|
[601] Zapowietrza przewody paliwowe |
| Autor |
Wiadomość |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-10-17, 17:52
|
|
|
| Witam, mam problem z trabim. Otuż co troche muszę odpowietrzać przewody paliwowe:( . Wszystkie przewody wymieniełm na nowe i nadal mi zapowietrza, czego to może być wina?? ekonomizera??(może jest gdzieś w nim dziurka i zapowietrza?) |
|
|
|
 |
Tomasz D.
Gość
|
Wysłany: 2005-10-17, 18:07
|
|
|
| U mnie winowajcą okazał się filtr paliwa. Założyłem taki bibułkowy, i miałem co jakiś czas przymusowy postój na "odpowietrzanie" - bibuła się nasączała olejem i słabo puszcała paliwo ??. Gdy za radą któregoś z forumowiczów zmieniłem filtr na siatkowy (taki jak do diesli) problem zniknął. |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-10-17, 18:46
|
|
|
| A gdzie mam szukac tego filtra paliwa, bo ostatnio mnie przyciemnieło, na dodatek dzisiaj zgubiłem tablice rejestracyjną:( |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-10-17, 19:28
|
|
|
| AA to pewnie nie masz filtra... odkręć pokrywe kranika (odstojnik) i wyczyść |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-10-17, 20:21
|
|
|
Już wyczysciłem dokładnie, jeszcze zanim wymieniłem przewody paliwowe i nic nie pomogło:(
Czy jest to możliwe, aby przewody zapowietrzały się przez ekonomizer?? moze mam w nim jakąś dziure?? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2005-10-17, 20:24
|
|
|
Dodam że oryginalnie nie było filtra paliwa montowanego w trabancie. Nie ma tu ani wtryskiwaczy ani jakiejkolwiek pompy. Odkąd mam trampka nigdy nie miałem czegoś takiego. Oryginalny odstojnik przy kraniku zupełnie wystarcza.jeśli go odkręcisz to odkręć jeszcze spod niego filterek z siateczką i zobacz czy w środku nie nawaliło syfu.
P.S Na korku wlewu paliwa jest malutka dziurka. Sprawdż czy jest drożna jak nie przekłuj igłą |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-10-17, 20:49
|
|
|
| Wielkie, dzięki domyślam się ze cvhodzi o tom dziureczke w korku wlewu paliwa, bo malowałem bak więc może się zatkała:) A kranik wymontowałem calutki z baku i wyczyściłem tą siateczke, jest ona troche rozerwana, czy to przeszkadza?? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2005-10-17, 20:56
|
|
|
| raczej przydałaby się cała. Bo inaczej więsze brudy będą leciały do gażnika |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-10-18, 06:16
|
|
|
| Ja założyłem filt siatkowy i już zapomniałem jak się czyści gaźnik:P Odstojnik odstojnikiem ale syf i tak idzie dalej. |
|
|
|
 |
BaseBall
Gość
|
Wysłany: 2005-11-28, 22:08
|
|
|
| No właśnie może doradźcie mi jak w 601 i gdzie zamontowac filtr paliwa bo ciagle mam problemy z gaźnikiem ciagle sie zawala myslalem zeby na wezyku ale czy to dobre? |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2005-11-28, 22:19
|
|
|
Dokładnie na wężyku, między bakiem, a gaźnikiem. Zakładaj filtr siatkowy (nie papierowy).
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-11-28, 22:44
|
|
|