Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zrobil "PUK" kreci i nie jedzie :(
Autor Wiadomość
GOLiAT
Gość
Wysłany: 2005-11-09, 14:19   

witam

mam trabanta 601. jade sobie droga spokojnie 50km/h, az tu nagle puk i predkosciomierz wnet wyskoczyl, silnik wyje cos stuka, a trampi nie jedzie :( . prosze o pomoc co to moze byc nie znam sie na samochodach i nie wiem za co sie nawet zabrac. Jak go uruchomie i puszczam sprzeglo to slychac jakies stukanie, a on sie nie chce ruszac, a predkosciomierz sie wychyla jak bym jechal. Jak silnik jest wylaczony i zostawiam go na biegu to moge go spokojnie pchac jak by byl na luzie. Przy probie zminy biegow daje sie wyczoc normalny opor wiec wnioskuje, ze biegi wchodza. Pomocy nie wiem co robic.

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-11-09, 14:44   

Jak na moje oko to chyba półoś albo przegub się zerwał.Jeśli Trabant jest z lat 70-tych to najprawdopodobniej ma przeguby zawiasowe i na bank to ten przegub.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-11-09, 23:16   

he a nawet jak był z tymi nowszymi przegubami to też się łatwo obrywały :-)

GOLiAT
Gość
Wysłany: 2005-11-10, 00:02   

to jest trampus 33 letni. jak sie do tego zabrac zeby dokladnie stwierdzic co to jest? prosze o pomoc i z gory dzieki

magik
Gość
Wysłany: 2005-11-10, 08:06   

Podnieś na lewarku nawłączonym biegu. Jeżeli jest zerwany to koło się będzie obracać. Proste. Jeśli chodzi o naprawę. To trzeba zdjąć całe zawieszenie koła. czyli odkręcić
waczacz od tyłu, zwrotnicę od resora, zdjąć końcówkę drążka i przewód hamulcowy. Zabrać do domu naprawić i w drogę. Dobrze jest lepiej zdjąć cały bęben z piastą. Póżniej tylko wybijasz lekko czop piasty i przegub na wierzchu

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi