|
trabant historia |
| Autor |
Wiadomość |
marcin k
Gość
|
Wysłany: 2005-11-05, 15:45
|
|
|
| Witam pilnie potrzebuje informacji,czy ktos z Was moze wie od kiedy (rok) w fabryce Trabanta zaczeli zakładać pas tylni z wyraźnym wytłoczeniem pod tablica rejestracyjną ,bo starsze modele 601 miały poprostu gładki pas tylni. Pytam dlatego bo remontuje swojego traba(1971) i wymieniam część oblachowania . I gdy mój fachowiec wymienił mi ten tylni pas na nowy (na marginesie troszke sie naszukałem nowego) to przeglądając dokumentacje foto jaką robie to wykryłem tą różnice. I jestem teraz załamany ,nie wiem co robić ,zostawić ,ale chciałem mieć taki 100% oryginał. czekam na jakieś info |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-11-05, 16:52
|
|
|
he obawiam się że NOWEGO z tamtego rocznika nie znajdziesz... Może wyklepaćalbo zamaskowaćto przetłoczenie...
Moim zdaniem - co za różnica... Choć faktycznie gładki pas tylny to taki TUNING nawet z tamtych czasów. Teraz nawet niejeden właściciel KASZLACZKA sobie robi pas tylny na gładko To tak na marginesie.
Pewnie jak wytniesz tylny pas z jakiegoś innego starego trabanta z podobnego rocznika jak Twój to będzie taki jak ma być, a jak się dobrze wytnie i wspawa to śladu nie będzie... |
|
|
|
 |
marcin k
Gość
|
Wysłany: 2005-11-05, 17:31
|
|
|
| Tak masz racje że takiego nowego to nie dostane ( głatkiego) ,patrząc tak ogólnie to wiem że różnicy zbytnio nie ma,ale wiesz jak już tyle robie to chciałbym mieć jak w oryginale .Jescze z moim majstrem nie rozmawiałem na ten temat napewno bedzie nie pocieszony (bo on to napewno nie zrozumie tego).bo super wszystko poskładał ,wymieniał nadkola tylnie,pas,cały przód wzmocnienie przednie i inne elementy oblachowania (oczywiście na nowe oryginalne profile ).jeszcze czekam na kilka elementów jak mi poprzysyłaja aby mógł skończyć > uff |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-11-05, 19:51
|
|
|
| Ja jutro porównam 89r i 76r :) i dam odpowiedź |
|
|
|
 |
Butcher
Gość
|
Wysłany: 2005-11-05, 23:30
|
|
|
| lol, ile za to dales? |
|
|
|
 |
marcin k
Gość
|
Wysłany: 2005-11-06, 13:48
|
|
|
| jak chodzi o pas tylni to około 100 zł |
|
|
|
 |
marcin k
Gość
|
Wysłany: 2005-11-07, 16:57
|
|
|
sorry ale celowo daje do góry
bo czekam na informacje >>>> prosze |
|
|
|
 |
Gregory Peck
Gość
|
Wysłany: 2005-11-07, 19:45
|
|
|
Około 1975 roku nastąpiła taka zmiana. Prawdopodobnie pod koniec 1975r.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2005-11-16, 11:10
|
|
|
witka
wdług moich danych (czyt. zdjęć z posiadanych prospektów i książek) zmiana nastąpiła pod koniec 1978 roku
wg mało pewnych danych dokładnie w pażdzierniku
postrofizga |
|
|
|
 |
marcin k
Gość
|
Wysłany: 2005-11-16, 16:17
|
|
|
| dzieki za info .a tak na margineie to jak myślicie ,przerabiać ten tył na płaski czy zostawić( mam juz błotniki założone i ten nieszczesny pas przyspawany} ??????? |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-11-16, 19:03
|
|
|
| Zostaw :) a w 89 jest identyko jak w 76 :) |