Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
trabant historia
Autor Wiadomość
marcin k
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 15:45   

Witam pilnie potrzebuje informacji,czy ktos z Was moze wie od kiedy (rok) w fabryce Trabanta zaczeli zakładać pas tylni z wyraźnym wytłoczeniem pod tablica rejestracyjną ,bo starsze modele 601 miały poprostu gładki pas tylni. Pytam dlatego bo remontuje swojego traba(1971) i wymieniam część oblachowania . I gdy mój fachowiec wymienił mi ten tylni pas na nowy (na marginesie troszke sie naszukałem nowego) to przeglądając dokumentacje foto jaką robie to wykryłem tą różnice. I jestem teraz załamany ,nie wiem co robić ,zostawić ,ale chciałem mieć taki 100% oryginał. czekam na jakieś info

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 16:52   

he obawiam się że NOWEGO z tamtego rocznika nie znajdziesz... Może wyklepaćalbo zamaskowaćto przetłoczenie...

Moim zdaniem - co za różnica... Choć faktycznie gładki pas tylny to taki TUNING nawet z tamtych czasów. Teraz nawet niejeden właściciel KASZLACZKA sobie robi pas tylny na gładko :-) To tak na marginesie.

Pewnie jak wytniesz tylny pas z jakiegoś innego starego trabanta z podobnego rocznika jak Twój to będzie taki jak ma być, a jak się dobrze wytnie i wspawa to śladu nie będzie...

marcin k
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 17:31   

Tak masz racje że takiego nowego to nie dostane ( głatkiego) ,patrząc tak ogólnie to wiem że różnicy zbytnio nie ma,ale wiesz jak już tyle robie to chciałbym mieć jak w oryginale .Jescze z moim majstrem nie rozmawiałem na ten temat napewno bedzie nie pocieszony (bo on to napewno nie zrozumie tego).bo super wszystko poskładał ,wymieniał nadkola tylnie,pas,cały przód wzmocnienie przednie i inne elementy oblachowania (oczywiście na nowe oryginalne profile ).jeszcze czekam na kilka elementów jak mi poprzysyłaja aby mógł skończyć > uff

halogen
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 19:51   

Ja jutro porównam 89r i 76r :) i dam odpowiedź

Butcher
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 23:30   

lol, ile za to dales?

marcin k
Gość
Wysłany: 2005-11-06, 13:48   

jak chodzi o pas tylni to około 100 zł

marcin k
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 16:57   

sorry ale celowo daje do góry
bo czekam na informacje >>>> prosze

Gregory Peck
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 19:45   

Około 1975 roku nastąpiła taka zmiana. Prawdopodobnie pod koniec 1975r.

pozdrawiam

xiędzu
Gość
Wysłany: 2005-11-16, 11:10   

witka
wdług moich danych (czyt. zdjęć z posiadanych prospektów i książek) zmiana nastąpiła pod koniec 1978 roku
wg mało pewnych danych dokładnie w pażdzierniku
postrofizga

marcin k
Gość
Wysłany: 2005-11-16, 16:17   

dzieki za info .a tak na margineie to jak myślicie ,przerabiać ten tył na płaski czy zostawić( mam juz błotniki założone i ten nieszczesny pas przyspawany} ???????

halogen
Gość
Wysłany: 2005-11-16, 19:03   

Zostaw :) a w 89 jest identyko jak w 76 :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi