Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
po regulacji zapłonu regulacja gażnika?
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 12:46   

Wyregulowałem sobie zapłonik na profesjonalnych przyrządach. Silnik pięknie chodzi. Natomiast po operacji gaśnie na wolnych obrotach i ma kłopoty z odpalaniem przy nagrzanym silniku. Czy regulacja zapłonu wiąże się z koniecznością regulacji gażnika?
Dodam że przed regulacją około rok temu gażnik był regulowany profesjonalnie w warsztacie (lecz przy nie tak dobrze ustawionym zapłonie).

halogen
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 13:01   

masz za bogatą mieszankę :) W moim przypaku po regulacji zapłony gaźniczek śmigał :) i teraz pytanko ode mnie czy jak się ma za bogatą mieszankę to trzeba wkręcić tą śróbkę czy wykrecić ?? Mi się wydaje że się wykręca ale nie jestem pewien ;/

Eimus
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 19:51   

Ja bym przejzał gaznik, poniewaz gaznik nagrzewa sie od silnika a wraz z nim paliwo.Gdy paliwo jest nagrzane szybciej paruje.Mozesz miec zapchane dysze lub kiepawe uszczelki i dostaje sie lewe powietrze lub paruje paliwo.

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-11-08, 19:44   

28h1 1 czy jakoś tk- wykręcasz śróbkę (tą największą) to więcej powietrza w mieszance uzyskasz

Gawinek
Gość
Wysłany: 2005-11-09, 20:48   

jezeli wkrecasz śrubke od gażnika "ta najwieksza" to wtedy mieszanka paliwa jest bogatsza poniewarz dstaje mniej powietrza jeżeli sie ją wykreca to dochodzi więcej powietrza wiec mieszanka jest mniej bogata :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi