nabyć...:D

Luker
Gość
Wysłany: 2005-12-05, 00:37   

Ostatnio jakis magik na allegro chyba za 9 zylka sprzedawal info spis czesci potrzebnych do wymiany z 1.1 na 1.3. Ja sie pytam dlaczego nikt jeszcze na forum takiej informacji nie udzielil. Podsumowujac. Swap z 1.1 na 1.3 bez przebijania numerow:

- wymiana walu krobowego
- wymiana korbowodow
- nowe panewki by sie pewnie przydaly
- kolektor wydechowy
- pewnie i kolektor dolotowy
- dysze w gazniku
Co do walka rozrzadu, to to wiele osob uwaza, ze jest inny wiele uwaza ze jest taki sam. Podejrzewam, ze inzynierowie zarowno IFy jak i VW nie zadali sobie trudu wymyslania nowego rozwiazania. Ot taki sposob na obciecie kosztow.
Teraz pytanie. Ktos juz takiego swapa zrobil i jest w 100% przekonany, ze to dziala ?

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-12-05, 10:26   

Z tego co wiem to Józek z Kraku chyba.

gonzo
Gość
Wysłany: 2005-12-05, 13:26   

obecnie numery cie nie obchodzą, silnik w koncu jest czescią zamienną

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-12-05, 14:40   

Ostatnio jakis magik na allegro chyba za 9 zylka sprzedawal info spis czesci potrzebnych do wymiany z 1.1 na 1.3. Ja sie pytam dlaczego nikt jeszcze na forum takiej informacji nie udzielil. Temat stary jak świat, wystarczy poszukać...
Podejrzewam, ze inzynierowie zarowno IFy jak i VW nie zadali sobie trudu wymyslania nowego rozwiazania. Ot taki sposob na obciecie kosztow. To czemu mają różne numery katalogowe?
Teraz pytanie. Ktos juz takiego swapa zrobil i jest w 100% przekonany, ze to dziala ? W Polsce chyba jeszcze nikt, więc możesz być pierwszy ;p

kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-12-05, 17:58   

robi się to po to żeby oszukać ubezpieczalnię wię może ktoś nie ma ochoty o tym mówić na publicznym forum... ?

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-12-05, 22:14   

Tak! Tylko i wyłącznie po to! Tym bardziej, że z reguły stawka OC jest taka sama za 1,1 i 1,3...

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-12-05, 23:24   

O tym "przepisie" juz nie raz bylo na forum, wiec nie jest tak ze nikt nie pisal.

Jozek ma wyremontowany silnik 1,3, a nie zmodyfikowany 1,1.

A silnik 1,3 zwykle miesci sie w tym samym przedziale co 1,1, bo to nie jest pelne 1300...

bartrowiej
Gość
Wysłany: 2005-12-06, 00:16   

Silnik 1.3 zakupiłem u znanego i lubianego w środowisku trabantowym trabanciarza z Krakowa za jedyne 450 złotych polskich.Czy niedużo?? Przy obecnych cenach samochodów marki Wartburg?? Nie wiem. Przekładka na wiosnę. Czekam na nieuchronny koniec warczana ojcowego coby zapożyczyć niezbędny osprzęt...

Luker
Gość
Wysłany: 2005-12-07, 22:19   

OK. Przekonaliscie mnie. Z Waszych uwag widze, ze nie ma najmniejszego sensu zabawy w zmiane bebechow. Lepiej od razu wstawic 1.3 . Myslalem, ze tedy OC bedzie wyzsze. Inna sprawa, ze nadal mam obawy co do uzywanego silnika, tzn. z braku pewnego zrodla. Moze ktos poradzi jak najlepiej kupic silniczek 1.3, zeby jeszcze dlugo posluzyl ?

I jeszcze jedna sprawa. Swap dotyczy samego silnika, reszta bez zmian ? Sprzeglo od 1.1 podobnie jak cala reszta ? Tylko poduchy trzeba przelozyc ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi