|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Zegary od lady |
| Autor |
Wiadomość |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-19, 22:12
|
|
|
| j komplet zegarów od łady za 40zł. Zadowolony poszedłem do garażu je zamontować, gdy zamontowałem wszyskie żąrówki i labelki rozczarowałem się, ponieważ żadna z żarówek sięnie pali:( ani od kierunków, anie długich itp. Z tąd moja proźba o pomoc, czy wie ktoś co moze być przyczyną ze żadna z kontrolek nie działa?? na oryginalnym trabatowskim zegarku jest ok, a na tych zegarach od łady nie dzała żadna z żarówek, proszę o pomoc i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2005-11-19, 22:51
|
|
|
| Może nie dostają masy... |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-11-20, 13:48
|
|
|
| słuchaj, mogą być zupełnie inne zasady zasilania kontrolek w ładzie niż w trabancie. Mogą być załączane plusem, minusem, metod jest wiele i raczej NAPEWNO łada będzie miała inachej jak trabant. Trzeba by przerobić połączenia kontrolek wewnątrz licznika, na wzór trabanta i wtedy będzie działać... |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-20, 13:49
|
|
|
| Zegarki już działają, przyczyną była właśnie ta masa, w tych zegarach odbiega oddzielny kabelek od masy, nie tak jak w trabantowskim zegarku, we wtorek planuje zakończenie pracy nad deską, mam nadzieje ze fajnei mi to wyjdzie:) Dzięki za podpowiedź |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2005-11-20, 13:50
|
|
|
Sam napisales ze to od Lady, to niestety nie dziala na zasadzie "wytnij-wklej".
Pamietam ze czesc kontrolek w zegarach od Lady dostaje "odwrotne" napiecie jak w Trabancie. I to wystarczy. Bo jak ma swiecic zarowka jesli dostanie na obu wejsciach mase lub plus ????
Sprawdz czy zarowki sa sprawne, jakie sa podlaczenia kontrolek. |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2005-11-20, 15:45
|
|
|
No to super że działają:)
Nie jestem dobry z elektryki, ale odkąd pamiętam, to ile razy miałem problem z działaniem czegoś, to zawsze to była ta nieszczęsna masa...;D
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-20, 16:16
|
|
|
| Jedynie niedizałają mi żarówki od podświetlania zegarów co mnei bardzo dziwi, wszystko jest ok, masa też jest a one nie działają, bezpieczniki też powymieniałem i nadal niedziałają, a na trabantowskim działają:( dziwi mnie to, jak skącze podłanczać reszte zagarów to wróce do ich podświetlania, może coś wymyśle, a jak coś to zrobie oddzielny włącznik do podświetlania zegarów i podepne żąrówki pod bezpiecznik( to zawsze działa:)) |
|
|
|
 |
Kargul
Gość
|
Wysłany: 2005-11-24, 22:27
|
|
|
| Witam, kontrolki opanowane, deska praktycznie skaczona:) Mam pytanie czy zna ktoś jakąś stronke z białymi tarczami do zegarów od łady?? bo szukam w necie i nie mogę nic znaleźć:( Z góry dzięki |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|